Κατηγορίες: Αθλητισμός

Βαρύ το κλίμα στη Νίκη

Ενώ η δυσαρέσκεια στις τάξεις των φιλάθλων είναι μεγάλη μετά την ήττα από τον Τύρναβο

 

Φόβος για κύμα προσφυγών

Βαρύ είναι το κλίμα στη Νίκη μετά την ήττα από τον Τύρναβο που εξανέμισε τις όποιες ελπίδες είχε η ομάδα για να διεκδικήσει στη συνέχεια την άνοδό της στη Football League. Αναβρασμός επικρατεί και στις τάξεις των φιλάθλων, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα να υπάρξει κύμα προσφυγών, αν οι παίκτες δεν πληρωθούν.

 

 

 

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Νίκη μετά την διαφαινόμενη απώλεια και της 3ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου της Football League 2. Οι «κυανόλευκοι» χάνοντας στον Τύρναβο, ουσιαστικά απώλεσαν και τις λιγοστές ελπίδες που τους είχαν απομείνει. Μπορεί μαθηματικά να μην έχει οριστικοποιηθεί η αποτυχία, αλλά όπως παραδέχθηκε μετά το προχθεσινό ματς ο συνεργάτης του Βέλικο Ντόβενταν Κώστας Γρηγοριάδης, τα πάντα τελείωσαν για τη Νίκη.

Εξάλλου, η ομάδα του Βόλου την επόμενη αγωνιστική θα κάνει το ρεπό της, κάτι που σημαίνει πως στην καλύτερη περίπτωση (δηλαδή αν κάνει δύο νίκες στο τέλος) θα φτάσει τους 50 βαθμούς. Ήδη η Επανομή έχει 51, ενώ η Καλλονή 50 και υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Τα Γιαννιτσά και ο Φωκικός ακολουθούν με 47 έχοντας να δώσουν ακόμη τρία και δύο ματς αντίστοιχα. Μάλιστα η μακεδονική ομάδα, που επίσης υπερτερεί σε ισοβαθμία με τη Νίκη, θα υποδεχθεί την επόμενη αγωνιστική την προτελευταία Κοζάνη και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να φτάσει τους 50 πόντους, οπότε και μαθηματικά οι «κυανόλευκοι» θα τεθούν εκτός πρώτης τριάδας.

Πάντως, κακά τα ψέματα, η φετινή Νίκη δεν άξιζε την άνοδο. Τι και αν «κουβαλούσε» το βαρύτερο όνομα της κατηγορίας. Τι και αν ο βόρειος όμιλος είχε συγκροτήματα χαμηλού επιπέδου. Οι 12 ήττες που έκανε ως τώρα δεν αρμόζουν σε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Η δυσαρέσκεια των φιλάθλων για τον μεγαλομέτοχο Στράτο Γιδόπουλο και τους ποδοσφαιριστές είναι δεδομένη. Από τους τελευταίους έχουν πολλά παράπονα για την αγωνιστική τους εικόνα σχεδόν σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια και η απόδοσή τους κόντρα στον Τύρναβο ήταν αυτή που «ξεχείλισε το ποτήρι», άσχετα αν τα γεγονότα που ακολούθησαν κατά την επιστροφή της αποστολής δεν τιμούν την ιστορία της Νίκης. Μάλιστα χθες η προπόνηση στο «Παντελής Μαγουλάς» έγινε πρωί και όχι απόγευμα για το φόβο να υπάρξουν νέες αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους φιλάθλους.

