Photo Gallery, Τοπικά

Βροχές, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

Επιδείνωση από σήμερα μέχρι και την Κυριακή

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στη Μαγνησία από σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις τοπικές καταιγίδες και τους ενισχυμένους νότιους, νοτιοδυτικούς ανέμους που τοπικά στο Αιγαίο θα αγγίζουν και τα 7 με 8 μποφόρ. Επίσης, θα σημειωθεί σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στην βόρεια αρχικά Ελλάδα.

Με αυξημένες νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός ώς και αργά το μεσημέρι σήμερα στο Βόλο, ενώ από το απόγευμα και μετά θα αρχίσει να βρέχει με ασθενή ώς και μέτρια ένταση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις, με ένταση 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1-14 βαθμούς και στο Βόλο 10-15 βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά πάντως του Πηλίου το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 1-4 βαθμούς. Πρόκειται για θερμοκρασίες κατά πολύ υψηλότερες των κανονικών για την εποχή.

Αύριο θα υπάρχουν πάλι αυξημένες νεφώσεις και κατά διαστήματα βροχή ασθενούς έντασης μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές, βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 1 ώς 13 βαθμούς και στο Βόλο 10-12 βαθμούς, σημειώνοντας μικρή πτώση.

Με αρκετά αυξημένες νεφώσεις, θα κυλήσει ο καιρός το Σάββατο στη Μαγνησία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται από 7 ως 10 βαθμούς Κελσίου. Στις κορυφές του Πηλίου αναμένεται να χιονίσει, ωστόσο όχι έντονα και η χιονόστρωση δεν θα είναι μεγάλη, σε αντίθεση με τον ορεινό όγκο της Δυτικής Θεσσαλίας, όπου θα πέσει πολύ χιόνι.

Οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα πιο ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας (1000-1100μ.).  Τα υψόμετρα ίσως να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, λόγω τοπικών συνθηκών (άνεμος, σημείο δρόσου, υγρασία).

Την Κυριακή αναμένονται παροδικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η  θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί από 7 ώς 9 βαθμούς.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε η NASA, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης, το 2012 ήταν ένα από τα θερμότερα έτη στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία.

Σύμφωνα με την έκθεση, το έτος 2012 βρίσκεται στη δέκατη θέση της κατάταξης των υψηλότερων θερμοκρασιών στον πλανήτη από το 1880.

Το 2012, η παγκόσμια θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης, συμπεριλαμβανομένης ξηράς και θάλασσας, ήταν κατά 0,56 βαθμούς Κελσίου αυξημένη σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 1951-1980.

Αυτή η μικρή αύξηση ήταν αρκετή ώστε να αυξηθούν, τον περασμένο χρόνο, οι υψηλότερες θερμοκρασίες.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το