Αθλητισμός

Βελτιωμένη εμφανίστηκε η Νίκη

 

Πολύ όμορφο γκολ σημείωσε ο Πουλάκος

 

 

Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο για μεγάλο διάστημα του αγώνα, αλλά ισοφαρίστηκε στο 87’ από τον Οικονόμο (1-1)

 

Σαφώς καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με την περασμένη Κυριακή παρουσίασε η Νίκη. Αν και ισοφαρίστηκαν στο 87’ με πέναλτι από τον Οικονόμο, οι «κυανόλευκοι» ήταν ανώτεροι και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Το τελικό 1-1 σίγουρα αδικεί τους γηπεδούχους, αφού περιόρισαν σε παθητικό ρόλο το συγκρότημα της Τσαριτσάνης, το οποίο ευτύχησε να πετύχει την ισοφάριση με ανέλπιστο τρόπο.

 

 

Το ζητούμενο στα φιλικά παιχνίδια είναι η απόδοση και όχι το αποτέλεσμα. Απ’ αυτή την άποψη ο Αλέξης Αλεξίου θα πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από τη χθεσινή εμφάνιση της Νίκης παρά το 1-1 με τον Οικονόμο στο «Παντελής Μαγουλάς». Το τελικό αποτέλεσμα θεωρείται πλασματικό σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες.

Οι «κυανόλευκοι» δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, αλλά σταμάτησαν στον εξαιρετικό τερματοφύλακα Γκικούδη, που είχε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Αμυντικά τα πήγαν πολύ καλύτερα σε σχέση με το φιλικό με τον Πύρασο, δεν παρουσίασαν τις ίδιες αδυναμίες στις στημένες φάσεις, αλλά μετά το 70’ η απόδοσή τους έπεσε εξαιτίας της κόπωσης. Άλλωστε ο Οικονόμος βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας (κάνει προετοιμασία εδώ και τρεις μήνες όπως είπε ο προπονητής του), σε αντίθεση με τη βολιώτικη ομάδα η οποία συγκεντρώθηκε πριν 20 ημέρες.

Πάντως το λάθος που έγινε στη φάση του 87’ στοίχισε την ισοφάριση και σίγουρα τέτοια σφάλματα πρέπει να αποφεύγονται. Παρ’ όλα αυτά οι φίλαθλοι, που έδωσαν πάλι δυναμικό «παρών» στις εξέδρες, χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες της Νίκης στο τέλος του αγώνα για την προσπάθειά τους.

 

Πίεσε η Νίκη

στο α’ ημίχρονο

Ο Αλέξης Αλεξίου προτίμησε διάταξη 4-2-3-1 που μετατρεπόταν και σε 4-4-1-1. Πιο συγκεκριμένα την «κυανόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Βούρας, στην άμυνα έπαιξαν οι Στουρνάρας (δεξιά), Κοντοχρήστος (αριστερά), Μκρτσιαν, Λαμπρόπουλος (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου τοποθετήθηκαν οι Ριζογιάννης, Πετράς (στον άξονα), Στεργίδης (δεξιά), Κυπτίου (αριστερά), με τον Πουλάκο να παίζει λίγο πιο πίσω από τον Λουκίνα, που αποτέλεσε τη βασική επιθετική αιχμή. Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ο κ. Αλεξίου έδωσε εντολή στον Πουλάκο να προωθηθεί μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2.

Το ματς ήταν αμφίρροπο στην αρχή. Ο Οικονόμος προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι με ασφυκτικό πρέσινγκ δεν άφηναν τον αντίπαλο να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε. Στο πρώτο τέταρτο το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό και κανείς από τους δύο μονομάχους δεν δημιούργησε κάποια σπουδαία ευκαιρία.

Η πρώτη φορά που κάποιος από τους δύο τερματοφύλακες χρειάστηκε να επέμβει ήταν στο 18ο λεπτό, όταν ο Γκικούδης μπλόκαρε την μπάλα σε επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Κυπτίου κι ενώ κανείς «κυανόλευκος» δεν μπόρεσε να πιάσει κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα ο Πετράς πραγματοποίησε σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά αναγκάζοντας τον Γκικούδη να παραχωρήσει (με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού) κόρνερ.

