Photo Gallery, Αθλητισμός

«Βλέπει» μόνο Απόλλωνα ο Ολυμπιακός Β.

Σ5 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ολοκλήρωση της 38ης αγωνιστικής της FootballLeague βρίσκει τον Ολυμπιακό Βόλου να ισοβαθμεί με τη Νίκη, την Καλλονή και τον Παναιτωλικό με 63 βαθμούς, ενώ ψηλότερα από τους «ερυθρόλευκους» στη βαθμολογία βρίσκονται οι Απόλλων Σμύρνης (70), Ηρακλής Θ. (65) και Εργοτέλης (64). Σημαντικές ανακατατάξεις δεν σημειώθηκαν στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς με εξαίρεση τον Εργοτέλη, οι υπόλοιπες έξι ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη επτάδα νίκησαν.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Το βολιώτικο συγκρότημα ήθελε μόνο νίκη στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών στο Πανθεσσαλικό και κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, επικρατώντας με 2-0. Κατά διαστήματα – ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο – ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και περά από τα δύο γκολ που σημείωσε θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα τέρματα, εάν οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονταν.

Ο Ολυμπιακός με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο, όπου οι ποδοσφαιριστές έψαχνα να βρουν ρυθμό, ο Ηρακλής Ψαχνών μάλιστα απείλησε σε δύο περιπτώσεις την εστία του Γκίτκου, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα. Το κίνητρο για την κατάκτηση της νίκης ήταν μεγαλύτερο για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι επέδειξαν μεγαλύτερο πάθος, ήταν πιο δραστήριοι και αγωνιστικοί και δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού στον Ηρακλή Ψαχνών να αμφισβητήσει την ανωτερότητα των παικτών του Ολυμπιακού.

Για ένα 20λεπτο (διάστημα 10’-30’) ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ, ασκώντας μεγάλη πίεση στην αντίπαλη άμυνα, με τον Μάριο Μπρέσκα από τα δεξιά να πλαγιοκοπεί πολλές φορές την άμυνα του Ηρακλή. Χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες για γκολ από τους Εγκούτου Ολίσε και Θανάση Πινδώνη, ενώ οι Ηλίας Σολάκη, Γιανίκ Γενγκά και Μάριο Μπρέσκα δεν μπόρεσαν και αυτοί να σκοράρουν.

Το γκολ τελικά ήρθε από έναν αμυντικό και συγκεκριμένα από τον Παναγιώτη Κατσιαρό. Ο έμπειρος αριστερός οπισθοφύλακας είδε τη μπάλα να στρώνεται στο αριστερό του πόδι, μετά από σέντρα του Γενγκά από τα δεξιά και με σουτ πάνω στην κίνηση την έστειλε στην αριστερή γωνία του Σικαλιά, γράφοντας το 1-0 στο 28’.

Μετά το γκολ που σημείωσε ο Ολυμπιακός, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους. Κι αυτό, καθώς το γκολ ήρθε και θα έπρεπε οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν και σωστή διαχείριση του αποτελέσματος. Ο Ολυμπιακός, πάντως, ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να γίνονται απειλητικοί για το τέρμα του Γκίτκου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το βολιώτικο συγκρότημα μπήκε δυνατά στο ματς, με στόχο να πετύχει νωρίς ένα δεύτερο γκολ, προκειμένου να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στην υπόθεση νίκη, καθώς το 1-0 είναι ένα ρευστό σκορ. Η ομάδα συνέχισε να αναπτύσσεται κυρίως από τα άκρα, δεν τελείωναν, όμως, τις προσπάθειές τους οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Βαζάκα, από τη στιγμή που τα χαλούσαν στην τελική πάσα.

Ωστόσο, αρκετά νωρίς στο β’ μέρος, στο 55’ ήρθε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, μετά από κεφαλιά του Κωστούλα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μπρέσκα. Μ’ αυτό το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη, για να κάνουν στη συνέχεια συντήρηση δυνάμεων, καθώς την προσεχή Τετάρτη υπάρχει το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Γκίτκος, Καρράς, Κατσιαρός, Κωστούλας, Παλαιολόγος, Ολίσε, Πινδώνης, Μπρέσκα, Ανιέτε (48′ Χατζηπαντελίδης, 64′ Καπετάνος), Σολάκης (82′ Ογκουνσότο), Γενγκά.

ΗΡΑΚΛΗΣ Ψ.: Γ. Σικαλιάς, Ρεπετσάς, Πλάτανος, Μπακομήτρος, Α. Σικαλιάς (46′ Αμέντολα), Δήμου, Γέσιτς, Βανγκελί, Λαμπρόπουλος, Σέγκος (60′ Πούλγκα), Ογιαρμπίντε (46′ Xαϊκάλης).

Με Πιερικό

και Καλλονή θα

απουσιάσει ο Ολίσε

Στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ηρακλή ο Εγκούτου Ολίσε συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες και ήταν το μοναδικό γεγονός που στενοχώρησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ο Νιγηριανός μέσος θα δηλωθεί σήμερα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να εκτίσει την ποινή του στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Πιερικό (19/5) και Καλλονή στην αυλαία του πρωταθλήματος (26/5). Η τεχνική ηγεσία έκρινε πως ο Ολίσε είναι περισσότερο απαραίτητος στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και στο ντέρμπι της προτελευταίας αγωνιστικής με τον Ηρακλή στο Πανθεσσαλικό.

Το ντέρμπι της ερχόμενης Τετάρτης με τον Απόλλωνα είναι το πλέον κομβικό παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους». Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και φύγει από τη Ριζούπολη με τους τρεις βαθμούς, ο δρόμος για την απευθείας άνοδο θα ανοίξει διάπλατα.

Υπάρχουν μπροστά τρεις μέρες για να προετοιμαστεί αγωνιστικά και ψυχολογικά γι’ αυτό το παιχνίδι και θα πάει να δώσει τη μάχη για ένα και μοναδικό αποτέλεσμα, τη νίκη.

Ο Γιώργος Βαζάκας θα έχει στη διάθεσή του τους Σπύρο Γόγολο και Ματίας Μπολάτι, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους στο ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών. Από το προχθεσινό ματς τραυματίας αποχώρησε ο Χρήστος Χατζηπαντελίδης, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι, ως αλλαγή στο 48’ και αντικαταστάθηκε στο 64’ από τον Καπετάνο. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στο γόνατο και σήμερα πρόκειται να εξεταστεί από τον ορθοπεδικό κ. Γρηγόρη Μανούδη, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη.

Εκδρομή στη

Ριζούπολη

διοργανώνουν

οι Austrian Boys

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Austrian Boys κάνουν γνωστό πως διοργανώνουν εκδρομή για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 19.00 και καλούν τους οπαδούς και φιλάθλους του Ολυμπιακού να συμμετάσχουν στην εκδρομή. Η ανακοίνωση των Austrian Boys αναφέρει τα εξής:

«Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία της διαδρομής και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε από την αρχή . Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ομάδα μέχρι το τέλος, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου στην Super League.

Την προσεχή Τετάρτη έχουμε μπροστά μας το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς με τον Απόλλωνα στην Αθήνα και πρέπει όλοι μας να είμαστε εκεί, μαζικά και δυναμικά.

Για αυτό λοιπόν προετοιμαζόμαστε από τώρα για μια μεγάλη εκδρομή στην Ριζουπολη και καλούμε τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου να έρθουν στα γραφεία μας στην Αγίου Δημητρίου για να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Το κόστος της συμμετοχής για την εκδρομή είναι 13 ευρώ και η αναχώρηση θα γίνει στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης».  

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το