Τοπικά

Γειτονιές στο σκοτάδι από κλοπές καλωδίων

Αλωνίζουν ανεξέλεγκτα οι «συμμορίες του χαλκού» χωρίς η Αστυνομία να τις εντοπίζει. Ολόκληρες γειτονιές του Βόλου βυθίζονται στο σκοτάδι, την ώρα που η νομοθεσία δεν επιτρέπει στο Δήμο να προβεί σε απευθείας αγορές για την αποκατάσταση των ζημιών.

Άγνωστοι ξήλωσαν καλώδια φωτισμού, βυθίζοντας στο σκοτάδι τον παράδρομο της οδού Λαρίσης από το ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής έως το Κοιμητήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα για την ασφάλεια της κυκλοφορίας κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.

Εργαζόμενοι σε εργοστάσια στη ΒΙ.ΠΕ., αλλά και διερχόμενοι από τη συγκεκριμένη διαδρομή οδηγοί, θα πρέπει εφεξής να είναι διπλά προσεκτικοί, λόγω έλλειψης φωτισμού, πρόβλημα που δεν προβλέπεται να αποκατασταθεί άμεσα.

Κι αυτό γιατί, το όριο των απευθείας αναθέσεων για προμήθειες για το δημοτικό φωτισμό, έχει ξεπεραστεί από το Δήμο Βόλου.

Η μία μετά την άλλη, ολόκληρες περιοχές στο Βόλο, βυθίζονται στο σκοτάδι. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της περιοχής του Αναύρου. Σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία, είναι δύσκολο να κυκλοφορήσει κανείς τις νυχτερινές ώρες.

Παρόμοια χτυπήματα των συμμοριών του χαλκού που λυμαίνονται τα καλώδια ηλεκτροδότησης, άφησαν χωρίς δημοτικό φωτισμό την περιοχή στο νηπιαγωγείο Λεχωνίων όπου εκτός από καλώδια κλάπηκε και η παροχή, την οδό Ύδρας από Αθηνών έως Νεαπόλεως, ενώ εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και τα αλεξικέραυνα στα 6ο και 10ο Γυμνάσια Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το