Τοπικά

«Βολές» κατά ΟΛΒ από Π. Λιμεναρχείο

ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΣ

Η εμπορική δραστηριότητα στο λιμάνι του Βόλου, όχι μόνο δεν ρυπαίνει, αλλά στην ουσία δεν προκαλούνται περιβαλλοντικά επεισόδια… Ο Οργανισμός Λιμένος, όπως καθαρά φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν πρόκειται να εφαρμόσει ούτε την περιβαλλοντική μελέτη που έχει επιβληθεί από το Νόμο.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένος κ. Ηρακλής Καμπανός που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την καταγγελία που κατέθεσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Παλιού Λιμεναρχείου και αφορούσε ανεξέλεγκτη φόρτωση σκραπ για τη Χαλυβουργία, στις 27 Ιουνίου, ήταν ξεκάθαρος ως προς τις προθέσεις του φορέα που εκπροσωπούσε , ενώ στην ουσία δεν αναγνώρισε κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένος δήλωσε ότι το περιβαλλοντικό επεισόδιο δεν υπήρξε καθώς η λιμενική αστυνομία που κλήθηκε δεν το πιστοποίησε.

«Δεν υπήρχε κανένα θέμα και η διαβροχή του σκραπ γινόταν κανονικά. Επίσης, δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του αέρα.

Από το 2008 έχει μειωθεί η διακίνηση του σκραπ κατά 75% και κατ’ επέκταση έχουν μειωθεί και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον . Η κρίση μείωσε τις παραγγελίες και τα στοιχεία αναφέρουν ότι το 2012 τα φορτία ήταν μειωμένα σε ποσοστό 50%», είπε για να «επαναστατήσει» ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Περσουφλιώτης.

Αποκάλεσε τον ΟΛΒ «υπάλληλο του Μάνεση» και απαίτησε να σταματήσει η κοροϊδία.

Αναρωτήθηκε για μια ακόμη φορά για ποιο λόγο δεν μεταφέρεται η εμπορική δραστηριότητα στον τρίτο προβλήτα και όπως φάνηκε από την απάντηση του εκπροσώπου του ΟΛΒ αυτό δεν πρόκειται να συμβεί καθώς απαιτούνται 4 εκατομμύρια για τις συγκεκριμένες επενδύσεις και 5 εκατομμύρια για τα ΣΙΛΟ.

Παραδέχτηκε ότι οι καθυστερήσεις στις επενδύσεις είναι μεγάλες, αλλά δεν έδωσε και προοπτική για τη δρομολόγησή τους.

Όταν ο αντιδήμαρχος κ. Μόσχος αναρωτήθηκε γιατί δεν εκτελούνται ούτε τα περιορισμένης δαπάνης έργα, όπως ο αντιρυπαντικός φράκτης, απάντησε πως δεν πρόκειται να κατασκευαστεί και εκτίμησε ότι από τη δραστηριότητα του λιμανιού δεν προκαλείται καμία ηχορύπανση.

Ο δήμος θα προγραμματίσει νέα συνάντηση με τον Οργανισμό Λιμένος, ωστόσο από τη χθεσινή συνάντηση φάνηκε ότι κάθε συνεννόηση για τη λήψη μέτρων προστασίας της πόλης είναι αδιέξοδη γι’ αυτό και θα εξετασθεί η νομική οδός.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το