Πολιτισμός

«Βίλα Αμαλία» σήμερα στο «Αχίλλειο»

Συνεχίζεται η «Εβδομάδα γαλλικού κινηματογράφου»

Εβδομάδα γαλλικού κινηματογράφου μέχρι την Παρασκευή 17/3 με προβολές στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειο», στις 8 το βράδυ. Είσοδος ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών:

– Σήμερα Τετάρτη 14/3

Villa Amalia/ Bίλα Αμαλία, France 2008

– Παρασκευή 16/3

Les Beaux Gosses / Τα Ομορφόπαιδα, France 2009

– Σάββατο 17/3

Arthur 3, La guerre des deux mondes

Άρθουρ 3, Ο Πόλεμος των Δύο Κόσμων

Τη Δευτέρα 19/3 στις 8 μ.μ. στο Αχίλλειο, θα μιλήσει ο κ. Δημήτριος Μπενέκος, αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Προσεγγίζοντας τον Άγνωστο. Η Διαχρονικότητα του Ανθρωπιστικού Μηνύματος που στέλνει ο Μικρός Πρίγκιπας του Antoine de Saint -Exupéry».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με τη συμμετοχή Γαλλόφωνων μαθητών της πόλης (α/βάθμιας, β/βαθμιας, γ/βαθμιας εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής).

Συνδιοργανωτές:

Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ»

Τομέας Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου

Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ»

Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η σημερινή ταινία Villa Amalia 2009:

Σκηνοθεσία / Realisation: Benoit Jacquot. D’apres l’oeuvre de / Από το έργο του: Pascal Quignard. Σενάριο / Scenario: Benoit Jacquot, Julien Boivent. Hθοποιοί / Avec: Isabelle Huppert, Jean-Hugues Anglade, Xavier Beauvois, Maya Sansa, Clara Bindi, Viviana Aliberti

Σαν τη σταγόνα του νερού που ξεχειλίζει το βάζο, μια νύχτα η Ann βλέπει τον Thomas να αγκαλιάζει μιαν άλλη και αποφασίζει να τον παρατήσει, να τα παρατήσει όλα. Είναι μουσικός, μόνο η μουσική την κρατάει αλλά δεν τη συγκρατεί. Το μόνο δέσιμο που έχει είναι με τη μουσική. Διαλύει τη φιλική της σχέση με τον Georges, που εμφανίστηκε τώρα μπροστά της ενώ τον ήξερε από τότε που ήταν παιδιά, και δραπετεύει, φεύγει να αναζητήσει τις ρίζες της και τη μοίρα της, βρίσκει ένα νησί, εκεί που είναι η βίλα Amalia.

 – Les Beaux Gosses / Τα Ομορφόπαιδα Γαλλία 2008

Σκηνοθεσία / Realisation – Σενάριο / Scenario: Riad Sattouf, Marc Syrigas. Hθοποιοί / Avec:Vincent Lacoste, Anthony Sonigo, Alice Tremolieres, Julie Scheibling, Noemie Lvovsky, Camille Andreys, Robin Duverger, Baptiste Huet, Simon Barbier.

Τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Cesar 2010 – Συμμετοχή στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» του Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών το 2009.

O Herve είναι δεκατεσσάρων χρονών και ζει μόνος μαζί με τη μητέρα του. Ένας έφηβος που πλημμυρίζει από τις ορμές του, άχαρος εμφανισιακά και δίχως ιδιαίτερη τόλμη. Στο γυμνάσιο τα κουτσοκαταφέρνει και έχει δίπλα του τα φιλαράκια του. Αυτό που έχει κυριέψει όλη του τη σκέψη είναι να βγει με ένα κορίτσι. Δυστυχώς, σε αυτά τα θέματα τρώει τη μια απόρριψη μετά την άλλη, χωρίς ωστόσο να το βάζει κάτω. Και κάποια μέρα, χωρίς καλά-καλά να καταλάβει και πώς, έχει βρεθεί να αρέσει στην Aurore, σε ένα από τα πιο όμορφα κορίτσια της τάξης του…

 – Arthur 3, la guerre des deux mondes

Αρθουρ 3: ο πόλεμος των δυο κόσμων

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΙΝΙΜΟΪΣ 2008

Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν με τους: Φρέντι Χάιμορ, Ρόμπερτ Στάντον, Μία Φάροου.

Έχοντας παγιδεύσει τον Άρθουρ στον κόσμο των Μίνιμοϊς, ο Μάλταζαρ αναζητεί στο σπίτι των παππούδων του ένα μαγικό ελιξίριο, ενώ οργανώνει το στρατό με τον οποίο σκοπεύει να κυριεύσει τη γειτονική πόλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το