Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Γύρος της Ελλάδας σε δέκα μέρες με βέσπα

Διέλευση αναβατών χθες από Βόλο με τελικό προορισμό σήμερα το Καλλιμάρμαρο
Διέλευση αναβατών χθες από Βόλο με τελικό προορισμό σήμερα το Καλλιμάρμαρο

Μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους Έλληνες για ένα καλύτερο αύριο στέλνουν ιδιοκτήτες βέσπας από ολόκληρη την Ελλάδα. Με πρωτοβουλία του «Vespa Forum Hellas» πραγματοποιούν τον πρώτο γύρο της Ελλάδος, έχοντας ως επιπλέον στόχο και την προβολή της χώρας μας. Καβάλα στο βεσπάκι τους ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στις 21 Μαΐου από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα και χθες το μεσημέρι βρέθηκαν στο Βόλο, με το γύρο να τερματίζεται μετά από δέκα συνολικά μέρες στο δρόμο σήμερα, στο σημείο εκκίνησης, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 100. Οι ιδιοκτήτες βέσπας διένυσαν συνολικά 2.000 χιλιόμετρα από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, υποσχόμενοι ότι η πρωτοβουλία τους θα καταστεί θεσμός και θα διοργανωθεί και του χρόνου.

Η πρωτοβουλία των ιδιοκτητών βέσπας για το πρώτο γύρο της Ελλάδος σε δέκα μέρες ήταν μια ιδέα ορισμένων εκ των διοργανωτών, η οποία έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων και βρήκε ανταπόκριση από μέλη σε ολόκληρη τη χώρα.

Η απόφαση ήταν η υλοποίηση της πρωτοβουλίας και η αρχή έγινε την Τρίτη 21 Μαΐου με σημείο συνάντησης το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν ιδιοκτήτες βέσπας και με μεράκι, πολλή όρεξη, αλλά και θέληση για περιπέτεια και το μακρύ ταξίδι ξεκίνησε από την Αθήνα με πρώτο σταθμό, μέσω Πειραιά, το Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι ιδιοκτήτες βέσπας διέσχισαν ολόκληρη την Κρήτη, από όπου στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Πελοπόννησο και από εκεί βρέθηκαν στη Βόρειο Ελλάδα και την Ήπειρο.

Επόμενος σταθμός της περιπέτειάς τους ήταν προχθές η Θεσσαλία, όπου βρέθηκαν στη Λάρισα και το αρχαίο θέατρο της γειτονικής πόλης.

Λίγες ώρες ξεκούρασης στη Λάρισα και αναχώρηση χθες, νωρίς το πρωί, για τα Τρίκαλα.

Αργότερα το μεσημέρι χθες και μετά από εννέα ολόκληρες μέρες στο δρόμο, οι βέσπες βρέθηκαν στο Βόλο, όπου διέσχισαν κορνάροντας την οδό Ιάσονος, με ολιγόλεπτη στάση στην παραλία της πόλης για τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και αμέσως μετά επίσκεψη στο «Vespa Club» του Βόλου.

Χρονικά περιθώρια για περαιτέρω παραμονή στο Βόλο δεν υπήρχαν, καθώς νωρίς το απόγευμα οι ταξιδιώτες έπρεπε να βρίσκονται στη Γλύφα, προκειμένου να φτάσουν στους Ωρεούς Εύβοιας και από εκεί στη Χαλκίδα, όπου και θα διανυκτέρευαν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά τους, σήμερα νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν από τη Χαλκίδα με τελικό προορισμό την Αθήνα και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, όπου μετά από δέκα ολόκληρες μέρες στο δρόμο, διανύοντας 2.000 χιλιόμετρα περίπου, θα ολοκληρώσουν με επιτυχία, όπως αναμένεται, τον πρώτο γύρο της Ελλάδος με βέσπα.

Στο μεταξύ, τα απρόοπτα, οι καθυστερήσεις και τα μικροπροβλήματα από βλάβες στις βέσπες και κούραση των αναβατών δεν έλειψαν, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο στην περιπέτεια των ταξιδιωτών.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100, με βέσπες από 50 μέχρι και 200 κυβικά εκατοστά, καθώς πρέπει να τονιστεί ότι σε κάθε πόλη κάποιοι συμπλήρωναν την παρέα και κάποιοι άλλοι την εγκατέλειπαν.

Η επιλογή των πόλεων, τις οποίες διέσχισαν με τις βέσπες οι αναβάτες, έγινε από τους διοργανωτές βάσει των κατά τόπους «Vespa Club», καθώς όποια πόλη διαθέτει, όπως ο Βόλος, αποτελούσε αυτομάτως και σταθμό.

Στόχοι της πρωτοβουλίας ήταν να σταλεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό, αλλά και η προβολή της Ελλάδος.

«Η μεγάλη μας αγάπη για τη βέσπα» επισημαίνει ο εκ των διοργανωτών κ. Βασ. Γεωργάτος «μας ώθησε να υλοποιήσουμε την ιδέα να πραγματοποιήσουμε το γύρο της Ελλάδος για πρώτη φορά, με πολλή όρεξη, μεράκι και χαρά. Στόχοι της πρωτοβουλίας μας ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό και να πετύχουμε την προβολή της Ελλάδος. Για τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε τον πρώτο γύρο της Ελλάδος, διανύοντας, από την Κρήτη, τη Βόρειο Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά με τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα, 2.000 περίπου χιλιόμετρα. Σκοπός μας είναι να καταστήσουμε θεσμό την προσπάθεια και θα επιδιώξουμε του χρόνου την πραγματοποίηση του δεύτερου γύρου της Ελλάδος με βέσπα» καταλήγει ο κ. Γεωργάτος.

Τέλος, σε σχετική ανακοίνωση του «Vespa Forum Hellas» αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ομαδική εκδρομική προσπάθεια είχε κύριο σκοπό να αναδείξει την αισιοδοξία και τη θέληση του Έλληνα για καλύτερες μέρες και να προβάλλει την Ελλάδα.
Προσπαθήσαμε, λοιπόν, να πετύχουμε το σκοπό αυτό, αλλά και να περάσουμε καλά, γνωρίζοντας την όμορφη χώρα μας με τα αγαπημένα μας δίτροχα. Η εθελοντική συμμετοχή μας, έστω και σε ένα μέρος της διαδρομής, είχε μεγάλη σημασία, ώστε όλοι μαζί να συμμετέχουμε στην πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού εκδρομικού γύρου της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία είχε εθνικό και πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, με σκοπό, κυρίως, την προβολή της Ελλάδος, με κεντρικό μήνυμα αισιοδοξίας «Αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ τη ζωή, αγαπώ τη βέσπα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το