Κόσμος

Γαλλία: Εδωσαν 8.000 ευρώ και ένα ΙΧ και πήραν μωρό

  

Έδωσαν 8.000 ευρώ και μια μεταχειρισμένη BMW ως αντάλλαγμα για ένα νεογέννητο μωρό από την Ρουμανία και δεν πιστεύουν πως έκαναν λάθος. Ο λόγος για ένα ζευγάρι από την νότια Γαλλία, η ιστορία των οποίων ήρθε στην επιφάνεια κατά την διάρκεια μιας δίκης για φερόμενη διακίνηση βρεφών Ρομά.Οι γονείς, Κάρμεν και Μάικ, αγόρασαν το παιδί το 2013, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες 10 ετών για να αποκτήσουν το δικό τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται για μια ιστορία όπου και οι δύο πλευρές βγήκαν κερδισμένες. 


«Δεν πιστέψαμε ότι είχαμε κάνει κάτι λάθος» δήλωσαν στο γαλλικό κανάλι BFM. «Σώσαμε ένα μωρό από την φτώχεια. Απ’ όσο ξέρουμε, αυτό το μωρό μπορεί και να είχε πεθάνει αν δεν ήταν μαζί μας».

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει τώρα πρόστιμο ύψους μέχρι και 30.000 ευρώ καθώς και μέχρι δύο χρόνια φυλάκιση.

Το παιδί, που είναι σήμερα 22 μηνών και ζει σε ανάδοχες οικογένειες, είναι το έβδομο μωρό μιας ρουμανικής οικογένειας, η μητέρα της οποίας δεν μπορούσε να το μεγαλώσει οικονομικά.

Η ιστορία του ζευγαριού ήρθε στην επιφάνεια όταν άρχισε η δίκη 10 ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων, με έναν 32χρονο Ρουμάνο και τις 3 αδερφές του να θεωρούνται οι πρωτεργάτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το