Αθλητισμός

Γίναμε ρεζίλι για λίγους ανεγκέφαλους

 

ΕΙΧΑΜΕ δεν είχαμε καταφέραμε και πάλι να γίνουμε ρεζίλι σε πανελλήνιο επίπεδο. Τα προχθεσινά επεισόδια στο ΕΑΚ, κατά τη διάρκεια του αγώνα παλαιμάχων Ολυμπιακού και Νίκης που τελικά διεκόπη, έκαναν φυσικά μέσω του διαδικτύου τον γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο. Ο Βόλος έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής για μια χούφτα ανεγκέφαλους, ενώ ένα 20χρονο παλικάρι, υποχρεώνεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο.

Οι πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο της άθλιας αντιπαράθεσης οπαδών Ολυμπιακού και Νίκης πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα.

Ήδη, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, δηλώνουν σήμερα στη «Θ» πως ξεκινούν εκστρατεία για να πάψει πια αυτή η αντιπαλότητα, αφού αν συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα.

Οι δύο μεγάλες ΠΑΕ της πόλης μας, ο Ολυμπιακός και η Νίκη, πιστεύουμε να μπουν μπροστά, σημαιοφόροι στις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο ομάδων. Ο Βόλος πρέπει να σταματήσει να διασύρεται πανελληνίως. Αρκετά πια.

 

Όταν παίρνει φόρα, φόρα κατηφόρα…

Η ελεύθερη πτώση του Παναθηναϊκού συνεχίζεται. Όλα φυσικά προέρχονται από την έλλειψη χρημάτων και πάνω απ’ όλα από την απουσία αξιόπιστης ηγεσίας.

Το «ξεκατίνιασμα» των μελών του Δ.Σ. πάει σύννεφο, ενώ η ομάδα παραμένει χωρίς γήπεδο, με ελάχιστη οικονομική δύναμη και με τους πρωτοκλασάτους παίκτες να έχουν βγει στο «σφυρί».

Η προχθεσινή κόντρα Δομάζου-Μήτσου και η επίθεση του Μαυροκουκουλάκη στον Γόντικα, ήταν απλά το «κερασάκι» στην τούρτα του «πράσινου κατήφορου». Ο Παναθηναϊκός απειλείται να περάσει σε πλήρη ανυποληψία.

 

Αθλητικό καμπ στην Αγριά

Η Δημοτική Ενότητα Αγριάς και ο «Άθλος» συνδιοργανώνουν αθλητικό καμπ από 20-25 Ιουνίου στην Αγριά. Όσοι μικροί αθλητές και αθλήτριες δηλώσουν συμμετοχή, θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν στην κολύμβηση, στο καγιάκ, στο μπάμπινγκτον και στο μπάσκετ.

Επικεφαλής του καμπ είναι ο Νίκος Μαγγίτσης, ενώ οι προπονήσεις θα γίνονται από εξειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής.

Μετά λοιπόν τον απόλυτα επιτυχημένο θεσμό του «αθλητικού καλοκαιριού» που διοργανώνει και φέτος ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου, η Δημοτική Ενότητα Αγριάς μαζί με τον « Άθλο» προσφέρουν και αυτοί τη δυνατότητα υγιούς άθλησης στα μικρά παιδιά, τώρα που ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά.

 

Σε κρίσιμη καμπή

ΣΕ πολύ κρίσιμη καμπή βρίσκεται το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Γιατί; Επειδή εδώ και δύο-τρία χρόνια έχει αρχίσει η αποδόμησή του, λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτό.

Γιατί άλλο; Επειδή, η επαναλαμβανόμενη δήλωση του Παύλου Γιαννακόπουλου πως η οικογένεια του ψάχνει να βρει αντικαταστάτη για να δώσει τον Παναθηναϊκό, μόνο καλά μαντάτα δεν προμηνύει για τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Γιατί άλλο; Επειδή οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, έστω και παροδικά, προφανώς στεναχωρημένοι από την απώλεια του τίτλου, σκέφτηκαν ν’ αποχωρήσουν από τον Ολυμπιακό.

Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τις δύο μεγάλες οικογένειες, γιατί χωρίς αυτές, σε τόσο δύσκολα μάλιστα εποχές, η κατρακύλα του θα είναι απλά θέμα χρόνου.

