Photo Gallery, Πολιτισμός

Βραβεύτηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου

Σε πανελλαδικό διαγωνισμό στο πλαίσιο των Ημερών Γαλλοφωνίας

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της γιορτής της Γαλλοφωνίας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, διοργανώνουν έναν διαγωνισμό ανοικτό προς όλους τους μαθητές γαλλικών, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Στο φετινό διαγωνισμό οι νέοι γαλλόφωνοι εκλήθησαν να εμπνευστούν από τις 10 λέξεις που προτείνονται και αφού συνδέσουν τη θεματική με το θέμα του Οδυσσέα, να εκφράσουν τους εαυτούς τους και την εμπειρία τους καθώς ανακαλύπτουν τον κόσμο.

To Bαρνάλειο, 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου βραβεύτηκε σε αυτόν τον πανελλαδικό διαγωνισμό για τη δημιουργία της ΣΤ’ τάξης σε μορφή Power Point με τίτλο: «Rencontre avec un étranger (Συνάντηση με έναν ξένο)». Με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους των γαλλικών, Αφροδίτης Καραγεωργίου, οι μαθητές της ΣΤ’, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο και συγκινητικό κείμενο, η κεντρική ιδέα του οποίου είναι η στάση ζωής ενός αγωνιστή (του Οδυσσέα) και το κουράγιο που δίνει η ύπαρξή του σ’ ένα 12χρονο ελληνόπουλο του σήμερα, που μετά την ονειρική συνάντηση μαζί του, βλέπει τον κόσμο γύρω του με πιο αισιόδοξη ματιά.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης με τη συνοδεία της Διευθύντριας του σχολείου, κ. Κατσαούνη Ευαγγελίας, των δασκάλων τους, Καπουράνη Αθηνάς και Φιλιππίδου Αικατερίνης, της καθηγήτριας των γαλλικών, Καραγεωργίου Αφροδίτης, και της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής, Μπουρτζή Μαρίας, μετέβησαν στην Αθήνα, τη Δευτέρα, 12-03-2012, στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου όπου και παρέλαβαν τα μετάλλιά τους. Bραβευθέντες μαθητές: Αιμονιώτης Χρήστος, Αντωνιάδη Άσπα, Αργυρίου Ιωάννα, Γεωργουσόπουλος Νικόλαος, Γκιόκα Αθηνά, Δροσόπουλος Χρήστος, Ευαγγελάκης Γεώργιος, Κορολή Κασσιανή, Κουφαλιδάκη Ξανθή, Λάζογλου Γεώργιος, Λάζογλου-Φιλιππίδου Εμμανουέλα, Μόσδρομου Ελένη, Παραμάνα Ουρανία, Φιλιππίδης Βασίλειος και Χατζηχριστοδούλου Άγγελος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το