Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Βαρύ το φορτίο για τους τραυματιοφορείς


Μειωμένο προσωπικό, αυξημένα περιστατικά στο Νοσοκομείο Βόλου

 

Βαρύ είναι καθημερινά το φορτίο για τους τραυματιοφορείς του Νοσοκομείου Βόλου, των οποίων ο αριθμός όλο και μειώνεται λόγω των συνταξιοδοτήσεων, ενώ ο όγκος των περιστατικών αυξάνει δραματικά.

Το προσωπικό στις βάρδιες έχει μειωθεί, ενώ και οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού εδώ και δύο χρόνια δεν είναι οι αναμενόμενες.

Αλλά οι ανάγκες παραμένουν. Εξάλλου, ο ασθενής στο Νοσοκομείο μετακινείται για να κάνει εξετάσεις ή να μεταβεί και εκτός Νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε κάποια αξονική τομογραφία, όταν δεν λειτουργεί ο αξονικός στο «Αχιλλοπούλειο».

Όπως αναφέρει ο τραυματιοφορέας και γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου κ. Σωτήρης Βολιώτης, «ο ρόλος του τραυματιοφορέα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την ομαλή αντιμετώπιση του περιστατικού. Και πρέπει να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε. Από το χώρο των Επειγόντων, όπου το ασθενοφόρο μπορεί να διακομίσει περιστατικό σε πολύ βαριά κατάσταση, μέχρι και τους ορόφους των Κλινικών, για να μεταφέρουμε κάποιον ασθενή για εξέταση ή οτιδήποτε άλλο. Οι ανάγκες δεν σταματούν καθόλου. Και δεν μπορείς να κάνεις έκπτωση στην παροχή των υπηρεσιών. Γιατί μεταφέρεις ανθρώπους που βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Μέχρι πριν μερικά χρόνια οι τραυματιοφορείς ΥΕ, ανέρχονταν στους 33, ενώ τώρα έμειναν κοντά στους 20 και όλο και μειώνονται λόγω των συνταξιοδοτήσεων».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολιώτης, «παλιότερα το προσωπικό ασφαλείας σε απεργίες και άλλες έκτακτες συνθήκες ήταν να βρίσκονται από πέντε άτομα στην πρωινή και απογευματινή βάρδια. Πλέον, σε κανονικές συνθήκες, στην πρωινή βάρδια εργάζονται τέσσερις τραυματιοφορείς και ένας επιπλέον είναι ο συντονιστής, στην απογευματινή βάρδια εργάζονται τρεις τραυματιοφορείς και στη βραδινή βάρδια δύο τραυματιοφορείς. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε επιπλέον προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες, αφού υπάρχουν πολλές στιγμές που τρεις ή τέσσερις τραυματιοφορείς δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Πώς θα μεταφερθούν τα δεκάδες περιστατικά που είναι σε εξέλιξη μέσα στο Νοσοκομείο; Χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλους δέκα τραυματιοφορείς. Στην πρωινή βάρδια θα έπρεπε να βρίσκονται συνολικά 11-12 τραυματιοφορείς για να καλύπτονται οι ανάγκες.

Πρόσληψη μόνιμου τραυματιοφορέα έχει να γίνει από το 2004. Μέχρι και πριν μερικά χρόνια προσλαμβάνονταν ως επικουρικοί κάποιοι τραυματιοφορείς, αλλά πλέον, δεν έχει υπάρξει κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη, ώστε να δοθεί «ανάσα» στο προσωπικό της ειδικότητας αυτής».

Οι τραυματιοφορείς εντάσσονται στις ειδικότητες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που τα τελευταία χρόνια όλο και μειώνονται ως προς το προσωπικό στα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα εξυπηρέτησης των ασθενών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος: Νέα αναβολή για τα πλημμελήματα στη δίκη του 31χρονου που σκότωσε ζώα

Για την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες δίκη του 31χρονου που κατηγορείται…

8 Οκτωβρίου 2024

O Μαρκ Ζάκερμπεργκ μετέτρεψε μια Porsche Cayenne Turbo GT… σε μίνι βαν για χάρη της γυναίκας του

Η σύζυγος του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Πρισίλα Τσαν, εξέφρασε την επιθυμία της να αποκτήσει ένα μίνι βαν και…

8 Οκτωβρίου 2024

Τέσσερα χρόνια από την απόφαση που έκρινε την Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση

Τέσσερα χρόνια έχουν πλέον περάσει από την ιστορική απόφαση που έκρινε την Χρυσή Αυγή εγκληματική…

7 Οκτωβρίου 2024

Δημόσιο σχολείο ετοιμάζεται να επαναφέρει τη χρήση στολής στους μαθητές

Ανάστατο είναι δημοτικό σχολείο στην Αττική καθώς οι γονείς έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα μετά…

7 Οκτωβρίου 2024

Φαίη Μπακογιώργου: «Ζητιάνευε στα φανάρια» – Βίαιη μεταγωγή της σπιτονοικοκυράς διέταξε το δικαστήριο

«Περιμένω τη δικαιοσύνη, έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και σήμερα μου το απέδειξε», δηλώνει ο πατέρας…

7 Οκτωβρίου 2024

Γ. Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναμειχθεί ενεργητικά στον πόλεμο»

«Η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να αναμειχθεί ενεργητικά στον…

7 Οκτωβρίου 2024