Αθλητισμός

Γ. Μανδαλάκης: «Στο τέλος θα τα καταφέρουμε»

O

Ανάμεσα στους δώδεκα νεοφερμένους της φετινής μπασκετικής Νίκης ήταν και ο Γιάννης Μανδαλάκης. Ο 28χρονος γκαρντ, που ήρθε στους κυανόλευκους από τον Α.Ο. Αγρινίου, παρά την κατώτερη του αναμενομένου πορεία της ομάδας του, έχει ξεχωρίσει με την απόδοσή του, αφού με 170 πόντους σε δέκα ματς είναι ο πρώτος της σκόρερ.

Ο Κρητικός στην καταγωγή παίκτης, που μεγάλωσε και ανδρώθηκε μπασκετικά στην Πάτρα, πιστεύει πάντως, όπως δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Θεσσαλία, ότι οι προσωπικές του διακρίσεις δεν έχουν καμία σημασία, αν η Νίκη δεν ανακάμψει και δεν κερδίσει την παραμονή της, η οποία είναι εφικτός στόχος βάσει του ποιοτικού υλικού που υπάρχει, όπως ισχυρίζεται. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 Συνέντευξη στον

Χρήστο Θανασούλη

 

Πώς κρίνεις τη μέχρι στιγμής πορεία της Νίκης; Θεωρείς ότι ήρθε η ώρα της ανάκαμψης;

Η πορεία μας ασφαλώς δεν είναι αυτή που περιμέναμε στην αρχή της χρονιάς. Σίγουρα οι ήττες στην έδρα μας ήταν πολύ σημαντικές. Διαθέτουμε πολύ καλό υλικό και το πρωτάθλημα έχει ακόμη πάρα πολλά παιχνίδια. Ειδικά το επόμενο διάστημα, που έχουμε μια εξάδα αγώνων με τέσσερις στην έδρα μας, προσφέρεται, για να πετύχουμε την ανάκαμψη, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη ΧΑΝΘ.

 

Με δεδομένη τη δυναμικότητα του επόμενου αντιπάλου σας, έχεις τη γνώμη ότι θα χρειαστεί να κάνετε την υπέρβαση, για να τον κερδίσετε;

Με την ποιότητα που έχουμε, αν κερδίσουμε τη ΧΑΝΘ, θα κάνουμε μία νίκη που είναι «στα πρέπει». Άσχετα αν παίζουμε με μία ομάδα που είναι δεύτερη στη βαθμολογία και έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα, δε νομίζω πως οι νίκες στην έδρα μας είναι υπέρβαση. Από δω και πέρα δε χωράνε απώλειες στο σπίτι μας και δε γίνεται να έχουμε άλλο ανεπιτυχές αποτέλεσμα στον Βόλο. Έχουμε τις δυνατότητες να αντιστρέψουμε την κατάσταση που οι ίδιοι δημιουργήσαμε.

 

Τι έφταιξε μέχρι τώρα και είστε χαμηλά στη βαθμολογία;

Πρώτ’ απ’ όλα είχαμε κάποιους σημαντικούς τραυματισμούς και χάσαμε τους αυτοματισμούς μας. Οι παίκτες που τραυματίστηκαν βγήκαν εκτός ρυθμού, ενώ είχαν βρει τα πατήματά τους. Αν το δούμε τυπικά και βαθμολογικά, η άμυνα είναι αυτή που μας πληγώνει, ενώ στην επίθεση υπάρχει πολύ μεγάλο ταλέντο.  Πιστεύω ότι στο αμυντικό κομμάτι θα βελτιωθούμε στη συνέχεια και ελπίζω αυτό να το βάλουμε περισσότερο στο μυαλό μας και ειδικά στα παιχνίδια έδρας.  Άλλωστε στο πάθος και στην άμυνα στηριχθήκαμε, για να κάνουμε την πρώτη νίκη στη Ν. Ιωνία με το Άργος Ορεστικό, που ήταν πολύ σημαντική κυρίως ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά.

