Τοπικά

Γέννησε σπίτι της πριν την παραλάβει το ΕΚΑΒ

Αίσιο τέλος είχε χθες το πρωί στη Ν. Ιωνία η περίπτωση πρόωρου τοκετού από νεαρή μητέρα που γέννησε στο σπίτι της πριν προλάβει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που είχε ειδοποιηθεί να παρέμβει στη γέννα.

Η νεαρή μητέρα γύρω στις δέκα το πρωί είχε εισέλθει σε διαδικασία πρόωρου τοκετού με τακτικές συστολές και ωδίνες και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο προκειμένου να γεννήσει εκεί με ασφάλεια και άνεση.

Ο μικρός όμως γιος της είχε διαφορετική άποψη και δεν περίμενε τη μονάδα του ΕΚΑΒ με συνέπεια ο τοκετός να γίνει σε δύσκολες συνθήκες στο σπίτι και όταν έφτασε στο σημείο το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, αντίκρισε το νεογέννητο στην αγκαλιά της μητέρας του, έτοιμη σχεδόν να καταρρεύσει από την υπερπροσπάθεια να φέρει στον κόσμο το αγγελούδι της.

Τα στελέχη του ΕΚΑΒ ενήργησαν άμεσα για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά της επιτόκου με το νεογέννητο στο Νοσοκομείο όπου είχαν ειδοποιηθεί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για την παραλαβή των περιστατικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά το νεογέννητο αντιμετωπίστηκε στο ειδικό τμήμα του Νοσοκομείου και στη συνέχεια κρίθηκε πως έπρεπε να διασωληνωθεί και να διακομιστεί στο ειδικό τμήμα νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Λάρισα. Η μητέρα νοσηλεύεται επίσης εκτός κινδύνου στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το