Αθλητισμός

Για τη 2η νίκη εκτός έδρας νίκη στα Ψαχνά ο Ολυμπιακός Β.

Δύο ομάδες που δύσκολα χάνουν, Ηρακλής Ψαχνών και Ολυμπιακός Βόλου, θα αναμετρηθούν την Κυριακή στην Εύβοια, σ’ ένα παιχνίδι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι γηπεδούχοι έχουν μόλις δύο ήττες (εντός έδρας) στο ξεκίνημα του  πρωταθλήματος από τη Νίκη στην πρεμιέρα και τον Εργοτέλη την 3η αγωνιστική και έκτοτε παραμένουν αήττητοι για 13 παιχνίδια (επτά νίκες και έξι ισοπαλίες). Δύο ήττες έχει και ο Ολυμπιακός Βόλου, από τη Λάρισα εκτός και από την Παναχαϊκή εντός έδρας.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Μόνο ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης έχει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς όλες οι υπόλοιπες ομάδες (με εξαίρεση τον Ηρακλή Ψαχνών και τον Ολυμπιακό Βόλου, όπως προαναφέραμε) έχουν από τρεις ήττες και πάνω.

Ο Γιώργος Βαζάκας, προπονητής στην ομάδα των Ψαχνών, γνωρίζει πολύ καλά τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, με τους οποίους δούλεψε για τρεις μήνες περίπου, από τη στιγμή που ο Γρεβενιώτης τεχνικός ξεκίνησε φέτος τη χρονιά στον πάγκο των «ερυθρολεύκων». Από την άλλη πλευρά και ο Σούλης Παπαδόπουλος γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες του Γιώργου Βαζάκα και έχει πάρει και τις σχετικές πληροφορίες από τον άμεσο συνεργάτη του στην τεχνική ηγεσία, Αντώνη Μάνδαλο.

Τον Ηρακλή Ψαχνών αντιμετώπισε φέτος ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου με τη Δόξα Δράμας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τους Δραμινούς να χάνουν με 2-0 και ο Σούλης Παπαδόπουλος αποτέλεσε στη συνέχεια παρελθόν από τους «μαυραετούς».

Το γεγονός ότι ο προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου έχει να ηττηθεί από τις 8 Οκτωβρίου 2012 δεν είναι τυχαίο. Ο Ηρακλής διαθέτει μια σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία δύσκολα δέχεται γκολ και εκμεταλλεύεται σε μεγάλο βαθμό τις λίγες ευκαιρίες που τις παρουσιάζονται. Ο Γεράσιμος Χαϊκάλης, ο οποίος την περίοδο 2007-08 αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου στη Β’ Εθνική, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Εύβοιας, έχοντας σημειώσει τα πέντε από τα 16 γκολ του Ηρακλή. Είναι δυνατός φορ και χρειάζεται να τον προσέξει ιδιαίτερα η άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να σημειώσουν την 2η εκτός έδρας νίκη τους και την πέμπτη συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα, με στόχο να πλησιάσουν τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Θα είναι πολύ σημαντικό ο Ολυμπιακός να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τα Ψαχνά. Πρώτον, θα «φρενάρει» την ξέφρενη πορεία του Ηρακλή (βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση της βαθμολογίας, έξι βαθμούς πάνω από τους «ερυθρολεύκους»). Δεύτερον θα βρεθεί ξανά στην πρώτη επτάδα και θα βάλει πλώρη για την τριάδα.

Όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα αντιμετωπίζουν το παιχνίδι της Κυριακής με μεγάλη σοβαρότητα, γνωρίζοντας  πως θα πρέπει να παλέψουν με πάθος για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Αντόνιο Ανιέτε και Θανάση Πινδώνη, ενώ ακόμη δεν έχει πάρει τις αποφάσεις του, όσον αφορά τη μορφή που θα έχει η ενδεκάδα. Το δελτίο του Δημήτρη Πετκάκη είναι έτοιμο, ενώ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και το δελτίο του Θανάση Κωστούλα. Από εκεί και πέρα ο προπονητής του Ολυμπιακού θα κρίνει αν οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε χθες με απογευματινή προπόνηση, στην οποία έλαβαν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές. Η τεχνική ηγεσία δούλεψε με τους παίκτες σε θέματα τακτικής και στις στημένες φάσεις.

Από Δευτέρα

οι εξελίξεις

με Καπετάνο

Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή του Κώστα Καπετάνου κατά του Άρη, προκειμένου ο ποδοσφαιριστής να κερδίσει την ελευθερία του και στη συνέχεια να έχει το δικαίωμα να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της αρεσκείας του. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου έχουν έρθει σε επαφή με τον έμπειρο μέσο και όπως έχει γράψει η «Θ», ο Καπετάνος είναι θετικός στο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έζησε μεγάλες στιγμές, τόσο τη χρονιά που η ομάδα ανέβηκε από την Β’ Εθνική στη Σούπερ Λιγκ, όσο και την χρονιά που έπαιξε στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός εκτός του Καπετάνου κινείται για την απόκτηση τουλάχιστον ενός επιτελικού μέσου και τις προσεχείς μέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, όσον αφορά τους μεταγραφικούς στόχους, με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή η διοίκηση της ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τον φετινό προϋπολογισμό, έχει αποκτήσει ικανούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές, καθώς αποκλειστικός στόχος είναι η άνοδος στη Σούπερ Λιγκ. Η απόκτηση των Ογκουνσότο, Μπρέσκα, Σολάκης, Κωστούλας και Πετκάκη κάνουν πιο δυνατό και ανταγωνιστικό τον Ολυμπιακό. Δίνουν άλλη οντότητα στην ομάδα, ενώ όπως προαναφέραμε, οι μεταγραφές δεν τελείωσαν για τον Ολυμπιακό, με τους διοικούντες να κρατούν δύο «άσους» στο μανίκι τους.

Το πρωτάθλημα της Football League έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει, αν αναλογιστούμε ότι απομένουν ακόμη 26 αγωνιστικές για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις και θα πάρουν το εισιτήριο της απευθείας ανόδου στη Σούπερ Λιγκ και 31 αγωνιστικές για εκείνες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, με στόχο το τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Στην ουσία υπάρχει μπροστά ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, με πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές από τον Φεβρουάριο και μετά. Όποιες ομάδες αντέξουν την πίεση, έχουν τις λύσεις να αντεπεξέλθουν στο βαρύ πρόγραμμα και φυσικά δεν θα αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα στην πορεία, θα προχωρήσουν και θα έχουν και τις μεγαλύτερες δυνατότητες να διακριθούν.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να είναι από τις ομάδες που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Ο καθρέπτης μιας ομάδας είναι το γήπεδο και εκεί μέσα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου καλούνται να δείξουν τις δυνατότητές τους, ως ομάδα, αλλά και τις ικανότητές τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το