Παρόμοια φάση είχαμε στο 22’. Ο Στεργίδης ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά και πραγματοποίησε σέντρα-σουτ. Η μπάλα πέρασε πάνω από τον Γκικούδη, που απλά παρακολουθούσε την πορεία της, αλλά για καλή του τύχη προσέκρουσε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και κατέληξε άουτ.

Ο κόσμος άρχισε να «ζεσταίνεται» στην κερκίδα, το ίδιο και η Νίκη, η οποία είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 24’. Ο Λουκίνας κέρδισε μια εναέρια «μονομαχία» σε θέση πλάγια δεξιά. Επωφελήθηκε ο Στεργίδης, έγινε κάτοχος της μπάλας και γύρισε για τον Κυπτίου ο οποίος εξαπέλυσε δυνατό σουτ, αλλά ο Γκικούδης απέκρουσε σωτήρια. Το «ριμπάουντ» κέρδισε ο Πουλάκος, ο οποίος όμως σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Το συγκρότημα του Γιώργου Καλτέκη προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το σουτ του Μπαλή στο 29’ δεν ανησύχησε τον Βούρα, που άφησε την μπάλα να καταλήξει άουτ.

Η Νίκη συνέχισε να υπερέχει και στο 31ο λεπτό έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Κυπτίου εκτέλεσε κόρνερ και ο Μκρτσιαν επιχείρησε να σκοράρει με το …γόνατο από την «καρδιά» της περιοχής. Ωστόσο ο τερματοφύλακας του Οικονόμου δεν αιφνιδιάστηκε μπλοκάροντας σταθερά.

Λίγο πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αλέξη Αλεξίου «άγγιξε» το 1-0. Ήταν το 43’ όταν μετά φάουλ του Κυπτίου ο Γκικούδης (στο μοναδικό του λάθος στο παιχνίδι) δεν συγκράτησε την μπάλα και ο Μκρτσιαν έκανε την προβολή. Ωστόσο ο Οικονόμου πρόλαβε να διώξει την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας. Στη συνέχεια ο Πουλάκος έπιασε θεαματικό ανάποδο «ψαλίδι», αλλά ο τερματοφύλακας του Οικονόμου πετάχτηκε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία αποκρούοντας σε κόρνερ.

 

Ωραίο γκολ

από τον Πουλάκο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τη Νίκη, η οποία με την πάροδο δύο λεπτών απείλησε ισάριθμες φορές την αντίπαλη εστία. Αρχικά ο νεοεισελθών γκολκήπερ Νούσιας απέκρουσε με γροθιές προ του Πουλάκου, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Λουκίνας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά την τελευταία στιγμή τον ανέκοψε με τάκλιν ο Οικονόμου.

Η πρώτη καλή φάση για το συγκρότημα της Τσαριτσάνης δημιουργήθηκε στο 54’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φλώρος βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του δεν ήταν δυνατή και ο Βούρας δεν δυσκολεύτηκε να την εξουδετερώσει. Επίσης στο 57’ ο Στουρνάρας «έβγαλε» σέντρα και ο Τσανάκας την τελευταία στιγμή πρόλαβε να αποκρούσει, ενώ περίμεναν αμαρκάριστοι τρεις «κυανόλευκοι» στη μικρή περιοχή.

