Photo Gallery, Κόσμος

Βέλγιο: Πτώμα γυναίκας στο σπίτι του μακελάρη


Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη του Βελγίου από το μακελειό στο κέντρο της Λιέγης

Τα κίνητρα του 33χρονου για τη φονική επίθεση αναζητά η Αστυνομία

Η επόμενη ημέρα του μακελειού που σημειώθηκε στο κέντρο της Λιέγης, με δράστη έναν 33χρονο και τέσσερα θύματα – μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 18 μηνών – βρήκε μουδιασμένη και σοκαρισμένη την κοινή γνώμη του Βελγίου, να κοιτά μια πλατεία γεμάτη σπασμένα γυαλιά και σημάδια από σφαίρες και αίμα.

Την ίδια ώρα ένα ακόμα γεγονός προκαλεί σοκ: Ένα ακόμη πτώμα ανακαλύφθηκε σε αποθήκη στο σπίτι του δράστη, όπου φέρεται να καλλιεργούσε κάνναβη, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα έξι, μαζί με τον ίδιο. Πρόκειται για μια 45χρονη καθαρίστρια, η οποία δούλευε στους γείτονές του.

Από την επίθεση στην πλατεία Σαν Λαμπέρ τραυματίστηκαν 125 άτομα, τέσσερα εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η βελγική αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση, ανακαλύπτοντας τα αίτια που οδήγησαν τον Νορντίν Αμρανί να σκορπίσει το θάνατο με πυροβολισμούς και εκτόξευση χειροβομβίδων, προτού αυτοκτονήσει.

Αυτό ωστόσο που έγινε γνωστό, είναι ότι ο 33χρονος ήταν σεσημασμένος εγκληματίας, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια.

Στην πλατεία ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει μία χριστουγεννιάτικη αγορά, αλλά τελικά αναβλήθηκε. “Διαφορετικά θα υπήρχαν περισσότερα θύματα”, λένε οι Αρχές.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έλιο Ντι Ρούπο, έκανε λόγο για “μεμονωμένο περιστατικό” και όχι για τρομοκρατική πράξη. Ο ντι Ρούπο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε ότι “δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτή την τραγωδία”.

Και πρόσθεσε: “Όλη η χώρα μοιράζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Μοιραζόμαστε το σοκ του πληθυσμού”.

Την περιοχή επισκέφθηκε και ο βασιλιάς Αλβέρτος με τη βασίλισσα Πάολα.

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μία τελετή στη μνήμη των θυμάτων.

 

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος μακελειού

Ο 33χρονος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για εγκλήματα που αφορούν οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και σεξουαλική επίθεση.

Όπως έγινε γνωστό, καταδικάστηκε καθώς βρέθηκε ότι στο σπίτι του διατηρούσε ολόκληρο οπλοστάσιο.

“Αυτός ο τύπος ήταν τρελαμένος με τα όπλα. Γνώριζε τα όπλα του απέξω και ανακατωτά και έπαιζε με αυτά στο σπίτι”, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Την ημέρα του μακελειού, έπρεπε να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα. Επέλεξε όμως να κατευθυνθεί στην πλατεία Σαν Λαμπέρ, όπου ανέβηκε σε εξέδρα και πέταξε τρεις χειροβομβίδες σε στάση λεωφορείου.

Έπειτα, άνοιξε πυρ στο πλήθος πριν βάλει και ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Θύματα είναι ένας 15χρονος και μία 17χρονη, οι οποίοι σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ μία γυναίκα 75 ετών που περίμενε στη στάση του λεωφορείου, άφησε την τελευταία της πνοή αργότερα, υποκύπτοντας στα τραύματά της.

Επίσης ένα κοριτσάκι, 18 μηνών, που έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από 7ωρη νοσηλεία σε Νοσοκομείο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το