Photo Gallery, Αθλητισμός

Αύριο κρίνεται ο τίτλος στην Α’ ΕΠΣΘ

Αύριο Σάββατο θα κριθεί η μάχη του τίτλου στην Α’ ΕΠΣΘ. Στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής ο Ρήγας Φεραίος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Σαρακηνό και αν κερδίσει θα αναδειχθεί πρωταθλητής. Σε διαφορετική περίπτωση το «νήμα θα κόψει» η Α.Ε. Διμηνίου, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα πόντο πίσω από την ομάδα του Βελεστίνου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο γήπεδο του Σαρακηνού αύριο το απόγευμα (17.00) μια και στον αγώνα της ομώνυμης ομάδας με τον Ρήγα Φεραίο θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής της Α’ ΕΠΣΘ. Οι Βελεστινιώτες προπορεύονται στη βαθμολογία, αλλά νιώθουν «καυτή» την …ανάσα της Α.Ε. Διμηνίου που υπολείπεται μόνο κατά ενός πόντου και θα έχει σαφώς πιο εύκολο έργο υποδεχόμενη τον ήδη υποβιβασμένο Άνθιμο Γαζή.

Βέβαια, ο Ρήγας κρατά την τύχη στα χέρια του διότι αν κερδίσει θα πάρει τον τίτλο, χωρίς να τον ενδιαφέρει τι θα κάνει η Α.Ε. Διμηνίου. Ωστόσο, η αποστολή του δεν θα είναι καθόλου εύκολη διότι στον Σαρακηνό είναι αποφασισμένοι να «χτυπήσουν» τον αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις. Εξάλλου και η διοίκηση του συλλόγου της Αγίας Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη όπου μεταξύ άλλων τονίζονταν τα εξής: «Διαβεβαιώνουμε το φίλαθλο κοινό της Μαγνησίας ότι η ομάδα μας θα αγωνιστεί και σ’ αυτό το παιχνίδι για την ιστορία της και την αξιοπρέπειά της, όπως έπραττε πάντοτε κατά το παρελθόν και θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον. Αυτό άλλωστε το γνώρισμά της την καταξίωσε στη συνείδηση όλων των φιλάθλων. Περαιτέρω, υπενθυμίζουμε ότι κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αγωνιστήκαμε και κερδίσαμε όλες τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδό τους στη μεγαλύτερη κατηγορία και αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε και το Σάββατο, σεβόμενοι απόλυτα την αρχή του «ευ αγωνίζεσθαι».

Από την πλευρά του ο τεχνικός των γηπεδούχων Στέφανος Ξηροφώτος έχρισε ως φαβορί τον Ρήγα, σε μία προσπάθεια να διώξει το όποιο άγχος θα μπορούσαν να έχουν οι παίκτες του. Συγκεκριμένα είπε στη «Θ»: «Ο Ρήγας είναι το μεγάλο φαβορί για το μεταξύ μας παιχνίδι. Βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας, ενώ ήδη έχει κατακτήσει και το κύπελλο. Εμείς, όπως κάνουμε σε κάθε ματς έτσι και τώρα θα τα δώσουμε όλα στον αγωνιστικό χώρο επιδιώκοντας να κάνουμε την έκπληξη και να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Να αποφορτίσει ψυχολογικά τους παίκτες του θέλει και  ο προπονητής του Ρήγα Λάκης Μπακάλης, που τόνισε ότι ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα είναι υπερήφανος για την φετινή πορεία της ομάδας του: «Με τον αυριανό αγώνα ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα και μία πορεία εννέα μηνών που περιελάμβανε σκληρή δουλειά, ενώ είτε πάρουμε το πρωτάθλημα, είτε όχι θα συνεχίσουμε για ένα ακόμη μήνα τις προπονήσεις.

Όταν ξεκινούσε η φετινή μας προσπάθεια κανείς δεν περίμενε να έχουμε πάρει το κύπελλο και να διεκδικούμε και το πρωτάθλημα και αυτό διότι έχουμε ένα ρόστερ 23 παικτών εκ των οποίων οι 15 είναι κάτω των 20 ετών. Ήδη, λοιπόν, ξεπεράσαμε τις προσδοκίες και ανεξάρτητα με το τι θα κάνουμε στο ματς με τον Σαρακηνό οφείλω να συγχαρώ όλους τους ποδοσφαιριστές μου. Θεωρώ ότι έχουν κάνει υπερήφανους όλους τους Βελεστινιώτες.

Πάντως, εδώ που φτάσαμε θέλουμε τη νίκη. Είμαστε σε καλή κατάσταση και μπορούμε να την κατακτήσουμε. Ωστόσο, επειδή ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι σε καλή κατάσταση, θεωρώ πως η δύναμη και το πάθος θα έχουν κύριο ρόλο. Αν έχουμε αυτά τα στοιχεία ως ομάδα τότε θα έχουμε και τον πρώτο λόγο για το «τρίποντο».

Όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Σαρακηνός θα αγωνιστεί με πλήρη σύνθεση μια και δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών. Το μόνο που προβληματίζει την τεχνική ηγεσία είναι ποιοι θα είναι οι δύο εκ των τεσσάρων αλλοδαπών της ομάδας (Τοπάντζα, Κοτολιάκου, Κάπο, Άκα) που τελικά θα μείνουν εκτός αποστολής.

