Photo Gallery, Τοπικά

Γάμοι στο Πήλιο αλά «Μάμμα μία»

Ο γαμήλιος τουρισμός είναι μια ακόμη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που αναπτύσσεται πλέον στο βουνό των Κενταύρων

 

Άλλαξαν στέφανα στην παραλία του Παπά Νερό, χόρεψαν και γλέντησαν με ελληνική ορχήστρα, ενώ τα «μπάτσελορ πάρτι» τα έκαναν ο μεν γαμπρός με κρουαζιέρα στον Παγασητικό, η δε νύφη με «σπα» στην Τσαγκαράδα και δείπνο στην Νταμούχαρη, σε στιλ «Μάμμα μία».

Πρόκειται για έναν από τους πολλούς γάμους που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν στο Πήλιο ή τα νησιά των Βορείων Σποράδων και ο οποίος τελέστηκε προχθές. Οι νεόνυμφοι, ένα ζευγάρι από την Αγγλία, που επέλεξαν το πανέμορφο Πήλιο για να ξεκινήσουν τη ζωή τους.

Ο γαμήλιος τουρισμός είναι μια ακόμη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που αναπτύσσεται πλέον στο βουνό των Κενταύρων, από τοπικά τουριστικά πρακτορεία.

Προχθές στην παραλία Παπά Νερό, παρουσία και του Δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Αντώνογλου, τελέστηκαν οι γάμοι δύο νέων από την Αγγλία, σε στιλ «Μάμμα μία». Φαίνεται πως το γνωστό μιούζικαλ έχει επηρεάσει πολλούς νέους σε όλο τον κόσμο, που θέλουν και υλοποιούν το όνειρο της ζωής τους, να παντρευτούν τον ή την αγαπημένη τους στο Πήλιο ή τις Β. Σποράδες.

Προσκεκλημένοι στη γαμήλια τελετή (πολιτικός γάμος) 65 φίλοι και συγγενείς των νεονύμφων από την Αγγλία, που για μία εβδομάδα διαμένουν σε ξενοδοχεία του Άη Γιάννη. Οι νεόνυμφοι γλέντησαν κατόπιν με ορχήστρα από τη Σκιάθο, που ερμήνευσε μουσικές της επιλογής τους και αργά τη νύχτα άναψαν και πέταξαν στον ουρανό, στην παραλία αερόστατα-φαναράκια σε σχήμα καρδιάς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το «μπάτσελορ πάρτι» το πραγματοποίησαν ο μεν γαμπρός με τους φίλους του, κάνοντας την προπαραμονή του γάμου κρουαζιέρα στον Παγασητικό, η δε νύφη με τις φίλες της την επομένη, με «σπα» σε γνωστό ξενοδοχείο της Τσαγκαράδας και με δείπνο στην Νταμούχαρη… Κατόπιν χόρεψαν, όπως στο «Μάμμα μία» μέχρι πρωίας.

Ο γαμήλιος τουρισμός παρουσιάζει δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή του Πηλίου, αλλά και των Βορείων Σποράδων. Με αφορμή το μιούζικαλ «Μάμμα Μία», που έκανε διάσημη τη Μαγνησία σε όλο τον κόσμο, ήδη τόσο στις Σποράδες, όσο και στο Πήλιο, γίνονται κρατήσεις για τη διοργάνωση γαμήλιων τελετών από ζευγάρια του εξωτερικού, αλλά και από Έλληνες.

«Έρχονται ένα χρόνο πριν. Επιλέγουν την παραλία που θέλουν και «κλείνουν» ημερομηνίες και ξενοδοχεία. Για τον προχθεσινό γάμο είχαν έρθει από πέρυσι τα Χριστούγεννα και είχαν αποφασίσει για το Παπά Νερό», δηλώνει ο τουριστικός πράκτορας κ. Δημ. Λεβέντης, που εκπονεί προγράμματα γαμήλιου τουρισμού. «Άλλους δύο γάμους με Άγγλους επίσης προγραμματίζουμε το Σεπτέμβριο, μέχρι σήμερα φέτος έχουμε κάνει τρεις, ενώ άλλοι τρεις προγραμματίζονται για το 2013», προσθέτει ο κ. Λεβέντης.

Οι ξένοι που θέλουν να παντρευτούν επιλέγουν Πήλιο ή Σποράδες, που επίσης έχουν μεγάλη ζήτηση, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη «προγραμματίζονται γάμοι και για το 2014…».

Εκτός των ξένων και Έλληνες επιλέγουν πλέον να παντρευτούν σε στιλ «Μάμμα μία», ωστόσο οι συμπατριώτες μας θέλουν θρησκευτικό γάμο.

Περίπου 3.000 τουρίστες έρχονται κάθε χρόνο στο Πήλιο για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, ο ιππευτικός, το ποδήλατο βουνού, το καγιάκ στη θάλασσα, ο διαλογισμός, αλλά και τα ειδικά προγράμματα περιήγησης, όπως το Τρενάκι του Πηλίου ή οι «Μοντέρνοι Αργοναύτες». Πρόκειται για προγράμματα που υλοποιούν τοπικά τουριστικά πρακτορεία και απευθύνονται κυρίως σε τουρίστες από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, καθώς και από την Αμερική.

Τελευταία και μετά την παγκόσμια επιτυχία του μιούζικαλ «Μάμμα μία», έχει αναπτυχθεί και ο γαμήλιος τουρισμός. Περιλαμβάνει πακέτα που συνδυάζουν τη γαμήλια τελετή, τα γλέντια πριν και μετά την τελετή, τη διαμονή των μελλονύμφων και των προσκεκλημένων τους, ακόμη και το στολισμό του χώρου και τη μεταφορά τους.

Από τα 3.000 περίπου που κάθε χρόνο, όπως και φέτος έρχονται στο Πήλιο για εναλλακτικό τουρισμό, το 80% είναι αλλοδαποί και ξοδεύει έκαστος περίπου 700 ευρώ την εβδομάδα.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού αναπτύσσονται Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Ο εναλλακτικός τουρισμός εκτός από τη συμβολική έννοια που έχει αποκτήσει ως μορφή τουρισμού, της οποίας τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η αναζήτηση της αυθεντικότητας και της επαφής με τη φύση, η άρνηση των απρόσωπων τουριστικών πακέτων, η αποφυγή των κοσμικών παραλιών ή ο συνδυασμός των διακοπών με την προσφορά εθελοντικής εργασίας, αναφέρεται σε κάθε ειδική μορφή τουρισμού, η οποία προσελκύει τουρίστες με ειδικά ενδιαφέροντα, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τέλος προσφέρει λύσεις σε προβλήματα της τουριστικής εποχικότητας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το