Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός της Ανάληψης

Λατρευτικές εκδηλώσεις από χθες με την παρουσία πλήθους πιστών


Γιορτάζει σήμερα ο Ιερός Ναός Ανάληψης του Χριστού, ενώ οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χθες με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού. Η ενορία της Ανάληψης, μία από τις μεγαλύτερες της πόλης, εμβαθύνει με δράσεις τόσο στο φιλανθρωπικό, όπου εκτός από το Σπίτι Γαλήνης, δημιουργήθηκε και δίκτυο επικοινωνίας με τις άπορες οικογένειες, όσο και στον ποιμαντικό τομέα.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια ξεκίνησαν από χθες οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη γιορτή της Ανάληψης του Κυρίου στο φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλης. Πλήθος πιστών συνέρρευσαν από νωρίς το απόγευμα στην εκκλησία για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα, αλλά και να συμμετάσχουν στην λιτανεία.

Στις 6.30 το απόγευμα ψάλθηκε η Ακολουθία της Ενάτης Ώρας του Πάσχα και στις 7 μ.μ. τελέστηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο συγχοροστάτησαν  οι Μητροπολίτες Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωακείμ, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθέορτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τον αναληφθέντα Κύριο. Το Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαδόπουλος.

Σημαντικές είναι οι δραστηριότητες που έχει αναπτύξει ο Ιερός Ναός της Ανάληψης σε διάφορα επίπεδα, ενώ το τελευταίο διάστημα ανακαινίστηκε και ο χώρος που στεγαζόταν το Εκκλησιαστικό Λύκειο και ουσιαστικά δημιουργήθηκε ένας μεγάλος χώρος για το εκκλησίασμα, ενώ διαμορφώθηκαν και χώροι για τα κατηχητικά σχολεία.

Παράλληλα, εδώ και μερικές μέρες αγιογραφείται το δυτικό τμήμα του Ναού.

Ο ιερέας της ενορίας και υπεύθυνος της Σχολής Αγιογραφίας π. Δημήτριος Κατούνης τόνισε πως στο Ναό λειτουργούν τα κατηχητικά τμήματα, ενώ υπάρχουν και διάφορες δραστηριότητες για τους νέους. Σχετικά με το ποιμαντικό έργο, για τους ενήλικες λειτουργεί ο κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής, ενώ κάθε Δευτέρα δραστηριοποιείται το βιωματικό εργαστήριο για νέους γονείς με υπεύθυνο τον π. Χρήστο Χαχαμίδη.

Αναφορικά με το φιλανθρωπικό έργο τόνισε πως «αυτό εκφράζεται κυρίως μέσα από το Σπίτι Γαλήνης. Καθημερινά σιτίζονται περίπου 120 άτομα. Υπάρχουν μια σειρά από οικογένειες που έρχονται στο Σπίτι Γαλήνης για να πάρουν το φαγητό τους. Και βεβαίως υπάρχουν και τα οικονομικά βοηθήματα που δίνουμε στους συνανθρώπους οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν κάποια φάρμακα, κάποιους λογαριασμούς και να καλύψουν άλλες ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργηθεί και ένα δίκτυο με γυναίκες της ενορίες που ερευνούν τις περιπτώσεις, ενώ έχουμε ζητήσει και από τους ενορίτες μας να μάθουμε για καινούριες περιπτώσεις απόρων. Παράλληλα, το έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου έχει αναμορφωθεί. Ειδικότερα έρχονται στο Ναό οι άνθρωποι, κουβεντιάζουμε, ζυγίζουμε τις ανάγκες και αντίστοιχα τις ικανοποιούμε, πέρα δηλαδή από τη χορήγηση του φαγητού».

Ο π. Δημήτριος σημείωσε ότι στην καινούρια αίθουσα (στην πρώην τραπεζαρία του Εκκλησιαστικού Λυκείου) που δημιουργήθηκε, κάθε Κυριακή το εκκλησίασμα παίρνει τον καφέ του, ενώ υπάρχει διάλογος με τους ιερείς. Συγχρόνως γίνονται και άλλες εκδηλώσεις.

Επίσης άρχισε η αγιογράφηση και του δυτικού τμήματος του Ναού, που είναι το κεντρικό κλείτος. Ήδη μπήκαν οι εικόνες 16 Αγίων, ενώ σε λίγες ημέρες θα τοποθετηθούν και οι αναπαραστάσεις που αφορούν στη ζωή του Χριστού. «Είναι ένα έργο που ο κόσμος το υποστηρίζει και πιστεύουμε ότι θα πάει καλά» κατέληξε ο π. Δημήτρης.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορίες του μπερντέ με ζωντανή μουσική από το Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών Κουκλοπέδιο του Πορφυρογένειου

Ακούσατε, ακούσατε! Παράσταση Καραγκιόζη από το Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς! Τα παιδιά…

10 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Βόλος υποδέχτηκε τα Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Ιερού Ναού…

10 Σεπτεμβρίου 2024

Σε καλό δρόμο ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς ηττήθηκε με 4-1 από…

10 Σεπτεμβρίου 2024

Kακοκαιρία “ATENA”: Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού στους πολίτες

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμυρού ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών…

10 Σεπτεμβρίου 2024

Ζητούν μονιμοποίηση 29 εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Την άμεση μονιμοποίηση εκπαιδευτικών, οι οποίοι ενώ συμπληρώθηκε η διετία μετά τον διορισμό τους, ωστόσο…

10 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρουσάκης για κακοκαιρία ATENA: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Πιθανές οι πλημμύρες

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία ATENA, με το 112 να έχει ήδη ηχήσει από το…

10 Σεπτεμβρίου 2024