Photo Gallery, Τοπικά

Βολιώτες μαθητές βάφουν το σχολείο τους

3ο Λύκειο Βόλου: Μάθημα συνεργασίας από την ξεχωριστή πρωτοβουλία


Επιχείρηση εξωραϊσμού του σχολείου τους ξεκίνησαν εδώ και μερικές ημέρες οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου οι οποίοι πήραν τις μπογιές και τα πινέλα και άρχισαν να βάφουν τόσο τους εξωτερικούς τοίχους του διδακτηρίου όσο και τις αίθουσες διδασκαλίας διαμορφώνοντας ένα καλύτερο αισθητικά περιβάλλον για μάθηση και επικοινωνία.

Μέσα από την ενέργεια των μαθητών αναδείχθηκε η σημασία της πρωτοβουλίας για μια σχολική παρέμβαση, της συλλογικότητας και της δημιουργικότητας.

Η αρχή έγινε με τους μαθητές της Γ’ Τάξης Λυκείου οι οποίοι ξεκίνησαν πριν μερικές ημέρες να βάφουν τους εξωτερικούς χώρους βάζοντας δικά τους χρώματα και σχήματα.

Το παράδειγμά τους όμως το μιμήθηκαν στη συνέχεια και οι μαθητές των άλλων δύο τάξεων οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία να βάψουν τις αίθουσες διδασκαλίας.

Ανά τμήμα οι μαθητές οργανώθηκαν και έφεραν από τους σπίτι τους όλα τα απαιτούμενα υλικά και εργαλεία πιάνοντας αμέσως δουλειά. Άλλωστε οι ίδιοι περνούν στις αίθουσες διδασκαλίας ένα σημαντικό μέρος της ημέρας και αυτό που θέλουν, είναι να νιώθουν όμορφα, πόσο περισσότερο, όταν πρόκειται για χώρους που δύσκολα εξωραΐζονται πλέον από τους αρμόδιους φορείς.

Η μαθήτρια της Β’ Τάξης Κατερίνα Ζαβιτσάνου τόνισε πως «θελήσαμε να βάψουμε την τάξη και έτσι ξεκινήσαμε. Βασικά στόχος μας είναι να ζωγραφίσουμε ένα τεράστιο σχέδιο στη μία πλευρά του τοίχου. Το σχέδιο θα έχει τη μορφή ενός μεγάλου αρνητικού, όπως το φιλμ της φωτογραφίας, που θα είναι χωρισμένο σε κουτάκια και ο καθένας, θα έχει το δικό του κουτάκι για να ζωγραφίσει, ό,τι θέλει εκεί μέσα. Συνολικά θα σχηματοποιηθούν 23 κουτάκια, όσοι είναι και οι μαθητές της τάξης. Με αυτή την ενέργεια επιδιώκουμε να αποκτήσει η αίθουσα μια άλλη αίσθηση, αλλά και να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Είναι πάρα πολύ ωραίο που συνεργαζόμαστε όλοι μαζί ως τάξη και περνάμε πολύ καλά».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Τμήματος Χριστίνα Αποστολοπούλου τόνισε πως «η συμμαθήτριά μας Ελένη Γεώργεβιτς είχε την ιδέα για το σχέδιο, ενώ συζητήσαμε όλοι οι μαθητές πώς θα βάψουμε το χώρο. Νιώθουμε αυτό που κάνουμε σαν να πρόκειται για παιχνίδι. Είναι πολύ όμορφο. Πήραμε μια πρωτοβουλία για να ομορφύνει η αίθουσα διδασκαλίας και το σχολείο μας. Νομίζω ότι η πρωτοβουλία αποτελεί κάτι το σημαντικό. Γιατί είναι πολύ θετικό να κάνουμε πράγματα δικά μας, μόνοι μας, και να δουλεύουμε όλοι μαζί. Άλλωστε βγαίνοντας στην κοινωνία πάλι θα κληθούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες και να δουλέψουμε ομαδικά. Είναι ένα μάθημα αυτό που γίνεται».

Η ίδια συμπλήρωσε πως «ο καθένας έφερε από το σπίτι του ό,τι μπορούσε. Το μόνο που αγοράσαμε ήταν το χρώμα».

Από την πλευρά της η διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου κ. Καίτη Γαρυφάλλου είπε πως «οι εξωτερικοί τοίχοι του σχολείου βρίσκονταν σε πολύ κακή κατάσταση λόγω συνθημάτων και άλλων φθορών. Οι μαθητές λοιπόν φιλοτιμήθηκαν να τους βάψουν μόνοι τους, ενώ κάποιοι ξέρουν να ζωγραφίζουν και γκράφιτι. Έτσι εδώ και μερικές ημέρες έχουν ξεκινήσει το βάψιμο και είναι αλήθεια πως έχουν δημιουργήσει πολύ όμορφα πράγματα δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σχολείο. Το σημαντικό είναι πως τα παιδιά το χάρηκαν πάρα πολύ. Ελπίζουμε ότι και αυτός είναι ένας λόγος που θα σέβονται περισσότερο το χώρο του σχολείου, καθώς πρόκειται για δική τους δουλειά».

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το