Κατηγορίες: Αθλητισμός

Α. Πάτσης: Ήρθα στη Νίκη για να δημιουργήσω κάτι υγιές

«Ήρθα στη Νίκη για να δημιουργήσω κάτι υγιές» δήλωσε ο Ανδρέας Πάτσης σχετικά με την ανάμιξή του στα διοικητικά της ΠΑΕ. Το θέμα της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα, με τον δρόμο όμως να ανοίγει στον νέο επενδυτή μετά τη δήλωση του Γιώργου Βαλαχή ότι παραχωρεί το 28% των μετοχών. Εξέπεσε η εγγυητική της «κυανόλευκης» εταιρείας για οφειλές προς έναν Ούγγρο φυσιοθεραπευτή, αλλά οι «κυανόλευκοι» δεν ανησυχούν.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει η μεταβίβαση των μετοχών στον Ανδρέα Πάτση. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος χθες, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά στον διοικητικό τομέα. Επίσης είπε ότι την Παρασκευή θα πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές και ότι βασικός του σκοπός είναι να δημιουργήσει κάτι υγιές στη Νίκη. Ο Ανδρέας Πάτσης δήλωσε στον «Blue Star FM» για τα εξής θέματα:

Για τη μεταβίβαση των μετοχών: «Το διοικητικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα. Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των συζητήσεων και την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στα υπόλοιπα θέματα. Έχω ήδη μιλήσει με τον κ. Βαλαχή και άλλους μετόχους, ενώ απομένει να μιλήσω με μερικούς ακόμη όπως ο κ. Γιδόπουλος. Όλοι οι μέτοχοι έχουν εκφρασμένη θέση. Ξεκινώ με καλές προθέσεις, δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω κανένα. Θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να τα βρούμε».

Για τα χρέη της ΠΑΕ: «Ζήτησα να γίνει το καλοκαίρι η μεταβίβαση προκειμένου να έχουμε το χρόνο να ελέγξουμε καλύτερα το μέγεθος του προβλήματος. Γι’ αυτό ζήτησα από τους μετόχους να συμφωνήσουμε από τώρα και το καλοκαίρι να πραγματοποιηθεί και τυπικά η αλλαγή ιδιοκτησίας. Το κακό είναι ότι οι περισσότερες οφειλές είναι κατά δήλωση, δεν υπάρχει καθαρή εικόνα. Θέλω να πιστεύω ότι το χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο. Χρειάζεται προγραμματισμός, να μπουν προτεραιότητες και να μην γίνονται κινήσεις υπό καθεστώς πανικού. Ήδη έδωσα χρήματα για να καλυφθεί μια προσφυγή την περασμένη Παρασκευή».

Για το τωρινό διάστημα: «Επειδή μια ομάδα είναι ζωντανός οργανισμός, αυτό το διάστημα θα συνεισφέρω με δικά μου χρήματα από καλή διάθεση για αναγκαία πράγματα. Τώρα μόνο πυροσβεστικά μπορούμε να λειτουργούμε. Έδωσα οδηγία στον συνεργάτη μου κ. Τσιτσιμπή να μιλήσει αύριο (σ.σ. σήμερα) με τους παίκτες και να τους ενημερώσει ότι την Παρασκευή θα μπουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Προτεραιότητα είναι οι ποδοσφαιριστές. Έχω εμπιστοσύνη στο προπονητικό τιμ και το έμψυχο υλικό, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο αποτέλεσμα, κάνοντας αρχή με τη Δόξα Κρανούλας».

Για τους στόχους του: «Πάμε να χτίσουμε κάτι πιο δυνατό, κάτι πιο ωραίο. Ήρθα για να δημιουργήσω κάτι υγιές. Θέλω τα καλά αποτελέσματα στο γήπεδο, αλλά δεν επηρεάζομαι απ’ αυτά. Το πρωτεύον δεν είναι να ανεβεί η Νίκη στη Β’ Εθνική, αλλά να γίνει μια γερή βάση για το μέλλον».

Για τους φιλάθλους: «Είδα στο γήπεδο ότι γράφει ένα σύνθημα: «Η ψυχή της Νίκης είναι οι φίλαθλοι». Έζησα την ατμόσφαιρα στο «Παντελής Μαγουλάς» και ήταν κάτι συγκινητικό και ελπιδοφόρο. Είδα το πάθος του κόσμου και πραγματικά είναι αξιέπαινος. Οι φίλαθλοι, αν δώσουμε σωστά δείγματα γραφής, αν φτιάξουμε κάτι καλό, θα φύγει η αμφιβολία που έχουν. Ο κόσμος πρέπει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, να χαίρεται τη νίκη».

