Ελλάδα

Β. Μεϊμαράκης: Αναγκαία πολιτική η εφαρμογή των μνημονίων

  

Η εφαρμογή των μνημονίων είναι μία αναγκαία πολιτική, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, κατέστησε σαφές ότι τα νέα μέτρα είναι υφεσιακά, καθώς όσα επιβάλλονται δεν οδηγούν στην ανάπτυξη.

Ωστόσο, διευκρίνισε, πρόκειται για αναγκαίες πολιτικές, οι οποίες κρίνονται από τους Ευρωπαίους ως απαραίτητες προκειμένου να διατηρηθεί η χώρα στην Ευρωζώνη.

«Τα υφεσιακά μέτρα τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα, γιατί θα μπορούσε να κλείσει τη συμφωνία νωρίτερα» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Η συμφωνία θα έπρεπε να είχε κλείσει στις βάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός γνώριζε ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

«Δεν μας άρεσε η συμπεριφορά των Ευρωπαίων στον Τσίπρα» υπερθεμάτισε εν συνεχεία, αποκαλύπτοντας ότι ήταν αλληλέγγυος στον Πρωθυπουργό.

«Η μη ψήφιση των μέτρων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εγείρουν θέμα, αλλά όχι θέμα εκλογών» τόνισε παράλληλα, καλώντας τους κυβερνητικούς εταίρους να διαγράψει τους διαφωνούντες βουλευτές.

«Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές» ξεκαθάρισε εκ νέου ο κ. Μεϊμαράκης, εξηγώντας ότι η ψήφιση των μέτρων δεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ή μη στην κυβέρνηση. «Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο νομοσχέδιο» διευκρίνισε.

Αναφορικά με τη φορολογία των αγροτών, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για καταστροφικά μέτρα, αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο καταψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου. «Θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση» τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Ο κ. Τσίπρας δεν φέρεται ως πρόεδρος της κυβέρνησης, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι όποτε η Ν.Δ. πρόσφερε βοήθεια στον κ. Τσίπρα, την αρνήθηκε.

Η δημοσκοπική αντοχή της κυβέρνησης, εξήγησε παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., αποδίδεται στον κ. Τσίπρα και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατάφερε να ρίξει την ευθύνη της κακής συμφωνίας αποκλειστικά στους «κακούς» Ευρωπαίους.

Όσον αφορά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε ότι «και εμείς κάναμε λάθη», καταγγέλλοντας παράλληλα, ότι «πιέσαμε να κλείσουμε τη συμφωνία, αλλά η τρόικα δεν ήθελε».
Όσον αφορά την Κύπρο, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι σήμερα είναι ημέρα τιμής και μνήμης, συμπληρώνοντας ότι υποκλινόμαστε στον αγώνα των Κύπριων αδερφών. «Θέλουμε μία λύση στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ, ο κ.Μεϊμαράκης τόνισε ότι ως πρόεδρος έχει όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό του κόμματος, προσθέτοντας πρόσθεσε ότι το«μεταβατικός» έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο παραμονής του.

Είπε ότι η ΝΔ θα ακολουθήσει τον μεσαίο δρόμο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, σημείωσε ότι όσο θα διαρκεί η μεταβατικότητα δεν μπορεί η ΝΔ να μην λειτουργεί και προανήγγειλε διαδικασίες προσδιορισμού της ταυτότητας αλλά και κομματικής ανασυγκρότησης.

«Δεν διεκδίκησα ποτέ το περιβραχιόνιο, μου άρεσε πάντα να είμαι η ψυχή της παράταξης, γι αυτό και υπηρέτησα την παράταξη με τον οποιονδήποτε αρχηγό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ότι είχε διαφωνήσει με την εκλογή ηγεσίας από τον κάθε περαστικό που θα έδινε τα δύο ευρώ. Δεν πιστεύω σε ανοικτές διαδικασίες σε αυτά τα θέματα, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι η κομματική βάση θα έπρεπε να εκλέγει την ηγεσία.

Τέλος, έστειλε μήνυμα με την παρουσία του ότι δεν υπάρχει αντιδικία με την Δημόσια Τηλεόραση και πρόσθεσε ότι στηρίζει την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Πηγή: naftemporiki.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το