Photo Gallery, Τοπικά

Βασ. Οικονόμου: Αλλαγές σε πολιτικό, παραγωγικό σύστημα

Ο βουλευτής, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε στο Βόλο στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Ο αθλητισμός στην εποχή της οικονομικής κρίσης», στο πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας

 

Οι περικοπές των πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγούν σε αφανισμό δομές, όπως αυτές του αθλητισμού. Χθες, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης του κόμματος ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Οικονόμου έδωσε συνέντευξη Τύπου και σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Βόλου τόνισε πως το κόμμα του θα στηρίξει με κάθε τρόπο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που σηκώνει μεγάλο βάρος. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ρεύμα των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιήσει η χώρα.

Για το έργο και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Βόλου στον τομέα του αθλητισμού ενημερώθηκε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Βασίλης Οικονόμου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες το μεσημέρι με το δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, στο Μεταξουργείο.

Η επίσκεψη του κ. Οικονόμου στο Βόλο εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΔΗΜ.ΑΡ. για την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν στην κοινωνική συνοχή, όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση κ.ά., θέματα από τα οποία μπορούν να προκύψουν προτάσεις διεξόδου από την κρίση. Η Αυτοδιοίκηση, όπως τόνισε, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή και ο Δήμος Βόλου έχει αναπτύξει σημαντική παρουσία σε καίριους τομείς δράσης, όπως είναι ο τομέας του αθλητισμού.

Ο κ. Σκοτινιώτης υπερθεμάτισε υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ξεφύγει η πολιτική και η κοινωνία από μία μονοθεματική συζήτηση και να ανοίξει επιτέλους ο διάλογος για την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας που θα υπερβαίνει τα μνημόνια και τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας. Σ’ αυτό το εθνικό σχέδιο, όπως είπε, το κεφάλαιο αθλητισμός έχει ιδιαίτερη σημασία. Η πόλη του Βόλου διαθέτει μεγάλη παράδοση αλλά και σημαντικό παρόν στον τομέα του αθλητισμού, όσον αφορά τόσο τον μαζικό και συλλογικό αθλητισμό όσο και τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Ο κ. Σκοτινιώτης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα παγκόσμια πρωταθλήματα πόλο νέων ανδρών και συγχρονισμένης κολύμβησης νεανίδων, που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο το 2011 και το 2012 αντίστοιχα, καθώς επίσης και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις σε διάφορα αθλήματα. Πρόσθεσε, δε, ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, πέραν της θέσης της, είναι οι σημαντικές αθλητικές υποδομές που διαθέτει. Στο σημείο αυτό ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Οικονόμου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Αιχμή, το Πανθεσσαλικό

Αναφερόμενος στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο δήμαρχος εξήγησε ότι η διαχείριση του σταδίου έχει περάσει πλέον στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, αλλά παραμένει ένα ανοιχτό κεφάλαιο για το Δήμο, καθώς επιδίωξη αποτελεί η περαιτέρω αξιοποίησή του για δράσεις υπερτοπικής σημασίας. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ. στην προσπάθεια του Δήμου για την προμήθεια εξοπλισμού που θα επιτρέψει την ανάδειξη της υποδομής σε κέντρο αθλημάτων του στίβου, όπως επίσης υπογράμμισε την ανάγκη να στηρίξει η ΔΗΜ.ΑΡ. την πρόταση του Δήμου για ένταξη δυο αθλητικών εγκαταστάσεων, του Κολυμβητηρίου Βόλου και του Κλειστού Γυμναστηρίου Ν. Ιωνίας, στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2», καθώς -όπως είπε- το κόστος λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι τεράστιο για το Δήμο, στο πλαίσιο της παρούσας δημοσιονομικής στενότητας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου κ. Παύλος Μαβίδης ενημέρωσε το βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. για το αναπτυγμένο κίνημα εθελοντισμού που υπάρχει στο Βόλο και στηρίζει σημαντικά το έργο του Δήμου στον τομέα του αθλητισμού.

Η συνέντευξη

Την υποχρέωση η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να δώσουν διεξόδους στους νέους πολίτες μέσω του αθλητισμού επισήμανε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο βουλευτής υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού της ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε στο Βόλο στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Ο αθλητισμός στην εποχή της οικονομικής κρίσης», στο πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. της ΔΗΜΑΡ Παντελής Μαστρογιάννης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τ.Α. με τις περικοπές πόρων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιχορηγήσει τα ερασιτεχνικά σωματεία και να συντηρήσει τους αθλητικούς χώρους, προσφέροντας δωρεάν προγράμματα άθλησης για όλους.

Ανάγκη οι μεταρρυθμίσεις

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο των θεματικών δράσεών της, επικεντρώνεται στον αθλητισμό, συζητεί με φορείς και πολίτες, καταγράφει προβλήματα σε κάθε περιοχή και θα καταθέσει τη δική της πρόταση για τον αθλητισμό, που αποτελεί βασική κοινωνική ωφέλεια, ειδικά για τη νεολαία και τους πολίτες. Επισήμανε επίσης ότι εφόσον η χώρα σταθεροποιηθεί οικονομικά, λαμβάνοντας τη χρηματοδότηση από τους εταίρους, θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές τόσο στο πολιτικό σύστημα, όσο και στο παραγωγικό της κομμάτι, ενώ επίκειται και αναθεώρηση του Συντάγματος. «Μας δίνεται τώρα η δυνατότητα να περάσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις σε ζητήματα που μπορεί να είναι κλασσικά, αλλά απαιτείται να τεθούν σε νέα βάση». Ο υπεύθυνος αθλητισμού της ΔΗΜΑΡ κ. Κώστας Κεχαγιάς τόνισε ότι έκλεισε ο κύκλος του υπάρχοντος αθλητικού οικοδομήματος και όλα τα οφέλη που είχε να προσφέρει έχουν εκφυλιστεί με τα φαινόμενα, βίας, χρηματισμού, ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού χωρίς άμεση χρηματοδότηση από την Πολιτεία, ενώ θα πρέπει να γίνει και ξεκαθάρισμα των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. «Ο αθλητισμός συντείνει στη συνοχή της κοινωνίας και όπως και ο πολιτισμός μπορούν να επιλύσουν πολλά κοινωνικά προβλήματα σε μια περίοδο κρίσης, όχι μόνο οικονομικής, αλλά και θεσμικής και πολιτικής» τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής κ. Π. Μουτσινάς. Παράλληλα επισήμανε ότι η Τ.Α. θα πρέπει να ενισχυθεί για ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το