Photo Gallery, Τοπικά

Γενική απεργία την Τετάρτη

Τρεις συγκεντρώσεις θα διοργανωθούν στο Βόλο. Μία από το ΕΚΒ και την ΑΔΕΔΥ στις 9.30 το πρωί στο ΕΚΒ, μία από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 10 π.μ. και μία από ανεξάρτητα σωματεία στις 11 στην πλατεία Ελευθερίας

Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας μεθαύριο Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση μεθαύριο Τετάρτη, στις 9.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΒ τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από την απεργία αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κανένα εργοστάσιο, κανένας εργασιακός χώρος δεν πρέπει να λειτουργήσει. Ας μη δώσουμε μόνοι μας τα «όπλα» στα χέρια της τρόικας, της κυβέρνησης και των εργοδοτών, να μας εξοντώσουν. Πρέπει να στείλουμε αποφασιστικό και όχι ισχνό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην αποτολμήσει να κάνει πράξη τις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών.

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει, την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι γονατίζουν απ’ την κτηνώδη πολιτική τους, αυτοί, πιο αποθρασυμένοι, ζητούν κι άλλο αίμα!  Ζητούν την κατάργηση του 8ωρου, την καθιέρωση εξαήμερης εργασίας, τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέα χαράτσια. Με δυο λόγια, προχωρούν ακάθεκτοι στον πλήρη αφανισμό της εργατικής τάξης, στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, στην ασύδοτη και στυγνή εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της ίδιας μας της ζωής! Δεν πρέπει να τους αφήσουμε. Δεν πρέπει να ανεχτούμε και αυτή την απαξιωτική – για τη ζωή μας – απαίτηση. Δεν πρέπει να αφεθούμε να γίνουμε σύγχρονοι δούλοι τους. Πρέπει να σταθούμε απέναντί τους και να τους σταματήσουμε. Εγκαταλείποντας τον καναπέ και βγαίνοντας μαζικά στους δρόμους. Όσο οι δανειστές και τα κυβερνητικά υποτακτικά τους θα επιμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών και όσο θα βλέπουν «σκυμμένα κεφάλια», τόσο θα αποθρασύνονται! Μην γελιέστε. Αυτά δεν θα είναι τα… τελευταία μέτρα, όπως για άλλη μία φορά διαψεύσθηκε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, ξεχνώντας όλες τις προεκλογικές του φανφάρες! Όσο θα τους αφήνουμε να μας κοροϊδεύουν και να μας ξεζουμίζουν ανενόχλητοι, τόσο αυτοί θα διψούν για νέο αίμα και θα φορτώνουν μέτρα στις πλάτες μας! Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη, μαζική μας αντίδραση. Οι κόκκινες γραμμές ξεπεράστηκαν».

Η ΑΔΕΔΥ

Στην απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου παίρνει μέρος και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, όπως αποφάσισε το διοικητικό του συμβούλιο. Καλεί δε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, στις 9.30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Παράλληλα η ΕΛΜΕ προτείνει στην ΟΛΜΕ την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας, τη χρονική περίοδο που θα κατατεθούν από την κυβέρνηση στη Βουλή τα νέα μέτρα. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συγκαλεί γενική συνέλευση σήμερα στις 7μ.μ. στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου- Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου, στη διάρκεια της οποία θα συζητηθεί η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία, καθώς και η κήρυξη μιας ακόμη 24ωρης ή 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης ενόψει της κατάθεσης των νέων μέτρων στη Βουλή. Να αναφερθεί ότι το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχει και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παράλληλα, ζητούν από τις Πρυτανικές Αρχές τη διενέργεια ανοικτής συνεδρίασης της Συγκλήτου την επομένη, καθώς και να μη διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Πρόσκληση του ΠΑΜΕ για την απεργία

«Τώρα να ριχτούμε στη μάχη της απεργίας στις 26 του Σεπτέμβρη. Με τα νέα βάρβαρα μέτρα μάς γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο», επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του.

«Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή. Με γενικές συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.

Ήρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, των κομμάτων τους και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας. Όλοι σαν ένας άνθρωπος να βροντοφωνάξουμε: «Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία», προσθέτει το ΠΑΜΕ, που καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της 26ης Σεπτεμβρίου (μεθαύριο), στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στο νέο πακέτο μέτρων, που θα εξαθλιώσει περισσότερο την εργατική τάξη και να αναδειχθούν τα προβλήματά τους, έχει αποφασίσει και το Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας».

Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Εργατών Μαγνησίας

Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Εργατών Μαγνησίας, ενόψει της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που προκηρύχτηκε από τη ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ μεθαύριο 26/9, καλεί σε συνάντηση όλες τις συλλογικότητες για την οργάνωση της ανεξάρτητης απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Ελευθερία στο Βόλο.

Επίσης θα προχωρήσει στις εξής παρεμβάσεις:

-Στο εργοστάσιο Κιολεΐδη σήμερα στις 7 π.μ. (συνάντηση 6.15 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας).

-Στο Δημαρχείο Βόλου, αύριο Τρίτη 25/9 στις 11.30 π.μ.

Τέλος καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 26ης Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Απεργία στις Εφορίες

Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή 27 και 28 του μήνα, προχωρούν οι εφοριακοί και της Μαγνησίας, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους. Οι εφοριακοί αναμένεται να απεργήσουν και μεθαύριο Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου με την ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ ΔΟΥ), διεκδικούν και επισημαίνουν:

-Η απουσία ολοκληρωμένου και χρονικά προσδιορισμένου σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής και τη μείωση της φοροαποφυγής. Οι πολιτικές ευθύνες για την υστέρηση των εσόδων και την περικοπή κοινωνικών δαπανών, ανήκουν ολοκληρωτικά στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία και όχι στους εφοριακούς.

-Η αναδιοργάνωση – εκσυγχρονισμός – μηχανοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών μετά από ουσιαστικό διάλογο και η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

-Η μη αποδοχή απολύσεων μέσω εργασιακής εφεδρείας, προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας κ.λπ.

-Η υπεράσπιση των αποδοχών τους, από μειώσεις με οποιαδήποτε πρόσχημα, νόμο κ.λπ. Στη σημερινή στάση εργασίας συμμετέχουν ακόμη οι τελωνειακοί, καθώς και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, που αντιτίθενται «στις νέες μειώσεις αποδοχών, τις απολύσεις, τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και στην πολιτική των χαρατσιών και της φοροεπιδρομής»

Στον «Κιολεΐδη»

Για τις εξελίξεις στη βιομηχανία «Κιολεΐδης» με τη μετατροπή συμβάσεων σε μερικής απασχόλησης και τις άδειες άνευ αποδοχών θα πραγματοποιηθεί σήμερα τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καλεί «στην ανεξάρτητη ταξική απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της Τετάρτη 26/9, στις 11:00, για έναν νέο γύρο αναμέτρησης, αποφασιστικό και νικηφόρο. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει μαζί με τους νόμους της από τη λαϊκή οργή. Με επαναλαμβανόμενες γενικές και διακλαδικές απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς της Βουλής και των δημόσιων υπηρεσιών. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε νεολαιίστικο στέκι πρέπει να γίνει βήμα δυναμικού αγώνα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το