Photo Gallery, Τοπικά

Βολιώτες πληρώνουν τέλη και φόρους με πιστωτική κάρτα

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν στο Βόλο τα τραπεζικά προϊόντα, με τα οποία δίδεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους, να αποπληρώσουν τους φόρους, τα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και το ειδικό τέλος ακινήτων, σε πολλές δόσεις με τη χρήση πιστωτικών καρτών

Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν στο Βόλο τα τραπεζικά προϊόντα, με τα οποία δίδεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους, να αποπληρώσουν τους φόρους, τα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και το ειδικό τέλος ακινήτων σε πολλές δόσεις, με τη χρήση πιστωτικών καρτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα μόνο τραπεζικό κατάστημα του κέντρου της πόλης, είχαν υποβληθεί μέχρι χθες 15 αιτήσεις για αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας…

Μετά τη χρηματοδότηση αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, οι τράπεζες συνεχίζουν την εφόρμησή τους στην αγορά με προϊόντα χρήσιμα στους φορολογούμενους, όπως δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών για την αποπληρωμή φόρων και τελών. Τόσο οι τέσσερις μεγάλες, όσο και οι υπόλοιπες μικρότερες τράπεζες, μπήκαν για τα καλά στο «παιχνίδι» των προσφορών άτοκων δόσεων μέσω πιστωτικών καρτών για την πληρωμή των φόρων.

Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη πιστωτικής κάρτας, με επαρκές φυσικά ταμειακό διαθέσιμο υπόλοιπο.

Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν να «σπάσουν» την εξόφληση της οφειλής σε πολλά μέρη, αλλά και να την καθυστερήσουν ώς και 1,5 μήνα. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι δυνατή όχι μόνο η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής, αλλά και η μετάθεση της έναρξης καταβολής των δόσεων ακόμη και ώς τα μέσα Φεβρουαρίου…

Μετά την κατάρρευση της αγοράς των καταναλωτικών δανείων, τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν επικεντρωθεί στην ελεγχόμενη ενίσχυση του τζίρου τους μέσω του «πλαστικού» χρήματος. Με τον τρόπο αυτόν επιβραβεύουν τις πιστούς και συνεπείς τους πελάτες, δίνοντάς τους ανάλογα με την εποχή του χρόνου μια σημαντική βοήθεια, προκειμένου να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.

Τι προσφέρουν οι τράπεζες

Η Εθνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης μέσω κάρτας του φόρου εισοδήματος σε 9 δόσεις, του πρόστιμου για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους χώρους επίσης σε 9 δόσεις, της εισφοράς για το τέλος επιτηδεύματος σε 9, του ΕΤΑΚ σε 9, της περαίωσης του νόμου 3888/2010 σε 9, της προσωρινής δήλωσης απόδοσης φόρου και τελών χαρτοσήμου επίσης σε 9 δόσεις και του ΦΠΑ σε 9 δόσεις.

«Ακόμη και η μία δόση του φόρου μπορεί να «σπάσει» σε 9 επί μέρους δόσεις», διευκρινίζει στέλεχος της Εθνικής στο Βόλο. «Η ζήτηση είναι μεγάλη και μάλιστα ορισμένοι πελάτες μας που είχαν απενεργοποιήσει τις κάρτες τους, τις ενεργοποίησαν πάλι, για να πληρώσουν με δόσεις του φόρους», προσθέτει το στέλεχος της ΕτΕ.

Η Alpha δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας, του φόρου εισοδήματος, των τελών για τους ημιυπαίθριους, του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΤΑΚ, της περαίωσης, των τελών Κτηματολογίου σε 6 άτοκες δόσεις.

Η Eurobank για τα τέλη κυκλοφορίας δίνει 6 δόσεις, για το φόρο εισοδήματος, τη ΔΕΗ, τα τέλη ημιυπαιθρίων, το τέλος επιτηδεύματος και το ΕΤΑΚ δίνει 9, και σε τρεις δόσεις δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ (εισφορές) και την περαίωση.

