Πολιτική

Γκρέμισε μπάρες κοντά στα διόδια Πελασγίας

Ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος, που παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη



Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Λαμίας και σε τακτική δικάσιμο θα δικαστεί ο δήμαρχος της Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος για το άνοιγμα του παραδρόμου στην εθνική οδό.

Με μηχανήματα του δήμου ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας δημιουργώντας έναν παράπλευρο δρόμο, έτσι ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν διόδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας, για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες. Μάλιστα, κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν.
Ο Απόστολος Γκλέτσος διέφυγε το αυτόφωρο λόγω της ειδικής δωσιδικίας που ακολουθείται στην περίπτωση των δημάρχων οι οποίοι παραπέμπονται για να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Ήδη, από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λαμίας κ. Θεολογίτη διατάχθηκε η ολοκλήρωση της δικογραφίας για τη σημερινή επιχείρηση του δημάρχου της Στυλίδας να ανοίξει παραδρόμους στην εθνική οδό κοντά στα διόδια της Πελασγίας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από την ώρα που αποχώρησαν τα μηχανήματα του δήμου της Στυλίδας και ο Απόστολος Γκλέτσος από το συγκεκριμένο σημείο, συνεργεία της εταιρίας στην οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση της εθνικής οδού από τις Ράχες μέχρι το Κλειδί Ημαθίας έβαλαν πάλι τα προστατευτικά στηθαία και απέκλεισαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση στην εθνική οδό οι αγροτικοί δρόμοι. Την ίδια στιγμή, η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια δεν δέχεται τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν στους κατοίκους της Πελασγίας και πλέον οι διερχόμενοι από την Πελασγία πληρώνουν κανονικά 2,6 € για κάθε διέλευσή τους.
Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Στυλίδας Απ. Γκλέτσος έχει καλέσει ήδη όλους τους κατοίκους της περιοχής σε συγκέντρωση, αύριο Τρίτη στις 8 το πρωί, λίγο πριν από τα διόδια της Πελασγίας «για την οριστική λύση στο πρόβλημα διέλευσης των οχημάτων από τα διόδια», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο κείμενο της ανακοίνωσης.
Ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας κ. Κυριαζόπουλος εξέδωσε απόφαση με την οποία, με την πρόφαση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για έργα συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο, επιβάλλει τμηματικό τοπικό αποκλεισμό στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) στο τμήμα της εθνικής οδού από τις Ράχες έως τα όρια της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία, αλλά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, και μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση εφαρμόζεται άμεσα.
Παράλληλα με την κίνηση του Απόστολου Γκλέτσου να συγκεντρώσει τους κατοίκους της περιοχής για να ανοίξει και πάλι τους παραδρόμους και να τους κρατήσει ανοικτούς, η αστυνομία ήδη έχει προετοιμαστεί να μεταφέρει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το Βόλο, τη Λαμία, αλλά και άλλες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο να ανοίξουν εκ νέου οι παράδρομοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το