Τοπικά

Βόλος: Μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΟΤΑ

Δεκάδες εργαζομένων στους ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι  για τις απολύσεις του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων Βόλου, παγματοποίησαν σήμερα το μεσημερι μηχανοκίνητη πορεία.

Η πομπή ξεκίνησε από το Δημαρχείο του Βόλου και μέσω κεντρικών δρόμων, κατέληξε στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκαπίδευσης, που τελούσε από το πρωί υπό κατάληψη από καθηγητές, που επίσης διαμαρτύρονταν για τις απολύσεις 48 συναδέλφων τους.

Μηχανοκίνητη πορεία έκαναν σήμερα από το Δημαρχείο Βόλου, πολλές δεκάδες, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που διαμαρτύρονται, για τις απολύσεις του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων Βόλου, ενώ η πορεία κατέληξε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε ένδειξη συμπαράστασης για τους καθηγητές που έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί τα γραφεία.

«Η σημερινή μορφή αντίδρασης για σήμερα είναι η μηχανοκίνητη πορεία και το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμα που θα ζητήσουμε να περάσει ομόφωνα από το Σώμα», δήλωσε ο αναπληρώτρια γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θάλεια Στάχτου.

Αύριο, ημέρα της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, κάλεσε εργαζόμενους και όλους τους πολίτες στις 9.30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ το μεσημέρι ανέφερε ότι θα αναχωρήσουν λεωφορεία για το μεγάλο συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ για την Αθήνα, ενώ όσοι πάνε θα μείνουν και την Τετάρτη, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Αναφορικά με τις διαθεσιμότητες και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ότι οι 4 στους 5 από τη Δημοτική Αστυνομία θα απορροφηθούν σε άλλες υπηρεσίες, η Θάλεια Στάχτου έκανε λόγο για προχειρότητα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση όλα αυτά τα θέματα και τόνισε ότι το θέμα είναι η πλήρη απαξίωση των Δήμων.

«Και το ένα πέμπτο του προσωπικού θα απολυθεί, είναι θέμα, ενώ εκκρεμεί το θέμα των σχολικών φυλάκων, αλλά και οι ψίθυροι για αποχώρηση 6.000 ακόμη δημοτικών υπαλλήλων», ανέφερε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το