Photo Gallery, Τοπικά

Βοήθεια σε σπουδαστές οι υποτροφίες

Όλα όσα θέλουν να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι για βοηθήματα από κληροδοτήματα στη Μαγνησία


 

Μια ευκαιρία στη μάθηση έδωσαν άνθρωποι- ευεργέτες της περιοχής, που με τα κληροδοτήματα που άφησαν, υποστηρίζουν τους νέους της Μαγνησίας στις σπουδές τους. Παιδιά, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν, μπορούν σήμερα, σε δύσκολες οικονομικά εποχές, να έχουν μια μικρή έστω βοήθεια, για να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους.

Ρεπορτάζ:

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΑΝΤΖΑ

 

Τα τοπικά Κληροδοτήματα και Ιδρύματα που φέτος θα δώσουν υποτροφίες, είναι τα εξής:

Κληροδότημα Σοφοκλή Αχιλλοπούλου

Το εν λόγω Κληροδότημα προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό είτε σε προπτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Κάθε χρόνο δίνονται από δέκα έως δεκαπέντε υποτροφίες, ανάλογα με τα οικονομικά του Κληροδοτήματος. Σε κάθε υπότροφο δίνονται 800 ευρώ, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει, όπως εκείνος επιθυμεί, ενώ δικαιούχοι είναι μόνο όσοι έχουν καταγωγή από τα χωριά του Πηλίου.

Κληροδότημα Κωνσταντίνου Γεωργίου Στρεφτάρη

Από το 1974, έτος δημιουργίας του Κληροδοτήματος, παρέχει κάθε χρόνο υποτροφίες σε αριστούχους πρωτοετείς. Φέτος δόθηκαν εννέα υποτροφίες, ενώ ανάλογα με τα οικονομικά του Κληροδοτήματος, οι υποτροφίες αυξάνονται. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν 1.320 ευρώ το χρόνο για όσα χρόνια διαρκεί η σχολή τους. Εξάλλου, από το Κληροδότημα προτιμώνται οι οικονομικά ασθενέστεροι, όπως προβλέπει το καταστατικό του.

Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Υποτροφίες χορηγεί και η Μητρόπολη Δημητριάδος σε 35 φοιτητές ή φοιτήτριες. Η Μητρόπολη δίνει το ποσό των 50 ευρώ μηνιαίως, έως ότου αποφοιτήσουν από τη σχολή τους. Εξάλλου, προτιμώνται όσα παιδιά κατάγονται από τη Θεσσαλία και προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες.

Κληροδότημα Σφογγοπούλου

Πέντε υποτροφίες χορηγούνται σε ισάριθμους μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο και έχουν βαθμό από 15,5 και άνω. Οι μαθητές πρέπει να προέρχονται και να φοιτούν σε σχολείο της Πορταριάς. Η υποτροφία ανέρχεται στα 60 ευρώ μηνιαίως και διαρκεί μέχρι τη λήξη της φοίτησης των μαθητών από το Λύκειο.

Κληροδότημα Ιωάννου Κασσαβέτη

Σαράντα υποτροφίες σε φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ ολόκληρης της χώρας χορηγεί το Κασσαβέτειο Κληροδότημα και Οικοκυρικό Σχολείο Ζαγοράς. Για να μπορέσει κάποιος να πάρει την υποτροφία, θα πρέπει να έχει γεννηθεί στη Ζαγορά και η οικογένειά του να είναι μόνιμα εγκατεστημένη στη Ζαγορά πριν τη γέννησή του και να είναι αποδεδειγμένη η απορία του. Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 146 ευρώ μηνιαίως.

Κληροδότημα Γεωργίου Κωλέττη

Το εν λόγω Κληροδότημα χορηγεί δύο ή και περισσότερες υποτροφίες μετά από διαγωνισμό σε μαθητές του Λυκείου Ζαγοράς, οι οποίοι προέρχονται από οικονομικά ασθενείς οικογένειες και επιθυμούν να φοιτήσουν σε κάποιο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Η μηνιαία υποτροφία ανέρχεται στα 176 ευρώ.

Κληροδότημα Δημήτριου Πολυμέρη

Αριστεύσαντες απόφοιτοι από το Πολυμέρειον Λύκειον Ζαγοράς λαμβάνουν υποτροφίες για σπουδές σε ανώτατες σχολές.

Κληροδότημα Νικολάου Κρίτσκη

24 φοιτητές με καταγωγή από τη Ζαγορά, 12 φοιτητές με καταγωγή από την Πελοπόννησο, 12 φοιτητές με καταγωγή από τις Σπέτσες και άλλοι τόσοι από την Ύδρα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μία υποτροφία. Οι υποτροφίες δίνονται σε προπτυχιακούς φοιτητές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας αλλά και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο εξωτερικό, αποφοίτους ελληνικών ΑΕΙ.

Κληροδότημα Ιωάννου Τσουκαλά

Κάθε χρόνο έξι υποτροφίες χορηγούνται σε φοιτητές που έχουν αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο ή Λύκειο της Γλώσσας Σκοπέλου. Στους δικαιούχους δίνονται 900 ευρώ το χρόνο για όσα χρόνια διαρκούν οι σπουδές τους ανάλογα με το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους. Αρχικά προτιμώνται φοιτητές σε ΑΕΙ, έπειτα φοιτητές ΤΕΙ και ακολουθούν οι σπουδαστές ΙΕΚ. Οι οικογένειες των υποτρόφων δεν θα πρέπει να έχουν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ ετησίως, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ ανά παιδί.

Ίδρυμα Αργύριος Αλεξάνδρου Ιωάννου και της συζύγου του Αριστέας

Δικαιούχοι υποτροφιών αξίας 100 ευρώ είναι τέσσερις αριστούχοι μαθητές ή μαθήτριες Λυκείου, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους, για τις σπουδές τους σε ανώτατες σχολές στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους, υπό τον όρο της κανονικής προαγωγής τους από έτος σε έτος. Προϋπόθεση είναι είτε και οι δύο γονείς είτε ένας εξ αυτών να κατάγονται από τη Σκιάθο, ενώ το ετήσιο εισόδημα των γονέων δεν ξεπερνά το ποσό των 15.000 ευρώ.

Να τονισθεί πως οι ενδιαφερόμενοι για τις υποτροφίες των Ιδρυμάτων και Κληροδοτημάτων για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να επικοινωνούν με τους Δήμους όπου εδρεύει κάθε Κληροδότημα.

Δήμος Βόλου: 2421350100

Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος: 2421093517 

Δήμος Σκοπέλου: 2424350101

Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου: 24260-22520, 23560

Δήμος Σκιάθου: 2427022022

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το