Για τους οργανωμένους: «Θεωρώ αποδεκτή την αποχή τους. Έχουν συνεισφέρει πολλά. Μίλησα μαζί τους πριν τον αγώνα. Ξέρω ότι πονάνε την ομάδα. Χρειάζεται χρόνος. Μια πληγή δεν επουλώνεται αμέσως, θέλει το σωστό γιατρικό».

Για τον αγώνα με τη Δόξα Κρανούλας: «Θα είμαι στην Κρανούλα την ερχόμενη Κυριακή, αλλά όχι μόνο εκεί. Θέλω από τους παίκτες να κερδίσουν τη Δόξα και από τον κόσμο να πάρει το ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, πάντα όμως σε κόσμια πλαίσια. Είμαι ενάντια σε κάθε μορφή επεισοδίων».

 

Βαλαχής: Δίνω

το 28% των μετοχών

Ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Νίκη. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από τη στάση που κρατεί ένας από τους βασικούς μετόχους, ο Γιώργος Βαλαχής. Ο Βολιώτης παράγοντας με δηλώσεις του στον Blue Star FM επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν θετικό να παραχωρεί το ποσοστό του στον Ανδρέα Πάτση. Μάλιστα είπε ότι εκπροσωπεί και τις μετοχές του Κώστα Χρόνη (12% έχει ο κ. Βαλαχής και 16% ο κ. Χρόνης), άρα το 28% είναι μια καλή αρχή για τον ενδιαφερόμενο επενδυτή ώστε να αναλάβει την ΠΑΕ.

Ο κ. Βαλαχής μίλησε με ειρωνικά λόγια για τον Γιώργο Δαλούκα, ενώ αντίθετα εκφράστηκε εγκωμιαστικά για τον Ανδρέα Πάτση: «Γνωρίζετε τα τεκταινόμενα του Δεκεμβρίου και τα καραγκιοζιλίκια που συνέβησαν με τον μεγαλομέτοχο και μεγαλοεκατομμυριούχο, τον κ. τάδε, που ήθελε να πάρει την ΠΑΕ με κάποιους χειροκροτητές από πίσω του. Εγώ δεν τον ξέρω τον κ. Πάτση. Από πληροφορίες που έχω είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος. Με πήρε κάποιος συνεργάτης του και μίλησα μ’ αυτόν δέκα λεπτά σήμερα (σ.σ. χθες( το πρωί. Του είπα ότι αυτή τη στιγμή με απασχολεί να βρεθεί ένας άνθρωπος, για να κάνει πραγματικότητα αυτό το οποίο εγώ δεν μπόρεσα να κάνω, δηλαδή να πάει η ομάδα στην Α’ Εθνική.
Μου ζήτησε να μιλήσουμε την Παρασκευή. Του είπα ότι το πακέτο των μετοχών είναι όλο στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή, όποτε το χρειαστεί, και το δικό μου και του κ. Χρόνη και δε με απασχολεί καμία διαπραγμάτευση, αρκεί να περπατήσει η Νίκη Βόλου, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Τον κ. Πάτση δεν τον ξέρω, μόνο τηλεφωνικά μιλήσαμε προχθές (σ.σ. την Κυριακή). Του είπα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι μετοχές είναι στη διάθεσή του και να έρθει να τις πάρει έναντι ενός ευρώ» είπε ο Γιώργος Βαλαχής που εξέφρασε την επιθυμία του να παραχωρήσει τις μετοχές:
«Δε με απασχολεί τι θα κάνουν οι άλλοι μέτοχοι και έχω γραμμένους κι αυτούς που προσπαθούν να επηρεάσουν απόψεις στη Νίκη με τρύπιες τσέπες. Δίνω τις μετοχές μου στον κ. Πάτση και με την ευχή μου για την Α’ Εθνική. Ελέγχω το 12%, που είναι το δικό μου ποσοστό, και το 16% της οικογένειας Χρόνη. Το 28% δίνεται από μένα στον κ. Πάτση έναντι ενός ευρώ, που ενδιαφέρεται για το καλό της Νίκης. Μου ζήτησε να κατέβω στον Βόλο Πέμπτη ή Παρασκευή και του είπα θα κατέβω αν είναι να τελειώσετε την υπόθεση. Δε με απασχολεί τι θα γίνει με το ποσοστό του κ. Γιδόπουλου. Δε θέλω να εμπλακώ σε τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω αν ο κ. Γιδόπουλος δε δεχτεί να παραχωρήσει το ποσοστό του κι ούτε με νοιάζει τι θα κάνει, γιατί τις αμαρτίες της εταιρείας τις πλήρωσα και εγώ. Σίγουρα το ποσοστό του κ. Γιδόπουλου επηρεάζει το πλειοψηφικό πακέτο. Δεν πρόκειται να σταθώ εμπόδιο σε κανέναν αγαπητό κ. Πάτση, ο οποίος ενδιαφέρεται για το καλό της εταιρείας και της Νίκης Βόλου».

