Πολιτισμός

«Αχ έρωτα!» από την Πειραματική Σκηνή

 

Η Πειραματική Σκηνή κλείνει την φετινή θεατρική σεζόν με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Αχ έρωτα!» από τους μαθητές-ηθοποιούς του τμήματος των Βιωματικών Σεμιναρίων Θεάτρου
Η Πειραματική Σκηνή κλείνει την φετινή θεατρική σεζόν με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Αχ έρωτα!» από τους μαθητές-ηθοποιούς του τμήματος των Βιωματικών Σεμιναρίων Θεάτρου

Η Πειραματική Σκηνή κλείνει την φετινή θεατρική σεζόν με την πέμπτη παραγωγή της, με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Αχ έρωτα!». Το έργο θα παρουσιαστεί για έξι μόνο παραστάσεις και συγκεκριμένα Παρασκευή 24, Σάββατο 25, Κυριακή 26, Παρασκευή 31 Μαΐου και Σάββατο 1, Κυριακή 2 Ιουνίου στην Παιδίόπολη Αγριάς στις 9.00 μ.μ.

 

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παράσταση που αποτελείται από αποσπάσματα θεατρικών κειμένων του συγγραφέα και παρουσιάζεται από τους μαθητές-ηθοποιούς του τμήματος των Βιωματικών Σεμιναρίων Θεάτρου.

Ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα ως παιδί της ισπανικής υπαίθρου ήταν ερωτευμένος με τα στοιχεία της φύσης, τον ήλιο, τον άνεμο, τα ποτάμια, τα λιόδεντρα και τη σελήνη.

Αυτά αντίκριζε, αυτά βίωνε. Κάτι γλυκό και τρυφερό και ανάλαφρο διαπότιζε την παιδική ψυχή του στην εξοχή. Κάτι σαν μια αόριστη και ήρεμη ευτυχία ανάμικτη με μιαν απέραντη θλίψη τρυφερή. Και οι παραστάσεις αυτές και τα συναισθήματα λίγο – λίγο μονιμοποιούνται στην ψυχή του και η ευαισθησία εξειδικεύεται. Και αποβαίνουν βιωματικές υποδοχές ή βιωματικές προσλαμβάνουσες. Υπάρχει και το βίωμα του έρωτα. Η αβυσσαλέα μέθη των αισθήσεων. Ο Λόρκα δεν είναι απολίτικος ποιητής. Αν και παιδί πλούσιας οικογένειας, ο πατέρας μεγαλοκτηματίας, δεν ανήκε ούτε στην αντίδραση, ούτε στη συντήρηση. Ο Λόρκα ήταν προοδευτικός. Από παιδί αισθανόταν πως είναι στο πλευρό του λαού. Από παιδί στο χωριό του, ερχόταν σε επαφή, κι αυτός με τα παιδιά των χωρικών. Τον Απρίλη του 1936 ο Λόρκα υπογράφει, με άλλους Ισπανούς συγγραφείς, μανιφέστο για την ειρήνη. Την ποίηση κοινωνικής διαμαρτυρίας του Λόρκα αποτελούν τα ποιήματα για την Αμερική και πολλά θεατρικά του έργα.

 

Συντελεστές

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, επιλογή κειμένων Έφη Σταυροθεοδώρου, σκηνικά Γεωργία Καλπύρη, κοστούμια Χριστίνα Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Συνοδή Φουκαλά.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Χαρούλα Νικολάου, Κατερίνα Βαϊράμη, Εύη Σαμαρά, Θάλεια Κόγκα, Βασίλης Νικολάου, Άννα Παρασκευά, Δημήτρης Ντούκας, Βανέσα Αναστασοπούλου, Άγγελος Βρυώνης, Μαρία Κολίτσα, Ευαγγελία Χαρίτου, Τάκης Ρεζάν, Χρήστος Καρδαράς, Μαρία Μπουρμπούλια, Συνοδή Φουκαλά, Στράτος Μεγκές.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€.

Η παράσταση ανεβαίνει με την συνεργασία του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το