 

Σε ποιο βαθμό θα εξέφραζες τη σιγουριά ότι η Νίκη θα καταφέρει τελικά να σωθεί;

Κατά την προσωπική μου άποψη και όλων μέσα στην ομάδα, το υλικό που διαθέτουμε, δεν είναι για τη 12η θέση που κατέχουμε. Έχουμε το ταλέντο και να ξεφύγουμε από εκεί και να πάμε πιο ψηλά. Με την κουβέντα που έχουμε κάνει μεταξύ μας, έχουμε την πεποίθηση ότι δε θα υποβιβαστούμε και το ίδιο θεωρεί και η διοίκηση. Επομένως, άσχετα με το πού βρισκόμαστε τώρα, μπορούμε να μείνουμε στην κατηγορία. Η θέση μας αυτή τη στιγμή αδικεί την ποιότητα της ομάδας. Όλοι θα κάνουμε το καλύτερο και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

 

Έχεις καταφέρει να ξεχωρίσεις μέχρι στιγμής με την απόδοσή σου, αφού είσαι ο πρώτος σκόρερ της Νίκης. Τι σημαίνει για σένα αυτό;

Από μόνο του το γεγονός ότι είμαι πρώτος σκόρερ δε σημαίνει κάτι για μένα. Ασφαλώς και η προσωπική απόδοση είναι κάτι που με ενδιαφέρει, αλλά πρέπει να συνδυάζεται με καλά αποτελέσματα της ομάδας. Σίγουρα ατομικά μπορώ να δώσω ακόμη περισσότερα πράγματα. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η ομαδική προσπάθεια. Αυτό κοιτάω στο τέλος κάθε παιχνιδιού κι αυτό θα μετρήσει στο τέλος του πρωταθλήματος. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η Νίκη και τη μεγαλύτερη αξία θα έχει, αν μείνει στην κατηγορία. Πάντως, το γεγονός ότι είμαι μέχρι τώρα πρώτος σκόρερ πιστώνεται και στους συμπαίκτες μου, οι οποίοι ξέρουν πώς να με αξιοποιήσουν. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και υπάρχει προσπάθεια απ’ όλους. Ειλικρινά χαίρομαι που συνεργάζομαι μ’ αυτούς τους παίκτες φέτος, γιατί εκτός από καλοί μπασκετμπολίστες είναι και καλοί χαρακτήρες.

 

Ο κόσμος της Νίκης είναι αλήθεια ότι δεν έχει στηρίξει την προσπάθειά σας. Θεωρείς ότι δεν τον ενδιαφέρει η ομάδα μπάσκετ;

Δεν μπορώ να πω ότι δεν τον ενδιαφέρει, γιατί η ομάδα απαρτίζεται από Βολιώτες ως επί το πλείστον. Σίγουρα για τη μικρή παρουσία του κόσμου έχουμε βάλει και εμείς το χέρι μας. Αν ξεκινήσουμε καλά από τη νέα χρονιά και έρθουν κάποια θετικά αποτελέσματα, η παρουσία του κόσμου κρίνω ότι θα είναι μεγαλύτερη. Πάντως, στο ματς με το Αργος Ορεστικό, βοήθησε για πρώτη φορά και ο κόσμος για τη νίκη.

 

Τα όποια προβλήματα, διοικητικά ή οικονομικά, πόσο σας επηρεάζουν;

Είμαι της άποψης ότι από το να γκρινιάζεις, είναι καλύτερο να προσπαθείς. Δε βγαίνει σε τίποτα να βλέπεις τα πράγματα μοιρολατρικά. Με τη σημερινή οικονομική κατάσταση σε όλες σχεδόν τις ομάδες υπάρχουν προβλήματα. Συνεχίζεις την προσπάθεια και βλέπεις στην πορεία τι μπορεί να γίνει. Το μόνο μπορούμε να κάνουμε εμείς οι παίκτες, είναι μέσα από την καθημερινή δουλειά να βελτιώνουμε την εικόνα μας και όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα άλλων ανθρώπων.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το