 

Στάζει «δηλητήριο» αλλά μάλλον έχει δίκιο

 

ΣΦΟΔΡΗ επίθεση εναντίον της FIFA και του Σεπ Μπλάτερ, εξαπέλυσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον. Βλέπετε η απώλεια του Μουντιάλ του 2018 από την Αγγλία για την οποία είχε ασχοληθεί προσωπικά ο Βρετανός πρωθυπουργός, δεν «καταπίνεται» εύκολα.

«Προσωπικά, έχω παρακολουθήσει πώς λειτουργεί η ποδοσφαιρική ηγεσία σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου από αυτά που είδα. Η φήμη της FIFA βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό και προφανώς η εκλογική διαδικασία με μόνο έναν υποψήφιο, θύμιζε φάρσα. Πρέπει να βελτιώσουν τη διαφάνεια και την υπόληψή τους, πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ικανοί να φέρουν εις πέρας το έργο που έχουν αναλάβει» τόνισε ο Κάμερον στο βρετανικό κοινοβούλιο. Μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως έχει άδικο;

 

Στον ΠΑΟ παίκτες του Κενταύρου;

ΕΔΩ και αρκετό διάστημα, η Ακαδημία ποδοσφαίρου του Κενταύρου έχει ξεκινήσει συνεργασία με την αντίστοιχη ακαδημία του Παναθηναϊκού. Ήδη, ο προπονητής της βολιώτικης ακαδημίας Βαγγέλης Τσουκάλης, βρίσκεται σε επικοινωνία με

τον πρόεδρο των Σχολών Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού Γιώργο Καπουράνη με στόχο να δοθεί οι ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες του Κενταύρου να δοκιμαστούν στις ακαδημίες του «τριφυλλιού», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους και σε άλλες ομάδες. Για να δούμε τελικά…

 

Ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες

ΡΕΚΟΡ για το βιβλίο Γκίνες έκαναν 1000 άντρες και γυναίκες στο Μινσκ της Λευκορωσίας συμμετέχοντας επί 32 ώρες σε έναν μαραθώνιο αγώνα χάντμπολ. Την εκδήλωση διοργάνωσε η ομοσπονδία χάντμπολ της Λευκορωσίας και το περιοδικό «Pressball» και συμμετείχαν άτομα από 5 έως 78 ετών. Μεταξύ αυτών ο Γάλλος πρέσβης στη Λευκορωσία, Μισέλ Ραϊνερί, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας της χώρας, Γεγκόρ Μεσεριάκοφ, αλλά και η Μις Λευκορωσία, Όλγα Χιζίνκοβα. Στην ομάδα, η οποία τελικά νίκησε με 977-973, συμμετείχαν δύο μεγάλες μορφές του χάντμπολ στην πρώην Σοβιετική Ένωση, ο Αλεξάντερ Καρσακέβιτς και ο Γιούρι Σέβτσοφ. Ο αγώνας ξεκίνησε Τρίτη μεσημέρι (14:00 τοπική ώρα) και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις 10.30 μ.μ. Μπράβο κουράγιο οι Λευκορώσοι.

 

Θα ξεκινήσει άμεσα;
ΕΝΝΕΑ χρόνια έχουν περάσει από τότε που φτιάχτηκε ο χλοοτάπητας στο Πανθεσσαλικό. Αν υπολογίσουμε πως ένας αγωνιστικός χώρος έχει διάρκεια ζωής 6-7 χρόνια, σαφώς και κατανοούμε γιατί βρίσκεται πλέον σε τέτοια κατάσταση και απαιτείται η ανακατασκευή του.

Το θέμα βέβαια είναι πως επειδή ο χλοοτάπητας είναι τελευταίας γενιάς και φτιαγμένος και με πλαστικό και με φυσικό υλικό, απαιτείται εξειδικευμένη συντήρηση από ειδικό γεωπόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή υπάρχει η απαραίτητη υποδομή, η ανακατασκευή θα διαρκέσει περίπου 30 ημέρες. Έτσι, αν ξεκινήσει άμεσα, ίσως ο Ολυμπιακός να προλάβει να δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό. Το ερώτημα βέβαια είναι, άραγε θα ξεκινήσει άμεσα;

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. που ειδες εσυ 2 μεγαλες παε στο βολο.ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ,ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΚΙΑ

Μοιραστείτε το