Photo Gallery, Τοπικά

Γενική απεργία αύριο σε όλη τη χώρα

Σ01 Φ8

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 αύριο το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλλει το ΕΚΒ είναι:

– «Η υπογραφή και η εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

– Ανάκληση της επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης».

Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν, για να σταματήσει:

– «Η πολιτική των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων στο δημόσιο τομέα, επισημαίνοντας ότι αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρέπει αφενός να μετατραπεί σε μια νέα διαδικασία απαξίωσης των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και αφετέρου να αποτελέσει «άλλοθι» για την πραγματοποίηση χιλιάδων νέων απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπονται στο μνημόνιο.

– Η συνεχής υπονόμευση των δημοσίων υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών. Η πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση τη δημόσια Υγεία, υπονομεύει τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και κατεδαφίζει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

– Η δραματική μείωση των συντάξεων, η εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, που δρομολογείται μέσω νέων οδυνηρών παρεμβάσεων, οι οποίες σχεδιάζονται για την επόμενη διετία.

– Η συνεχής αφαίμαξη των εισοδημάτων. Μετά τις μνημονιακές περικοπές που φθάνουν πλέον στο 50% στο δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες πραγματικές μειώσεις εξαιτίας της νέας φορολογικής επιδρομής, αδυνατώντας να έχουν μια στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση».

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους δημόσιους υπάλληλους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία, διαδηλώνοντας «κατά της σκληρής και αδιέξοδης πολιτικής της ύφεσης, των αντεργατικών και αυταρχικών νόμων, της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων, της διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων, της διαρκούς συρρίκνωσης του Δημόσιου Τομέα και της υπονόμευσης του κράτους πρόνοιας που υλοποιούνται με την εφαρμογή ενός εξοντωτικού μνημονίου, που ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές του ομολογούν τώρα ότι ήταν λάθος! Καλούμε όλους τους συναδέλφους την ημέρα της απεργίας σε συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Ελευθερίας  στις 11 το πρωί». Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας συμμετέχει στην αυριανή απεργία.

Απεργία σήμερα

στα ΜΜΕ

Η ΠΟΕΣΥ κηρύσσει για όλη τη χώρα 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, από τις 06:00 π.μ. σήμερα έως τις 06:00 π.μ. αύριο. Στο πλαίσιο των αιτημάτων και η επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδίκτυου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «απαιτούμε, αγωνιζόμαστε, μεταξύ άλλων, για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας ταμείων και την επιστροφή όλων των αποθεματικών, που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI, κατ’ εντολή της τρόικας, την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου».

Η ΕΛΜΕ

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας η οποία μεταξύ άλλων αναδεικνύει και τα ζητήματα των κενών εκπαιδευτικών, που καταγράφονται στο Νομό και τα οποία ανέρχονται στα 35.

Η ΕΛΜΕ θέλοντας να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τις ελλείψεις καθηγητών θα προχωρήσει την ερχόμενη Παρασκευή σε μια πρωτότυπη κίνηση στις 2 το μεσημέρι στη γέφυρα του Μεταξουργείου, απέναντι από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκεί αναμένεται να τοποθετηθούν 35 ξύλινες κατασκευές με ρούχα, όπου θα κρεμαστούν βιβλία, που θα συμβολίζουν τα 35 κενά εκπαιδευτικών στο Νομό.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστήμιου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας συμμεριζόμενο την αγωνία των εργαζομένων της χώρας, χαιρετίζει την πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για αύριο οι συνομοσπονδίες των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ως αντίδραση ενάντια στις επιβαλλόμενες πολιτικές που διαλύουν το κοινωνικό κράτος και εξαθλιώνουν τους πολίτες, ενώ παράλληλα αδυνατούν να πείσουν ότι μπορούν να επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και οικονομικής

ανάκαμψης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το