Photo Gallery, Τοπικά

Γνωριμία των Κινέζων με τη Σκιάθο

 

Τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι στο πρώτο γκρουπ από την ασιατική χώρα

Γκρουπ 27 Κινέζων επισκεπτών γνωρίζει από χθες το πρωί τις ομορφιές της Σκιάθου και την παραδοσιακή νησιώτικη φιλοξενία με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, του Ομίλου Επιχειρηματιών της Σκιάθου και τη συνδρομή του Δήμου Σκιάθου. Στόχος όλων όσοι εμπλέκονται είναι να αναδείξουν το νησί της Σκιάθου ως μοναδικό τουριστικό προορισμό στην αγορά της Κίνας. Οι Κινέζοι επισκέπτες έφθασαν στο νησί χθες το πρωί και αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα το βράδυ.

 

Το γκρουπ ενώ κατέφθασε στο νησί χθες το πρωί σήμερα κιόλας το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσει. Σύμφωνα όμως με τις προοπτικές που υπάρχουν, αναμένεται η επίσκεψη και άλλων οργανωμένων γκρουπ Κινέζων επισκεπτών από τα μέσα Απριλίου και σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Όμιλο Επιχειρηματιών του νησιού, αλλά και στην Ένωση Ξενοδόχων, ενώ συνδράμει με όσα μέσα μπορεί ο Δήμος Σκιάθου.

Στόχος όλων όσοι εμπλέκονται είναι να αναδείξουν το νησί της Σκιάθου ως μοναδικό τουριστικό προορισμό στην αγορά της Κίνας. Ανάμεσα στους 27 Κινέζους είναι τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι, αλλά και τουρίστες που μέσω τουριστικών γραφείων, ηλεκτρονικών σελίδων και άλλων μέσων θα καταφέρουν να προωθήσουν το νησί της Σκιάθου.

Σύμφωνα μάλιστα με το δήμαρχο Σκιάθου κ. Νίκ. Πλωμαρίτη, «συμπράττουμε για να δώσουμε τη σωστή εικόνα του νησιού στους Κινέζους τουρίστες, στην προσπάθειά μας να ανοίξουμε δρόμους τουριστικής επικοινωνίας με την Κίνα». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι Κινέζοι ενδιαφέρονται πολύ για τον πολιτισμό ενός τόπου κι εμείς έχουμε πολλά να επιδείξουμε σε αυτό το κομμάτι, έχουμε το αντικείμενο και μπορούμε να τους το δώσουμε».

Οι Κινέζοι επισκέπτες διέμειναν στη Σκιάθο με οικονομικές τιμές, ενώ από τους εμπλεκόμενους φορείς καλύφθηκε το φαγητό τους και η ξενάγησή τους στο νησί. «Εάν τελικά όλη αυτή η διαδικασία έχει θετικό αντίκτυπο για το νησί, που είμαστε βέβαιοι πως θα έχει, θα αποδειχθεί πως η φιλοξενία που παρείχαμε ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε» σημείωσε ο κ. Πλωμαρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη ομάδα τουριστών είχε ως προορισμό τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Όμως, η μεγάλη διαφήμιση της Σκιάθου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια έπαιξε καταλυτικό ρόλο, προσέλκυσε το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο, με αποτέλεσμα να αλλάξει τον προορισμό των Κινέζων επισκεπτών του και να το μεταφέρει στη Σκιάθο. Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Πλωμαρίτη, η συγκεκριμένη συμφωνία θα βοηθήσει πολύ την οικονομική κατάσταση του νησιού και θα δώσει μία ανάσα τους ανοιξιάτικους μήνες στα καταλύματα, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα, κάτι που είναι και η πρώτη προτεραιότητα των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη δράση.

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής φωτογράφισης του νησιού το 2012 ακολουθεί η δημιουργία βίντεο της Σκιάθου, το οποίο είναι οδοιπορικό στη Χώρα της Σκιάθου και στις παραλίες με πλάνα χερσαία, αλλά και λήψεις από τη θάλασσα δημιουργώντας ένα σημαντικό διαφημιστικό υλικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη διαφήμιση του νησιού σε εκθέσεις  και τηλεοπτικούς σταθμούς εγχώριους και διεθνείς.

Το πρώτο πανελλήνιο φεστιβάλ «Κόσμημα» που θα διεξαχθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Σκιάθο και θα συμμετέχουν περισσότερο από 500 εκθέτες, οι οποίοι θα αναδείξουν τις δημιουργίες τους, αναμένεται, ειδικότερα, να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες στο νησί.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις ζωγραφικής διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Φίλιππος Τσιάρας, που θα διαρκέσουν όλη τη θερινή σεζόν και εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν επίσης το ενδιαφέρον του κοινού. Ο δραστήριος Όμιλος Επιχειρηματιών θέλοντας να αναπτύξει, τέλος, τον αθλητικό τουρισμό, θα συνεργαστεί φέτος με αθλητικό παράγοντα για τη διεξαγωγή του κολυμβητικού διάπλου Σκιάθου – Τσουγγριά  που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2013, με τη συμμετοχή πολλών αθλητών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το