Photo Gallery, Αθλητισμός

Αύριο η μεγάλη μέρα…

 

 

Στον Ολυμπιακό Β. πιστεύουν πως η ΕΕΑ θα επανεξετάσει τον φάκελο που κατέθεσε χθες η ΠΑΕ

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Β. (φωτό Παν. Γιάνναρος)

 

 

Σημαντική για το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου είναι η αυριανή μέρα. Στις 11 το πρωί της Πέμπτης  πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στον Ολυμπιακό δηλώνουν αισιόδοξοι πως θα επανεξεταστεί ο φάκελος, τον οποίο κατέθεσε χθες στην ΕΕΑ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης.

Μέσα σ’ αυτόν υπάρχουν όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία, που έχουν να κάνουν με τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ υπάρχει πλέον νέα μετοχική σύνθεση στην ΠΑΕ. Το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού προσκόμισε επίσης και γνωμοδότηση καθηγητή δημοσίου δικαίου, η οποία αναφέρει κατηγορηματικά πως η Επιτροπή οφείλει και είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει τον φάκελο.

Στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως η αντιμετώπιση την ομάδας από την πλευρά της Πολιτείας – μέχρι τώρα τουλάχιστον – είναι πέρα για πέρα άδικη και κάνουν λόγο για επιλεκτική μεταχείριση και επιλεκτική κάθαρση, όταν εξ αρχής ήταν γνωστή η εμπλοκή τουλάχιστον επτά ομάδων της Σούπερ Λιγκ στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια και όχι μόνο του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Οι ομάδες, ωστόσο που τιμωρήθηκαν ήταν οι δύο παραπάνω, ενώ για τις υπόλοιπες αναμένονται οι πειθαρχικές διώξεις που θα ασκήσει, ίσως και σήμερα, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, κ. Ανδρέας Φάκος.

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από το ανώτατο αθλητικό δικαιοδοτικό όργανο, που είναι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, με αφαίρεση δέκα βαθμών, άλλα έχοντας τη δυνατότητα να αγωνιστεί κανονικά στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Στη συνέχεια ήρθε μια κρατική επιτροπή, όπως είναι η ΕΕΑ, η οποία υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να εισηγηθεί την αποβολή της ομάδας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αφανίζοντας έτσι τον Ολυμπιακό Βόλου από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας.

Ακόμη και θεσμικά όργανα της κυβέρνησης, όπως είναι η αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ροδούλα Ζήση, έκαναν λόγο για πολιτική απόφαση, με την Πολιτεία να παρεμβαίνει στο έργο της αθλητικής δικαιοσύνης, αγνοώντας το νόμο περί αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ως όφειλε, δεν ενημέρωσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις της για συμπλήρωση ή τροποποίηση του φακέλου (πριν την εξέτασή του) ώστε να απαλλαγεί από «παρένθετα» πρόσωπα. Δεν έδωσε ούτε καν προθεσμία στην ΠΑΕ Ολυμπιακός να συμμορφωθεί, όπως έπραξε για άλλες ΠΑΕ. Παράλληλα, εξέτασε τον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου στις 23 Αυγούστου (τέσσερις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος) και όχι τον Ιούλιο, ως όφειλε.

Αν τελικά η ΕΕΑ προβεί στην επανεξέταση του φακέλου είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός Βόλου να εξασφαλίσει το πολυπόθητο πιστοποιητικό και να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ. Η νέα διοίκηση ευθυγραμμίστηκε απόλυτα προς τις επιταγές της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το άλλοθι των «παρένθετων» προσώπων του Αχιλλέα Μπέου στη μετοχική σύνθεση και στο Δ.Σ. της ΠΑΕ δεν υπάρχει για την Επιτροπή.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ με τους φορείς της περιοχής μας ετοιμάζονται να δώσουν αύριο την πιο μεγάλη μάχη, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις της Επιτροπής και να επανεξεταστεί ο φάκελος. Η αγωνία, πλέον, έχει «χτυπήσει» κόκκινο για τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους της ομάδας.

 

Την Παρασκευή

η εκδίκαση της

υπόθεσης στο

Διοικητικό Εφετείο

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών όρισε την προσεχή Παρασκευή δικάσιμο, μετά την αίτηση της ΕΕΑ για ανάκληση της προσωρινής διαταγής που είχε εκδώσει το Εφετείο στις 26 Αυγούστου, κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την οποία δεν επέτρεπε την εξέταση φακέλων υποψήφιων ομάδων να αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Θανάσης Χαρμάνης, πρόκειται για θετική εξέλιξη, μια και το Διοικητικό Εφετείο ορίζει να εξεταστεί ο φάκελος του Ολυμπιακού Βόλου αύριο Πέμπτη και έπειτα να μπορέσει να συζητηθεί η αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής.

«Είναι μια θετική εξέλιξη, αφού το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δείχνει στην Επιτροπή τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, σύμφωνα με τον νόμο», τόνισε ο κ. Χαρμάνης.

Σε περίπτωση που επανεξεταστεί ο φάκελος του Ολυμπιακού και η ΠΑΕ δικαιωθεί, αποκτώντας το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, τότε δεν θα υπάρχει λόγος να συνεχιστεί περαιτέρω ο δικαστικός αγώνας.

 

Ντολεζάι: Θα μείνω

στην ομάδα

αν παίξουμε

στη Σούπερ Λιγκ

Ο Πέτερ Ντολεζάι, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα onsports, επιβεβαίωσε όσα έγραψε χθες η «Θ» περί προσφυγής του έμπειρου αμυντικού κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ακολουθώντας το δρόμο του Χαλίφα Σανκαρέ. Ωστόσο, ο Ντολεζάι δηλώνει ευτυχισμένος στο Βόλο, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις. Σε αντίθεση με τον Σανκαρέ, ο οποίος έπαψε να γυμνάζεται με τους «ερυθρόλευκους».

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου παραμείνει στη Σούπερ Λιγκς, όπως δήλωσε ο Ντολεζάι, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο βολιώτικο συγκρότημα:

«Είμαι ευτυχισμένος στον Βόλο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ομάδα, ούτε μου χρωστάει κανείς χρήματα. Έκανα προσφυγή καθαρά για να έχω το δικαίωμα να βρω άλλη ομάδα σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας στην Δ΄ Εθνική.

Δεν ξέρω τι θα αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα και πόσο χρόνο θα δώσουν στους ποδοσφαιριστές να βρουν ομάδα, εφόσον ο Ολυμπιακός Βόλου τιμωρηθεί με υποβιβασμό στην ερασιτεχνική κατηγορία. Εφόσον ο Ολυμπιακός Βόλου παραμείνει στη Σούπερ Λίγκ, θέλω να συνεχίσω στην ομάδα…» τόνισε o 30χρονος αμυντικός.

Θυμίζουμε, ότι οι προσφυγές των Ντολεζάι και Σανκαρέ θα εκδικαστούν από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε χθες με απογευματινή προπόνηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο όπου βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι για να συμπαρασταθούν στην ομάδα. Ο Ηλίας Σολάκης συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, καθώς υποφέρει από ενοχλήσεις στη μέση (επισκέφθηκε γιατρό και ακολουθεί θεραπεία). Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες, πλην του Σανκαρέ, γυμνάστηκαν κανονικά υπό τις οδηγίες του Χάβι Γκράθια και των συνεργατών του.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το