Photo Gallery, Τοπικά

Βραβεύτηκαν τα μυαλά «ξυράφια»

 

145 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Μαγνησίας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
145 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Μαγνησίας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Ο διαφορετικός τρόπος σκέψης που απαιτείται για την επίλυση των ασκήσεων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που μαγνητίζουν τους έφηβους στον κόσμο των μαθηματικών, όπως τονίστηκε σε χθεσινή εκδήλωση βράβευσης των μαθητών της Μαγνησίας που συμμετείχαν σε τοπικούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς. Συνολικά βραβεύτηκαν 145 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο «Μεταξουργείο» που γέμισε ασφυκτικά από τους μαθητές και τους γονείς, ενώ διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, παράρτημα Μαγνησίας.

Ειδικότερα βραβεύτηκαν 63 μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου, καθώς και όλων των Τάξεων Λυκείου που συμμετείχαν στον 73ο πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό  «Ο Θαλής» και «Ο Ευκλείδης». Επίσης βραβεύτηκαν 82 μαθητές που συμμετείχαν με επιτυχία στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς για την Α΄ Γυμνασίου. Οι διαγωνισμοί για την Α’ Γυμνασίου γίνονται σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή διοργανώνονται από το Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. και αποτελούν συνέχεια και γέφυρα ανάμεσα στους διαγωνισμούς «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για παιδιά Δημοτικού και στους καθιερωμένους πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Φέτος εννιά μαθητές κατάφεραν και έφτασαν στην τρίτη και τελευταία φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού «Ο Αρχιμήδης». Συνολικά 63 μαθητές συμμετείχαν στην πρώτη φάση «Ο Θαλής».

Σε τοπικό επίπεδο διοργανώνονται διαγωνισμοί μαθηματικών και για τις δύο τελευταίες Τάξεις του Δημοτικού, ώστε σταδιακά να δημιουργείται μια φουρνιά μαθητών που αγαπούν και ενδιαφέρονται για τα μαθηματικά. Εξάλλου στην Α’ Τάξη Γυμνασίου γίνονται νέοι διαγωνισμοί, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου υπάρχει ο ετήσιος πανελλήνιος διαγωνισμός.

Ο πρόεδρος τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Πέτρος Νικολουδάκης υπογράμμισε τη στήριξη που υπάρχει από τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων, αλλά και το Δήμο Βόλου για τη διοργάνωση των διαγωνισμών και την υλοποίηση των πρωτοβουλιών που λαμβάνει το τοπικό παράρτημα.

Παράλληλα τόνισε τις πολύ καλές επιδόσεις που είχαν οι μαθητές στο «Θαλή» και τον «Ευκλείδη», ενώ αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις μέχρι το καλοκαίρι. Ειδικότερα στις 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός «Μαθηματικά και Παιχνίδι» για τους μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων Δημοτικού, ενώ το καλοκαίρι θα διοργανωθεί το θερινό σχολείο. Επίσης γύρω στο Πάσχα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του Δημοτικού.

Ο μαθητής της Β’ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Κώστας Μπάλλας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στον πανελλήνιο διαγωνισμό φτάνοντας μέχρι και τον «Ευκλείδη».

«Δύο καθηγητές με έχουν εμπνεύσει να ασχοληθώ ιδιαίτερα και να αγαπήσω τα μαθηματικά εδώ και δύο χρόνια» τόνισε ο ίδιος, ενώ ερωτηθείς τι είναι αυτό που τον ελκύει περισσότερο στα μαθηματικά, απάντησε: «Το γεγονός ότι πρέπει να χρησιμοποιείς το μυαλό σου και να αποστηθίζεις πράγματα, κάνει τα μαθηματικά πιο ελκυστικά».

Από την πλευρά της η μαθήτρια της Α’ Τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου Περσεφόνη Νέστορα πέρασε τις δύο πρώτες φάσεις του πανελλήνιου διαγωνισμού και πέτυχε στην τρίτη τον «Αρχιμήδη».

Τα μαθηματικά της αρέσουν και γενικά ασχολείται, όσο μπορεί, στον ελεύθερο χρόνο της. «Ο τρόπος σκέψης είναι αυτό που με ελκύουν στα μαθηματικά. Διαφέρουν από τα υπόλοιπα μαθήματα. Γενικότερα στα θετικά μαθήματα ακονίζεις το μυαλό σου. Και όσοι μαθητές δυσκολεύονται με τα μαθηματικά, προφανώς δεν έχουν βρει το κλειδί για να τ’ αγαπήσουν. Άμα ξεκλειδώσεις τον κόσμο των μαθηματικών, είναι όλα τέλεια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το