Η Πειραιώς-ΑΤΕ δίνει 6 δόσεις για τα τέλη κυκλοφορίας και 12 δόσεις για φόρο εισοδήματος, τέλη ημιυπαιθρίων, τέλος επιτηδεύματος και ΕΤΑΚ. Επίσης προσφέρει 6 άτοκες δόσεις για αγορά πετρελαίου θέρμανσης για ποσά άνω των 500 ευρώ από οποιαδήποτε εταιρία πετρελαιοειδών και επίσης 6 άτοκες δόσεις για αγορά στερεών βιοκαυσίμων (πέλετς) για ποσά άνω των 300 ευρώ. Δεν ισχύει το πρόγραμμά της για το φυσικό αέριο στη Θεσσαλία, καθώς η τοπική ΕΠΑ δεν δέχεται αποπληρωμή με δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας. «Οι πελάτες μας επιμερίζουν όλες τις πληρωμές τους», σημειώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της Πειραιώς-ΑΤΕ στο Βόλο. «Κυρίως το πρόγραμμα αποπληρωμής των τελών κυκλοφορίας διευκολύνει τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές», προσθέτει το στέλεχος της Πειραιώς.

Η Marfin τέλος, ανακοίνωσε τη δυνατότητα αποπληρωμής σε 6 άτοκες δόσεις των τελών κυκλοφορίας ΙΧ, του φόρου εισοδήματος, του προστίμου-τελών ημιυπαίθριων και αυθαιρέτων, του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΤΑΚ και των τελών Κτηματολογίου.

Ειδικότερα, η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με την πιστωτική κάρτα έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

-Άτοκες δόσεις: Η πληρωμή τους μπορεί να γίνει σε ώς και 6 άτοκες δόσεις με τις υπάρχουσες προσφορές των τραπεζών. Με τον τρόπο αυτό το κόστος των τελών είναι δυνατό να διαμορφωθεί σε χαμηλά επίπεδα σε μηνιαία βάση, ελαφρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου. Εφόσον κάθε μήνα ο κάτοχος της κάρτας εξοφλεί το υπόλοιπό του, δεν επιβαρύνεται με τόκους.

-Μετάθεση πληρωμών: Όλες οι πιστωτικές κάρτες δίνουν τη δυνατότητα μετάθεσης της εξόφλησης μιας αγοράς ώς και κατά 50 ημέρες. Αναλυτικότερα, λόγω του τρόπου λειτουργίας του πλαστικού χρήματος, η αποπληρωμή μιας συναλλαγής που γίνεται σήμερα πραγματοποιείται 15 – 20 ημέρες μετά την έκδοση του λογαριασμού που την περιλαμβάνει. Άρα συμφέρει τον κάτοχο της κάρτας να εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας από την επομένη της έκδοσης του λογαριασμού του Δεκεμβρίου, προκειμένου να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο είτε την πληρωμή της πρώτης εκ των δόσεων ή του συνόλου του ποσού, εφόσον έχει επιλέξει την εφάπαξ εξόφληση.

-Προγράμματα επιβράβευσης: Σε ορισμένες τράπεζες οι πληρωμές Δημοσίου εντάσσονται στα προγράμματα ανταμοιβής των πελατών τους. Στην προκειμένη περίπτωση, όσο περισσότερο χρησιμοποιείται η κάρτα, τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος. Οι τράπεζες ανταμείβουν τους πελάτες τους με πόντους ή ευρώ που μπορεί να εξαργυρωθούν σε ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων.

Παράδειγμα, ένα νοικοκυριό με δύο αυτοκίνητα που πρέπει να πληρώσει ώς το τέλος του έτους για τέλη κυκλοφορίας το ποσό των 840 ευρώ. Ο λογαριασμός της κάρτας του εκδίδεται στις 20 κάθε μήνα. Μπορεί να πληρώσει τα τέλη σε 6 άτοκες δόσεις των 140 ευρώ με την πιστωτική κάρτα. Αν η εντολή πληρωμής στην τράπεζα δοθεί πριν από τις 20 Δεκεμβρίου, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί περί τις 10 Ιανουαρίου, ενώ αν δοθεί μετά, τα πρώτα 140 ευρώ θα πληρωθούν στις 10 Φεβρουαρίου.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το