Φυσικά ο κόσμος τα έχει και με τον κ. Γιδόπουλο. Πριν τρία χρόνια που αναλάμβανε τις τύχες της ΠΑΕ υποστήριζε πως μέσα σε μία διετία η ομάδα θα βρισκόταν στη Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, η Νίκη δεν κατάφερε καν να ξεκολλήσει από την τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Σύμφωνα με τον έμπειρο παράγοντα, για την αποτυχία της πρώτης σεζόν έφταιγαν τα παλαιότερα χρέη της ΠΑΕ που ο ίδιος αναγκαζόταν να καλύπτει, ενώ πέρυσι αναλώθηκε σε ανούσιες διαμάχες με τον Δήμο Νέας Ιωνίας και το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναταραχή χωρίς λόγο. Φέτος, δεν φαινόταν να υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Η «οικογένεια» της Νίκης (διοίκηση, ποδοσφαιρικό τμήμα, φίλαθλοι) ήταν ενωμένη για την επίτευξη του στόχου της ανόδου. Όμως οι συχνές αλλαγές προπονητών επηρέασαν αρνητικά την ομάδα. Κανείς μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν κατάλαβε γιατί απολύθηκε ο Αρμάντο Μαρέντζι που είχε οδηγήσει τη Νίκη στη 2η θέση. Επίσης η έλλειψη ικανού τερματοφύλακα όταν αποχώρησε ο Κόσογλου, αλλά και σέντερ φορ μετά την αποπομπή των Βακουφτσή και Γραμματικόπουλου ήταν εμφανής. Μάταια ο επόμενος προπονητής Αποστόλης Χαραλαμπίδης ζητούσε παίκτες κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για την επίθεση και τη θέση του γκολκήπερ. Αντ’ αυτών αποκτήθηκαν δύο ακόμη στόπερ και ο ίδιος προτίμησε να παραιτηθεί. Βέβαια στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ακόμη είναι αναρτημένη η …είδηση της απόκτησης του Βραζιλιάνου φορ Πεντρίνιο, που δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Μη έχοντας λύσεις για τη γραμμή κρούσης ο αντικαταστάτης του Βέλικο Ντόβενταν έφτασε σημείο να χρησιμοποιεί τον αμυντικό Μαϊστρέλλη ως σέντερ φορ επειδή είναι ψηλός.

Ο ίδιος ο κ. Γιδόπουλος δήλωνε πως με το ποδόσφαιρο που θα έπαιζε φέτος η Νίκη οι φίλαθλοι θα έβαζαν …μέσον για να βρουν εισιτήριο για το «Παντελής Μαγουλάς». Όμως τα γεγονότα τον διέψευσαν.

 

Έρχεται κύμα προσφυγών;

Τον δρόμο των προσφυγών που άνοιξε ο Αντώνης Σωτρίνης δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες της Νίκης στους οποίους οφείλονται χρήματα. Οι «κυανόλευκοι» περιμένουν να τους καταβληθεί κάποιο ποσό μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά αν αυτό δεν συμβεί είναι πιθανόν ζητήσουν την «ελευθερία» τους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Καθηλωμένα 171 αεροσκάφη της Boeing μετά το θρίλερ στα 16.000 πόδια – Κατασκευαστικό πρόβλημα, βλέπει ειδικός

Σε κατασκευαστική ανεπάρκεια πιθανότατα οφείλεται η αποκόλληση μέρους της ατράκτου του αεροσκάφους Boeing 737 Max…

8 Ιανουαρίου 2024

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Χώρο οργανωμένων κάτω από τις εξέδρες έψαχνε η ΕΛ.ΑΣ στο «Καραϊσκάκης»

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού έγινε η έρευνα πραγματοποιήθηκε η αστυνομική έρευνα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του…

8 Ιανουαρίου 2024

Πιλότος… ληστής: Έκλεψε αεροπλάνο 80.000 δολαρίων και πέταξε πάνω από 100 μίλια

Ένας άνδρας από το Άινταχο συνελήφθη αφού έκλεψε ένα αεροπλάνο από ένα υπόστεγο στο Βόρειο…

8 Ιανουαρίου 2024

Κύμα ψύχους σαρώνει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: -29,5 βαθμοί στη Λετονία

Το κύμα ψύχους που πάγωσε τις σκανδιναβικές χώρες τις τελευταίες ημέρες πλήττει την κεντρική και…

8 Ιανουαρίου 2024

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γαλλική…

8 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζονται οι κλοπές μεταλλικών αντικειμένων από τα κοιμητήρια της Καρδίτσας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει το φαινόμενο των κλοπών καντηλιών και μεταλλικών αντικειμένων από…

8 Ιανουαρίου 2024