Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Γρίφος οι επιτροπές για τις πανελλαδικές

Εξελίσσεται το ζήτημα της συγκρότησής τους στα Λύκεια της Μαγνησίας
Εξελίσσεται το ζήτημα της συγκρότησής τους στα Λύκεια της Μαγνησίας

Σε γρίφο εξελίσσεται το ζήτημα της συγκρότησης των λυκειακών επιτροπών στο νομό Μαγνησίας για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς αρκετοί καθηγητές, λόγω της οικονομικής κρίσης, δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος μετακίνησης. Στο μεταξύ, στους δεκαπέντε ανέρχονται οι υποψήφιοι οι οποίοι θα εξεταστούν προφορικά, καθώς εντάσσονται στην κατηγορία των φυσικώς αδυνάτων.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών μέχρι και μεθαύριο Δευτέρα. Κάθε εξεταστικό κέντρο διαθέτει μία λυκειακή επιτροπή, η οποία αποτελείται από τρία μέλη που είναι ο διευθυντής και δύο καθηγητές που έρχονται από άλλα Λύκεια, ο γραμματέας, ο συνοδός των γραπτών καθώς και δύο άτομα που χειρίζονται το ηλεκτρονικό σύστημα. Επίσης, ορίζονται και αναπληρωματικοί στις προαναφερθείσες θέσεις, ενώ, αν ο αριθμός των υποψηφίων σε ένα εξεταστικό κέντρο είναι μεγάλος, τα άτομα της λυκειακής επιτροπής αυξάνονται.

Υπολογίζεται ότι την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων περίπου 50 καθηγητές θα πρέπει να μετακινηθούν από το Λύκειο που διδάσκουν και να τοποθετηθούν ως μέλη λυκειακών επιτροπών σε άλλα λύκεια. Και εδώ ξεκινάει το πρόβλημα, καθώς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να βρει πεδίο συνεννόησης με τους καθηγητές, ώστε να δεχτούν την τοποθέτησή τους. Όσοι προτείνονται για να μετακινηθούν σε εξεταστικά κέντρα εκτός πόλης, αντιμετωπίζουν με δυσφορία το ζήτημα, αφού θέτουν θέμα κάλυψης των εξόδων μετακίνησης.

Στο μεταξύ, οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που εντάσσονται στην κατηγορία των φυσικώς αδυνάτων. Συνολικά δεκαπέντε άτομα θα εξεταστούν σε χώρο που βρίσκεται στο σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου.

 

Αιτήσεις για Ενισχυτική Διδασκαλία

Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται μεθαύριο Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για κενές θέσεις διδασκαλίας στα Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας ανακοινώνεται ότι οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών ανά κλάδο και ανά Σ.Κ.Ε.Δ. που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για την πρόσληψη αναπληρωτών Γενικής Παιδείας που επιθυμούν να εργασθούν στο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, ως εξής: Γυμνάσιο Βελεστίνου: δύο ώρες ΠΕ04.01, γυμνάσιο ζαγοράς 12 ώρες ΠΕ03, δύο ώρες ΠΕ.01, μία ώρα ΠΕ04.01, Γυμνάσιο Αργαλαστής οκτώ ώρες ΠΕ03, δύο ώρες ΠΕ04.01, μία ώρα ΠΕ04.02, Γυμνάσιο Αλμυρού τέσσερις ώρες ΠΕ03, Γυμνάσιο Σκιάθου τρεις ώρες ΠΕ06, Γυμνάσιο Αλοννήσου δώδεκα ώρες ΠΕ03, τέσσερις ώρες ΠΕ04.01.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ήδη εγγεγραμμένοι στους Ενιαίους Πίνακες Προσωρινών Αναπληρωτών Γενικής Παιδείας έτους 2012-13. Οι

ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση σε μια μόνο Δ.Δ.Ε. της επιλογής τους για ένα συγκεκριμένο Σχολικό Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας (Σ.Κ.Ε.Δ.).

Η σειρά πρόσληψης των υποψηφίων διδασκόντων για την Ε.Δ. – ανά ειδικότητα Σ.Κ.Ε.Δ. – θα καθορίζεται από τη σειρά κατάταξής τους στους οικείους ενιαίους πίνακες.

Οι πίνακες με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων ανά ειδικότητα Σ.Κ.Ε.Δ. έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας: www.dide.mag.sch.gr.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από χθες Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 έως και μεθαύριο Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 στα Γραφεία της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας (Συγκρότημα Μουρτζούκου, Χείρωνος και Επτά Πλατανίων, Βόλος) στον 6ο όροφο και ώρες από 08:00 έως 14:30.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το