Την αισιοδοξία του ότι η μεταβίβαση των μετοχών θα πραγματοποιηθεί εξέφρασε ο Σίμος Λάζαρης. Ο πρώην παράγοντας της Νίκης, που μεσολάβησε για να έρθει στην ομάδα ο Ανδρέας Πάτσης, τον χαρακτήρισε «χρυσή ευκαιρία» επισημαίνοντας ότι «δεν ζητά τίποτα ο κ. Πάτσης. Αντίθετα θέλει να βάλει χρήματα αναλαμβάνοντας όλα τα χρέη».

Όλα δείχνουν να βαίνουν καλώς στη συγκεκριμένη υπόθεση. Έχοντας εξασφαλισμένο το 28% ο Ανδρέας Πάτσης θα έχει άλλον «αέρα» στις επαφές του με τον Στράτο Γιδόπουλο και τους άλλους μετόχους και θεωρείται δύσκολο να αρνηθούν την προσφορά του, αν κρίνουμε από τη στάση που κράτησαν με τον Γιώργο Δαλούκα. Σίγουρα η άσχημη εξέλιξη της μεταβίβασης των μετοχών στον κ. Δαλούκα έχει κάνει τους μετόχους πιο επιφυλακτικούς, αλλά ο Ανδρέας Πάτσης θεωρείται σαφώς καλύτερη περίπτωση, αφού διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ενώ με τη θητεία του στην Ελασσόνα έχει αποδείξει ότι επιθυμεί να επενδύσει χρήματα στο ποδόσφαιρο και γι’ αυτόν η Νίκη αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστούν οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και είναι πιθανό να έχουμε ευτυχή κατάληξη. Από την πλευρά τους οι φίλαθλοι ελπίζουν να βρεθεί η «χρυσή τομή», προκειμένου να αποκτήσει η Νίκη τη διοικητική ηρεμία που χρειάζεται, ώστε οι ποδοσφαιριστές να αφοσιωθούν στα αγωνιστικά τους καθήκοντα.

 

Εξέπεσε η εγγυητική

της ΠΑΕ Νίκη

Στο μεταξύ, νέο πρόβλημα προέκυψε για τη Νίκη. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της για οφειλές προς τον Ρόλαντ Πίντερ. Πρόκειται για έναν Ούγγρο φυσιοθεραπευτή, ο οποίος εργάστηκε στη βολιώτικη ομάδα πριν τρία χρόνια περίπου. Πάντως οι «κυανόλευκοι» δεν δείχνουν να ανησυχούν. Ο Ανδρέας Πάτσης ενημερώθηκε για το πρόβλημα που προέκυψε και αναμένεται να δώσει λύση, προκειμένου η Νίκη να παίξει κανονικά την Κυριακή εναντίον της Δόξας Κρανούλας.

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Ωρα μηδέν για τον Τζούλιαν Ασάνζ – Την Τρίτη η απόφαση για την έκδοσή του στις ΗΠΑ

Την Τρίτη στις 12:30 ώρα Ελλάδος βγαίνει η απόφαση για την έκδοση του Ασάνζ στις…

25 Μαρτίου 2024

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Πέρασε το ψήφισμα για κατάπαυση πυρός στη Γάζα – Απείχαν οι ΗΠΑ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πέρασε ψήφισμα που ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα,…

25 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Πότε και πώς αποφάσισε να αποκαλύψει ότι πάσχει από καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισε προ δύο εβδομάδων να απευθύνει ένα μήνυμα στον κόσμο για την…

25 Μαρτίου 2024

Ρίχνοντας φως στα οικονομικά της Επανάστασης – Προϋπολογισμοί, δάνεια και χρήμα

Πώς χρηματοδοτείται μια επανάσταση τον 19ο αιώνα; Ποιοι δημοσιονομικοί θεσμοί τίθενται σε λειτουργία ενόσω ηχούν…

25 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: «Δεν θα υπερισχύσει ο τρόμος» λένε Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη Ρωσία

Διάχυτη είναι η ανησυχία τις τελευταίες ημέρες στη Ρωσία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus…

25 Μαρτίου 2024

Πτώση Phantom στην Ανδραβίδα: Η συγκινητική εξομολόγηση του πατέρα του 29χρονου πιλότου

Ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας έχασε τη ζωή του, στις 30 Ιανουαρίου 2023, όταν κατέπεσε το…

25 Μαρτίου 2024