Τελικά το γκολ που δικαιούταν η Νίκη ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Κοντοχρήστος πραγματοποίησε ωραία μακρινή πάσα προς τον Πουλάκο, ο οποίος έδειξε την κλάση του. Με το κεφάλι προώθησε ωραία την μπάλα και πριν τον μαρκάρουν οι αντίπαλοι αμυντικοί με συρτό διαγώνιο σουτ την έστειλε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Νούσια για το 1-0.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η βολιώτικη ομάδα έφτασε κοντά και στο δεύτερο γκολ. Ο Κοντοχρήστος εξαπέλυσε βολέ με εξωτερικό φάλτσο, το οποίο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Επίσης στο 65’ ο Στουρνάρας σέντραρε για τον Πουλάκο που έπιασε απευθείας το σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι «κυανόλευκοι» έδειχναν σημάδια κόπωσης, καθώς ο Αλέξης Αλεξίου δεν πραγματοποίησε πολλές αλλαγές. Αυτό θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι που απείλησαν στο 82’. Ο Μπαλής σούταρε από μακριά, ο Βούρας απέκρουσε ασθενώς και από κοντά ο Μπλέντι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και η φάση τελείωσε εκεί.

Κι ενώ η Νίκη έδειχνε πως θα κέρδιζε το ματς, στο 87’ ο Οικονόμος έφτασε αναπάντεχα στην ισοφάριση. Ο Παπατζίκος έκανε λάθος έξω από την περιοχή, ο Κουλτσιάκης κέρδισε την μπάλα και δέχθηκε το μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου εντός περιοχής. Ο κ. Δ. Κρητικός καταλόγισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κέρι διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Πάντως οι «κυανόλευκοι» θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αλλά στο 88’ το απευθείας βολέ του Βλάχου πέρασε λίγο πάνω από τα γκολπόστ.

Διαιτητής ήταν ο κ. Δ. Κρητικός, ο οποίος τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τους Τσανάκα και Μπαλή του Οικονόμου.

ΝΙΚΗ: Βούρας, Στουρνάρας, Κοντοχρήστος, Μκρτσιαν, Λαμπρόπουλος, Ριζογιάννης, Πετράς (71’ Πεχλιβανόπουλος), Στεργίδης (90’ Παραλίκης), Κυπτίου (82’ Βλάχος), Λουκίνας, Πουλάκος (86’ Παπατζίκος).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ: Γκικούδης (46’ Νούσιας, 66’ λ.τρ. Μπαχτσιβάνος), Κορομπίλιας (82’ Λιόλιος), Πούτας, Τσιανάκας, Οικονόμου (76’ Κουλτσιάκης), Λιλολάρι (46’ Φλώρος), Νικούλης (46’ Κέρι), Μπαλής, Μπανούσης (85’ Γασπαράτος), Μπλέντι, Καραγιάννης (46’ Ματζιούνης).

 

Προς την έξοδο

ο Βαγγέλη

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Παύλος Βαγγέλη δεν συμπεριλήφθηκε χθες στην αποστολή της Νίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος δεν ήταν αγωνιστικός, αλλά επειδή ο έμπειρος μέσος δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Αλέξη Αλεξίου. Έτσι αναμένεται να λυθεί η συνεργασία με τον Βαγγέλη, κάτι που θα γίνει εντός των ημερών, ίσως και σήμερα.

Στο μεταξύ ένα ακόμη φιλικό θα δώσει σήμερα το απόγευμα η Νίκη, αυτή τη φορά με αντίπαλο τους Νέους Αθλητές. Η συνάντηση θα είναι προπονητικού χαρακτήρα και θα χρησιμοποιηθούν όσοι δεν έπαιξαν ή είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής στο χθεσινό ματς με τον Οικονόμο. Το ντεμπούτο του με την κυανόλευκη φανέλα αναμένεται να κάνει σήμερα και ο 20χρονος επιθετικός μέσος Σάββας Μουδούρογλου, για τον οποίο θέλει να σχηματίσει ολοκληρωμένη γνώμη ο Αλέξης Αλεξίου, προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.

Τέλος, έγινε γνωστό πως αναβλήθηκε το φιλικό με τον Εθνικό Γαζώρου, που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. Εκείνη την ημέρα οι «κυανόλευκοι» θα κάνουν προπόνηση, ενώ χθες κλείστηκε φιλικό με τον Τύρναβο, το οποίο θα διεξαχθεί στο «Παντελής Μαγουλάς» την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το