Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Βροχή οι αιτήσεις για διαγραφή προστίμων

Δεκάδες είναι οι αιτήσεις καταναλωτών που ζητούν διαγραφή προστίμων από τη ΔΕΥΑΜΒ
Δεκάδες είναι οι αιτήσεις καταναλωτών που ζητούν διαγραφή προστίμων από τη ΔΕΥΑΜΒ

 

Διαγραφή προστίμων και χρεών για παράνομη υδροληψία που αγγίζει τα… 3.000 ευρώ ζητεί από τη ΔΕΥΑΜΒ επιχειρηματίας που διατηρεί καλοκαιρινό μαγαζί. Η ΔΕΥΑΜΒ διέκοψε την παροχή νερού στις 17 Ιανουαρίου του 2012 για να διαπιστώσει ότι μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου το μαγαζί λειτουργούσε κανονικά.

Αιτήματα για διαγραφή χρεών υπάρχουν από δεκάδες καταναλωτές, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δείχνουν μόνιμα παραβατική συμπεριφορά που δεν οφείλεται στην κρίση καθώς οι οφειλές για παράνομες υδροληψίες αφορούν παλαιότερα χρόνια.

Αυτό που ζητούν, όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είναι απαλλαγή από τα τέλη αποχέτευσης, αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της ΔΕΥΑΜΒ.

Αφαίρεση προστίμου ύψους 639 ευρώ ζητεί καταναλωτής για παράνομη υδροληψία και επικαλέστηκε ζημιά σε… σφραγισμένο υδρόμετρο, το οποίο ωστόσο λειτουργούσε κανονικά. Καταναλώτρια αιτείται μείωση προστίμου παράνομης υδροληψίας, ύψους 1.000 ευρώ με το αιτιολογικό ότι υποβλήθηκε σε εγχείρηση χολής… ενώ άλλη καταναλώτρια ζητεί αφαίρεση προστίμου λαθροϋδροληψίας ποσού 1757,60 ευρώ. Στις 11/6/2012 έγινε διακοπή λόγω οφειλών νερού και αποχέτευσης. Την ίδια μέρα έγινε ρύθμιση του ποσού να πληρώσει δόση αποχέτευσης, νερού και επανασύνδεση και τα υπόλοιπα για 30/6/2012. Πλήρωσε μόνο αποχέτευση και νερό, χωρίς επανασύνδεση και δεν τήρησε το διακανονισμό. Σε επανέλεγχο διαπιστώθηκε σπασμένος κρουνός, άρα το διαμέρισμα είχε νερό παρά τη διακοπή που έγινε.

Δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που καλούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα από τα «φέσια» που άφησαν οι ενοικιαστές τους. Τα πρόστιμα ωστόσο πρέπει να πληρωθούν και ενώ οι ιδιοκτήτες ζητούν διακανονισμό για ποσά που αγγίζουν και τα 1.000 ευρώ, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

Στη ΔΕΥΑΜΒ τηρείται συγκεκριμένο τιμολόγιο για ευπαθείς ομάδες, αλλά για παράνομες υδροληψίες η μέριμνα που προβλέπεται είναι ο διακανονισμός αποπληρωμής του συνόλου της οφειλής. Καταναλωτής ζητεί διαγραφή προστίμου λαθρουδροληψίας ποσού 1027,17 ευρώ. Είναι πολύτεκνος με τρία παιδιά και ΑμεΑ. Η μόνη μέριμνα που μπορεί να ληφθεί είναι ο διακανονισμός. Διαγραφή προστίμου λαθροϋδροληψίας ποσού 1.050,00 ευρώ. ζητεί και χαμηλόμισθος εργάτης. Άνοιξε το υδρόμετρο από ανάγκη και έχει ανήλικα παιδιά και για την περίπτωσή του προβλέπεται μόνο διακανονισμός.

Αίτημα για μείωση λογαριασμών νερού από το 2004 έως και σήμερα, ποσού 15.158,66 ευρώ πλέον σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης, ζητεί και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου. Υπάρχει υδρόμετρο διαμέτρου 1΄΄ με μεγάλο πάγιο, άρα μεγάλο λογαριασμό. Μπορεί να γίνει μείωση σύμφωνα με τα καταναλωθέντα m3 και να ζητήσουν μείωση διαμέτρου.

Πρόσληψη έξι ατόμων

Την πρόσληψη έξι ατόμων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα οχτάμηνης διάρκειας, αποφασίζει σε συνεδρίασή του το μεσημέρι της Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών, οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ συνέταξαν τους σχετικούς πίνακες, προκειμένου να υποβληθούν τα αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου και για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποστολή αιτήματος για την πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα, δώδεκα ατόμων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου 8μηνης διάρκειας, με την ειδικότητα Εργάτες Υ.Ε.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, γνωστοποίησε ότι το αίτημά σχετικά με τον προγραμματισμό πρόσληψης έκτακτου προσωπικού ορισμένου χρόνου για κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί γιατί αντίκειται σε διάταξη της εγκυκλίου υπουργείου Εσωτερικών.

Η ΔΕΥΑΜΒ τροποποίησε το αίτημα για πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου και αποφάσισε την πρόσληψη έξι ατόμων ως προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ μηνών, με την Ειδικότητα Εργάτες Υ.Ε.

Οι λόγοι για τους οποίους απαιτείται η πρόσληψη του προσωπικού αυτού είναι: Η αύξηση του αντικειμένου της υπηρεσίας, οπότε προστέθηκαν στο αντικείμενο 18 νέα υδραγωγεία, 60 δεξαμενές ύδρευσης, 30 γεωτρήσεις ύδρευσης.

Η ανάληψη από την υπηρεσία και του τομέα της άρδευσης, στο σύνολο του Δ. Βόλου.

Η μείωση του υφισταμένου προσωπικού κατά έξι εργαζόμενους στα συνεργεία της επιχείρησης, λόγω συνταξιοδοτήσεων και η επιπλέον μείωση κατά πέντε εργαζόμενους στα συνεργεία της επιχείρησης, λόγω ανήκεστων βλαβών υγείας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το