Αθλητισμός

Βελτιωμένος ο ΠΑΟ

«Δάμασε» με 1-0 τον Άρη στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ


Μετά την Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε το νικηφόρο σερί του για το 2011 νικώντας και τον σπουδαίο αλλά και αποδεκατισμένο Άρη, με 1-0. Ο Νίνης πέτυχε το πολύτιμο γκολ, ωστόσο ο Τζόρβας ήταν αυτός που και στο φινάλε κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Στο 3’ ο Γκοβού με μια καταπληκτική ενέργεια βρήκε τον επερχόμενο Κατσουράνη, αλλά το πλασέ του Ελληνα μέσου πέρασε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην  πρώτη τους καλή στιγμή με την συμπλήρωση του 15 λεπτού, όταν οι Τόχα και Χαβίτο άλλαξαν την μπάλα, ο Ισπανός άσος βρήκε τον Καζναφέρη αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασαν άουτ.

Αυτό που επιζητούσαν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα το πέτυχαν στο 19 λεπτό, με τον Νίνη, όταν σε αλλαγή ρόλων με τον Σισέ, ο Γάλλος βγήκε δεξιά στα πλάγια πραγματοποίησε την σέντρα και ο Νίνης που παραμόνευε πίσω από τους Οριόλ και Λαζαρίδης με ευθύβολο σουτ στην γωνία του Σηφάκη, άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι».

Μετά το 1-0 οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα κατέβασαν ρυθμούς και σε πιο χαλαρό τέμπο άφησαν τους αντιπάλους τους να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο 32’ ο Καζναφέρης βγήκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, ενώ η επόμενη καλή στιγμή των «κιτρινόμαυρων» ήταν στο 41’ όταν ο Χαβίτο έχοντας αλλάξει πλευρά βρέθηκε διαγώνια στην μεγάλη περιοχή και σούταρε αλλά ο Τζόρβας στην σωστή θέση δεν δυσκολεύθηκε να μπλοκάρει.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν πιο «ζεστές». Αρχικά, ο Παναθηναϊκός με τον Νίνη στο 47’ να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά ο Σηφάκης είχε εύκολο έργο. Αντίθετα, ο έτερος πορτιέρο της Εθνικής Ελλάδος χρειάστηκε να επέμβει πιο αποτελεσματικά. Ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ρουίζ να καλύπτεται από τον «ξεχασμένο» Βύντρα, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έστρωσε στον επερχόμενο Νέτο εκείνος έκανε το πλασέ αλλά ο Τζόρβας εντυπωσιακά απομάκρυνε στην γωνία του και εν συνεχεία ο Μπουμσόνγκ πιο μακριά πριν ο Καζναφέρης γίνει απειλητικός.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν καλύτερη εικόνα στα πρώτα λεπτά από αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Στο 54’ ο Σπυρόπουλος πραγματοποίησε την σέντρα από αριστερά ο Σισέ πήδηξε πιο ψηλά από τον Λαζαρίδη αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Γάλλος στράικερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την σέντρα του Λέτο, αλλά σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ.  Η πίεση των «πράσινων» συνεχίστηκε και μετά το κόρνερ του Νίνη στο 59’ ο Γκοβού έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Μετά τον Σισέ και ο Μίτσελ του Αρη σκόραρε στο 67’, μετά από φάουλ του Τόχα και φάουλ που υπέδειξε ο Σταθόπουλος στην ενέργεια του Ρουίζ στον Βύντρα που πήγε να κόψει την πορεία της μπάλας. Σαφώς μια δύσκολη φάση, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ρέφερι από την Αχαΐα σφύριξε πριν η μπάλα καταλήξει στον Ρουίζ. Πάντως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Η φάση αυτή αφύπνισε τους γηπεδούχους που είχαν στην ενδεκάδα και τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Γκοβού και άρχισαν και πάλι την πίεση στα αντίπαλα καρέ. Στο 73’ ο Βύντρα έκανε την σέντρα και ο Σισέ πήρε την κεφαλιά μετά την λάθος εκτίμηση του Σηφάκη η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα (75’) ο Νίνης έδειξε την κλάση του και με εκπληκτικό τρόπο πέρασε τον Τόχα με το στήθος μετά την σέντρα του Κατσουράνη, εν συνεχεία πέρασε και τον Οριολ σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 77’ ο Κατσουράνης με δυνατό σουτ προσπάθησε να απειλήσει αλλά δεν τα κατάφερε αφού η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο 79’ απείλησε με τον Ρουίζ από στημένη φάση και φάουλ αλλά ο Τζόρβας και πάλι μπλόκαρε στην γωνία του. Στο 84’ ο Νίνης με φάουλ από πλάγια θέση βρήκε με συρτή πάσα τον Σισέ που σούταρε αλλά με την κόντρα του Λαζαρίδη ην μπάλα πέρασε κόρνερ. Στο 87’ οι «κιτρινόμαυροι» μετά από κόρνερ του Χαβίτο είδαν  τον αμυντικό τους Λαζαρίδη να σηκώνεται ψηλά και να πιάνει την κεφαλιά η οποία πέρασε άουτ.

Στο φινάλε του ματς, ο Τζόρβας  χρειάστηκε να δείξει την κλάση του και με μια εκπληκτική απόκρουση στο 91’ σε σουτ του Χαβίτο, διατήρησε το 1-0 και την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του. Η φάση αυτή προήλθε από λάθος του Κατσουράνη, το οποίο εξόργισε τον Λέτο, με συνέπεια να προκληθεί επεισόδιο μεταξύ τους. Μάλιστα στα αποδυτήρια λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια. Ωστόσο, με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, τα πνεύματα ηρέμησαν.
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Κίτρινες: Μαρίνος, Βύντρα – Τόχα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46’ Μαρίνος), Κατσουράνης, Νίνης, Γκοβού (68’ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Μίτσελ, Βανγκέλι (81’ Αραβίδης), Τόχα, Λαζαρίδης, Οριόλ, Πρίττας (46’ Κατίδης), Καζναφέρης (61’ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Ρουίζ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το