Κόσμος

«Βρυχάται» η πυρηνική Βόρεια Κορέα, προαναγγέλλοντας νέες δοκιμές

Η Πιόνγκγιανγκ προειδοποίησε ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέες πυρηνικές δοκιμές, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πύραυλοί της είναι σχεδιάσμενοι να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές και ονοματίζοντας ως «ορκισμένο εχθρό» τις ΗΠΑ -αντιδρώντας έτσι στην καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την τελευταία εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου.

Το βορειοκορεατικό ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο, η «Εθνική Επιτροπή Άμυνας», απέρριψε την Πέμπτη το πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας (που, καταδικάζοντας την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου, διεύρυνε και τις κυρώσεις σε βάρος της Βορείου Κορέας), τονίζοντας τον στρατιωτικό σκοπό του πυρηνικού της προγράμματος.

Επαναλαμβάνοντας μεν ότι η εκτόξευση του Δεκεμβρίου ήταν ειρηνικού σκοπού, καθώς ο πύραυλος μετέφερε δορυφόρο, υπενθύμισε ότι εν γένει οι βορειοκορεατικοί πύραυλοι έχουν σχεδιαστεί για μεταφορά πυρηνικών κεφαλών, μιλώντας επίσης για μελλοντική πυρηνική δοκιμή «υψηλού επιπέδου».

«Δεν κρύβουμε ότι μεγάλο μέρος των δορυφόρων και των μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων που θα εκτοξευτούν ο ένας μετά τον άλλον, όπως και πυρηνική δοκιμή υψηλού επιπέδου που θα διενεργηθεί είναι μέρος της νέας φάσης του αντιαμερικανικού αγώνα, στοχεύοντας τις ΗΠΑ, τον ορκισμένο εχθρό του κορεατικού λαού» ανέφερε η Επιτροπή.

Και συνέχισε σημειώνοντας ότι «η τακτοποίηση των λογαριασμών με τις ΗΠΑ πρέπει να γίνει με βία, όχι με λόγια, καθώς [οι ΗΠΑ] θεωρούν το νόμο της ζούγκλας τον κανόνα για την επιβίωσή τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το