Photo Gallery, Τοπικά

«Βάλτε μάσκα στην κρίση»

Οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 2 Μαρτίου με τη «Βραδιά καντάδας», θα συνεχιστούν με τον αποκριάτικο χορό και θα κορυφωθούν με την καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου το μεσημέρι

Με κεντρικό σύνθημα «Βάλτε μάσκα στην κρίση, θα σας φανεί πολύ αστεία για να την πάρετε σοβαρά» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης αποφάσισε φέτος μετά από αρκετά χρόνια να προχωρήσει στην αναβίωση του ιστορικού Καρναβαλιού της Ευξεινούπολης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί από τους υπεύθυνους του Συλλόγου, οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 2 Μαρτίου με τη «Βραδιά καντάδας», θα συνεχιστούν με τον αποκριάτικο χορό και θα κορυφωθούν με την καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου το μεσημέρι, στον κεντρικό δρόμο και το πάρκο της Ευξεινούπολης. Όπως ανέφερε η γραμματέας του Συλλόγου κ. Χρύσα Μαρδάκη, «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρουν από τους κάτοικους της Ευξεινούπολης και όχι μόνο για συμμετοχή» και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την κατασκευή των στολών και των αρμάτων για την παρέλαση.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης, όπως εξηγεί η κ. Μαρδάκη, έλαβε την απόφαση να γίνει την Κυριακή 17 Μαρτίου η καρναβαλική παρέλαση, ώστε σε περίπτωση που ο καιρός δεν ευνοήσει, τότε οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν την Καθαρή Δευτέρα. Ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες και στόχος μας είναι να αναβιώσουμε το ιστορικό και γνωστό σε όλη τη Μαγνησία Καρναβάλι της Ευξεινούπολης. Η θεματολογία του Καρναβαλιού θα είναι η οικονομική κρίση και θα προσπαθήσουμε να την προσεγγίσουμε με καυστικό και σατιρικό τρόπο. Η κρίση υπάρχει, αλλά θέλουμε έστω για μια ημέρα να την ξεχάσουμε, να ξεφαντώσουμε και να γλεντήσουμε» τόνισε η κ. Μαρδάκη, για να προσθέσει: «Οι οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου είναι περιορισμένες, αλλά έχουμε την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Αλμυρού. Ευελπιστούμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και το Καρναβάλι της Ευξεινούπολης να αποκτήσει και πάλι την παλιά του αίγλη και να συμμετέχουν σε αυτό άνθρωποι κάθε ηλικίας από τη Μαγνησία αλλά και κάθε γωνιά της Θεσσαλίας».

Στη σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης για τη διοργάνωση του φετινού Καρναβαλιού, μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Την Κυριακή της Αποκριάς θα πραγματοποιηθεί φέτος το ιστορικό Καρναβάλι της Ευξεινούπολης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης, στην καρδιά του αποκριάτικου τριήμερου και στο αποκορύφωμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων του χωριού, που θα ξεκινήσουν με τη «Βραδιά Καντάδας», θα συνεχιστούν με τον αποκριάτικο χορό και θα ολοκληρωθούν με την καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 17 Μαρτίου το μεσημέρι, στον κεντρικό δρόμο και το πάρκο της Ευξεινούπολης.

Την έναρξη της προετοιμασίας του φετινού καρναβαλιού κήρυξε στα Ευξ-οινου-πολίτικα, την ετήσια γιορτή του Συλλόγου μας για τα κρασιά της Ευξεινούπολης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Σύλλογοι, παρέες, Αθλητικά Σωματεία, ομάδες σχολείων μικροί και μεγάλοι, το καρναβάλι της Ευξεινούπολης σας περιμένει να συμμετέχετε.

Δεν φιλοδοξούμε να κάνουμε ένα καρναβάλι φαντασμαγορικό και μεγαλειώδες, αλλά ευφάνταστο διασκεδαστικό, χαρούμενο, ξέγνοιαστο, να περισσεύει η ευθυμία, η σάτιρα, και το γέλιο.

Φανταστείτε λοιπόν έναν κόσμο τρελό και παραμυθένιο κι ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί την τρέλα σας πραγματικότητα.

Κάντε στην άκρη τα προβλήματα, προσπεράστε τις έννοιες και βάλτε μάσκα στην κρίση. Θα σας φανεί πολύ αστεία, για να την πάρετε στα σοβαρά.

Για τη συμμετοχή σας, τις καρναβαλικές ιδέες σας και την κάθε είδους προσφορά σας στο καρναβάλι της Ευξεινούπολης 2013, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: Αντώνης Μηλιώνης 6972 235 160 και Γιάννης Γαλατσίδας 6974 870 309».

«Βραδιά καντάδας»

Στο πλαίσιο των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης διοργανώνει «Βραδιά καντάδας», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 9 μ.μ. στην ταβέρνα «Γεωργούλας», στην παραλία Πλατάνου.

Η εκδήλωση φέτος είναι αφιερωμένη στον αξέχαστο «τροβαδούρο» Νίκο Γούναρη.

Οι κανταδόροι θα πρέπει να οργανώσουν τις παρέες τους και το πρόγραμμα συμμετοχής τους, το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια, εκ των οποίων το ένα να έχει ερμηνευθεί από τον παραπάνω τραγουδιστή.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα: Γιάννης Γαλατσίδας 6974870309 – πρόεδρος του Συλλόγου και Πασχαλούδης Βασίλειος 6975536770 – αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το