Στον αντίποδα, ο Ρήγας μετρά τρεις απουσίες, αφού ο Βογιατζής είναι τραυματίας, ενώ οι Γάρος και Χατζηαθανασίου υπηρετούν τη θητεία τους στον στρατό.

 

Το πρόγραμμα

Το Σαββατοκύριακο πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, ενώ θα διεξαχθούν ακόμη τα ματς της 29ης αγωνιστικής της Β’ τοπικής και της 26ης της Γ’ κατηγορίας. Συνοπτικά το πρόγραμμα, καθώς και οι διαιτητές με τους βοηθούς τους:

Α’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 28/4
Γηπ. Γατζέας, 17.00, Αθλητική Ένωση 2002-Πρωτεσίλαος: Ρούσης, Μπέλου, Τσαμαδιάς.

Δημητριάς, 17.00, Ηρακλής Β.- Απόλλων Καν.: Τσακούμης, Δαλούκας, Καρακίτσος (παρ. Φονιάς).

Σαρακηνού, 17.00, Σαρακηνός-Ρήγας Φεραίος: Σκουλάς, Ζήσιος, Γιάννης (παρ. Κουζάκης).
Διμηνίου, 17.00, Α.Ε. Διμηνίου-Άνθιμος Γαζής: Ματσούκας, Δημητράκης, Π. Σακκάς.
Κυριακή 29/4
Γατζέας, 11.00, Θησέας-Αίας Σ.: Βλάχος, Βερτόπουλος, Ζήσιος.

Αγ. Παρασκευής, 11.30, Αγία Παρασκευή-Σκιάθος: Μπουργάνης, Καλατζής, Αθηναίος (παρ. Παγωνόπουλος).
Ευξεινούπολης, 17.00, Δήμητρα-Εθνικός: Παλιούρας, Τσάγγαρης, Μεταξιώτης.

Α.Ε. Φερών-Μαγνησιακός 0-3 α.α.

Β’ ΕΠΣΘ

Κυριακή 29/4 

Αγχιάλου, 11.30, Αγχίαλος-Νέοι Αθλητές Νίκης: Γόργορης, Παπαπορφυρίου, Παπαχρήστος.
Καζανάκι, 11.30, Μακρινίτσα-Άρης Μελ.: Αθανασίου, Αναστασίου, Γκουγκινούδης (παρ. Ρούσης).

Ριζομύλου, 11.30, Αστέρας Ριζ.-Μυρμιδόνες: Γκάγκας, Τσιάς, Βαζούρας (παρ. Κουσκουρίδας).

Αργαλαστής, 11.30, Κένταυρος Αργ.-Δάφνη: Τριάντος, Κωστόπουλος, Κ. Μαγουλιανίτης.
Άλλης Μεριάς, 11.30, Ιάσων Α.Μ.-Ε.Μ.Α.: Θεοχάρης, Τασιόπουλος, Κόκκαλης (παρ. Βράκας).

Σέσκλου, 11.30, Ακρόπολη-Σκόπελος: Δημητριάδης, Δάβιος, Νικόπουλος.

Νεάπολης, 11.30, Πανιώνιος-Διαγόρας: Τρυφωνίδης, Β. Μαγουλιανίτης, Δ. Σακκάς (παρ. Κωνσταντέλος).
Ι.Μ. Δημητριάδος, 11.30, Πηλέας-Ιωλκός: Καπέσιος, Ματσούκας, Σφυρής (παρ. Παπακλωνάρης).

Γ’ ΕΠΣΘ

Κυριακή 29/4

Αϊδινίου «Κ. Ζουμπουρλής», 17.00, Απόλλων Κρ.-Ηρακλής Α.Θ.: Κουρσοβίτης, Χριστόπουλος, Γεωργατζής.

Κάτω Λεχωνίων, 17.00, ΑΠΟΒ-Άθλος: Σταθούρος, Παπαδημητρόπουλος, Γεωργίου.
Ι.Μ. Δημητριάδος, 17.00, Δημητριάς-Τοξότης: Σκουλάς, Τασιόπουλος, Κόκκαλης (παρ. Παγωνόπουλος).
Ρεπό: Αετός Κερ. 

* Τα φύλλα αγώνος των τοπικών πρωταθλημάτων θα δοθούν από την Επιτροπή Διαιτησίας σήμερα και από ώρα 18.00 έως 20.00.

Αφαίρεση βαθμών

για Σκιάθο και Α. Γαζή

Με αφαίρεση τριών βαθμών τιμωρήθηκε η Σκιάθος για όσα συνέβησαν στο εντός έδρας παιχνίδι της με τον Ρήγα Φεραίο, σύμφωνα με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΘ, που δημοσιεύθηκε και στην ιστοσελίδα της Ένωσης. Επίσης στη Σκιάθο επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ.

Επίσης, όπως αναμενόταν, ο αγώνας Α. Γαζής-Ρήγας που διεκόπη με υπαιτιότητα των γηπεδούχων κατακυρώνεται με τέρματα 3-0 υπέρ της ομάδας του Βελεστίνου, ενώ από τον Α. Γαζή αφαιρούνται και τρεις βαθμοί. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το