Photo Gallery, Τοπικά

Γρατσούνισε με κλειδί σταθμευμένα ΙΧ

Στη Δικαιοσύνη οδηγήθηκε 40χρονος που κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε ζημιές με κλειδί σε σταθμευμένα Ι.Χ.

Ένας 40χρονος συνελήφθη και καταδικάστηκε με αναστολή από το Αυτόφωρο, επειδή προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο Μούρεσι. Η σύλληψή του είχε γίνει την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες μετά τον εμπρησμό των 17 αυτοκίνητων σε πάρκιν στον Αη-Γιάννη.

Ο 40χρονος διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και βρισκόταν στη Μαγνησία για διακοπές. Αρχικά είχε γίνει προσαγωγή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, στο πλαίσιο των εντατικών ερευνών για τον πυρομανή που έκαψε στο Πήλιο, μέσα σε 48 ώρες, έξι αυτοκίνητα στο Ανήλιο και 17 στον Αη-Γιάννη. Η προσαγωγή του έγινε επειδή οδηγεί τζιπ χρώματος ασημί και πληροφορίες ανέφεραν πως λίγο μετά τη φωτιά στο πάρκιν του Αη-Γιάννη, εθεάθη αυτοκίνητο τζιπ να απομακρύνεται από την περιοχή με υπερβολική ταχύτητα. Έτσι οι αστυνομικοί, στην έρευνά τους αναζητούσαν και ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Το βράδυ της Κυριακής, υπήρξε – μεταξύ των άλλων προσαγωγών – και η προσαγωγή οδηγού αυτοκίνητου τύπου τζιπ, με χαρακτηριστικά ανάλογα των πληροφοριών. Η έρευνα, όπως έγινε γνωστό, στο όχημα δεν έδωσε κάποιο σημαντικό στοιχείο στις έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του πυρομανή. Ωστόσο ο προσαχθείς κατηγορήθηκε για πρόκληση μικρής ζημιάς σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο Μούρεσι, το μεσημέρι της Κυριακής. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο οδηγός τζιπ εθεάθη να προκαλεί γρατσουνιές με κλειδί στα δύο αυτοκίνητα. Το Αυτόφωρο επέβαλε ποινή οκτώ μηνών με αναστολή και ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εμπρησμό Ι.Χ.

Από την περασμένη Κυριακή, μετά τον εμπρησμό των 17 οχημάτων στον Αη-Γιάννη, έγιναν περισσότερες από 20 προσαγωγές υπόπτων, όμως για κανέναν δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Η έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας συνεχίζεται, ωστόσο τα μέτρα έχουν χαλαρώσει. Τα «μπλόκα» είναι λιγότερα και δεν είναι ιδιαίτερα εμφανή. Η έρευνα τώρα επικεντρώνεται περισσότερο στην αξιολόγηση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ενώ αναμένονται και απαντήσεις εργαστηριακών ερευνών.

Έως τώρα δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό που να οδηγεί με βεβαιότητα στον εντοπισμό του δράστη των εμπρησμών αυτοκινήτων στο Πήλιο. Στην ουσία η Αστυνομία δεν έχει κάτι «χειροπιαστό» που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση των εμπρησμών των οχημάτων στο Πήλιο, στην παρούσα τουλάχιστον φάση. Οι αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας εξακολουθούν να εμφανίζονται φειδωλοί στις αναφορές τους γύρω από την υπόθεση και κυρίως σε στοιχεία, για ευνόητους λόγους.

Η έως τώρα δράση του άγνωστου δράστη, επιχειρώντας μία πολύ πρόχειρη ανάλυση, έχει δείξει πως «χτυπά» σε σταθμευμένα αυτοκίνητα που είναι συγκεντρωμένα σε ενιαίο χώρο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι έως και την Κυριακή, που θα βρίσκεται στο Πήλιο μεγάλος αριθμός επισκεπτών, τα μέτρα της Αστυνομίας θα βρίσκονται σε εφαρμογή. Ο έλεγχος διερχόμενων οδηγών και επιβατών αποτελεί ένα από τα μέτρα της Αστυνομίας, ενώ έρευνα γίνεται σε διάφορα άλλα σημεία (καταλύματα, αποθήκες κ.λπ.). Παράλληλα μέσα από τις καταθέσεις οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα ή να ξεχωρίσουν στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν κάπου πιο συγκεκριμένα και πιο κοντά στην ταυτότητα του εμπρηστή.

Υπενθυμίζεται η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας: «Στο πλαίσιο των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση εμπρησμού οχημάτων στη θέση «Παπά Νερό» στον Άγιο Ιωάννη Μαγνησίας, παρακαλείται όποιος πολίτης έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 24210-76995 ή το 100 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. Επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Στην παρούσα φάση οι αστυνομικοί δεν κάνουν εκτιμήσεις, αλλά βρίσκονται σε αναμονή.

Σε αναστάτωση όμως βρίσκονταν οι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι τονίζουν ότι τέτοιες ενέργειες προκαλούν τεράστια ζημιά στον τουρισμό, ειδικά αυτή τη δύσκολη χρονιά. Όπως έχει ήδη γραφεί, πολλοί επιχειρηματίες του Αη-Γιάννη αποφάσισαν να προσλάβουν ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας για την αστυνόμευση της περιοχής.

Τούλα Κεκάτου

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το