Αθλητισμός

Αφυπνίστηκε στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός Β., συνέτριψε με 4-1 τη Γλυφάδα στο ΕΑΚ

ΓΛΥΦΑΔΑ

Δύο όψεις είχε ο Ολυμπιακός Βόλου στο χθεσινό παιχνίδι με τη Γλυφάδα, το πρώτο της νέας χρονιάς για το πρωτάθλημα της Football League. Στα πρώτα 45 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κακή απόδοση, διάστημα όπου η Γλυφάδα κέρδισε τις εντυπώσεις και ήταν καλύτερη, ενώ στο δεύτερο μέρος κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και το 1-1 του πρώτου μέρους το μετέτρεψαν σε 4-1. Μάλιστα, έχασαν και σπουδαίες ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα ήταν σκιά του καλού τους εαυτού στο μισό του αγώνα, απέναντι σε μια δυνατή Γλυφάδα, η οποία έπαιξε επιθετικά και έφερε σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε. Στο 19’ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Σμυρλή, για να ισοφαρίσει στο 30’ με χτύπημα πέναλτι ο Ολίσε. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος, πίεσε την άμυνα της Γλυφάδας, πέτυχε τρία τέρματα με τους Μπρέσκα στο 50’, Κατσίκη στο 81’ και Γενγκά στο 83’, «σβήνοντας» την κακή εικόνα του πρώτου μέρους.

Τα πλάνα του Βαζάκα

Ο Γιώργος Βαζάκας παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1, με τον Γκίτκο κάτω από τα δοκάρια, ο Γιαλούσης αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Κατσιαρός στο αριστερό. Οι Μελίσσης και Αρβανίτης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Οι Ρόκας και Ολίσε αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ, ενώ στις πτέρυγες έπαιξαν οι Μπρέσκα (δεξιά) και Ακόστα (αριστερά). Ο Κατσίκης αγωνίστηκε ως επιθετικός μέσος, με τον Γκούρμα να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Οι περίπου 3500 φίλαθλοι που βρέθηκαν χθες στο ΕΑΚ περίμεναν να δουν έναν Ολυμπιακό να μπαίνει με πάθος και δύναμη στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο να πιέσει την άμυνα της Γλυφάδας και να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση νίκη. Ωστόσο, έγινε το αντίθετο. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν νωθρά στο ματς, με πολλά λάθη στα μαρκαρίσματα και στις μεταβιβάσεις, απέναντι σε μια ομάδα που δεν κλείστηκε και έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο.

Στα πρώτα 25 λεπτά οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ κακές επιλογές στο παιχνίδι του, με πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και τις γραμμές μακριά η μία από την άλλη και επέβαλε τον δικό της ρυθμό στο παιχνίδι. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως οι παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκτός  τόπου και χρόνου.

Η Γλυφάδα προειδοποίησε δύο φορές την άμυνα του Ολυμπιακού και την τρίτη φορά βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 2′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πορτίγια ο Γκέζος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Στο 13′ η Γλυφάδα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Γκέζος βγήκε τετ α τετ με τον Γκίτκο, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε το πλασέ του μέσου της Γλυφάδας, ο Σμυρλής στην επαναφορά σούταρε για να κοντράρει η μπάλα στο σώμα του Αρβανίτη, ενώ νέο σουτ του Ευσταθίου πέρασε άουτ, για να λυθεί η πολιορκία στα καρέ του Ολυμπιακού.

Η υπεροχή των φιλοξενουμένων, ωστόσο, καρποφόρησε στο 19′. Ο Σμυρλής έξω από την περιοχή έπιασε συρτό σουτ, όχι ιδιαίτερα δυνατό, ο Γκίτκος αιφνιδιάστηκε για να καταλήξει η μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος των «ερυθρολεύκων» και να γίνει έτσι το 1-0 για τη Γλυφάδα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει κακή παρουσία στο παιχνίδι, αν και μετά το 25′ ισορρόπησε κάπως το ματς και άρχισε να παίζει πιο επιθετικά. Έτσι στο 29′ σε προσπάθεια του Νόε Ακόστα από τα αριστερά, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Σόουζα ανέτρεψε τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Εγκούτου Ολίσε, γράφοντας το 1-1, χωρίς οι παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίσουν το γκολ.

Στο διάστημα 30′-45 ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι καλός είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ. Η πρώτη ήταν στο 38′ όταν ο Ολίσε με καταπληκτική μπαλιά βρήκε τον Μπρέσκα στα δεξιά, ο Σλοβάκος μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε, με τη μπάλα να βρίσκει τον τερματοφύλακα, να χτυπά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Φερναντέζ και να καταλήγει στα χέρια του.

Η δεύτερη ήταν στο 41′ όταν ο Μπρέσκα με σουτ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φερνταντέζ, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ πέφτοντας στην κλειστή γωνία.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Γλυφάδα είχε δύο σουτ με τους Σονγκό στο 44′ και Σόουζα στο 45′ τα οποία πέρασαν άουτ, χωρίς να ανησυχήσουν τον Γκίτκο.

 

Μεταμορφωμένος

ο Ολυμπιακός

στο β’ μέρος

Έναν διαφορετικό Ολυμπιακό είδαν στο β’ μέρος του χθεσινού αγώνα οι φίλαθλοι. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως οι παίκτες της Γλυφάδας δεν θα μπορούσαν εκ των πραγμάτων να είναι το ίδιο πιεστικοί και ανταγωνιστικοί και για 25 λεπτά (46’-70’) μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο.

Οι Μπρέσκα και Ακόστα ανέβασαν την απόδοσή τους, το ίδιο και οι παίκτες που αγωνίστηκαν στον άξονα (Ολίσε, Ρόκας, Κατσίκης), με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ασκήσει πίεση στην αντίπαλη άμυνα.

Η ομάδα μπήκε δυνατά στο β’ μέρος με στόχο να φτάσει στο γκολ και να γυρίσει το ματς. Και στο 50′ ο Μάριο Μπρέσκα ήταν αυτός που με ωραίο γκολ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Νωρίτερα, προειδοποίησε τον Φερναντέζ και τρία λεπτά αργότερα τον… εκτέλεσε.  Στο 47′ ο Ρόκας βρήκε θαυμάσια τον Μπρέσκα στα δεξιά, αυτός επιχείρησε το σουτ με τον Φερναντέζ να αποκρούει. Όμως στο 50’ ο Μάριο Μπρέσκα πήρε το αίμα του πίσω. Ο Σλοβάκος έγινε κάτοχος της μπάλας, ελίχθηκε, απέφυγε το Νατσούρα και από το ύψος της περιοχής σούταρε, για να γράψει το 2-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα της Γλυφάδας και στο 53′ μετά από προσπάθεια του Ακόστα από τα αριστερά και σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Γλυφάδας, ο Γκούρμα με κεφαλιά μόνος απέναντι από τον Φερναντέζ δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, στέλνοντας τη μπάλα πάνω του.

Ο Ολυμπιακός πίεσε για το τρίτο γκολ και στο 61′ ο Πινδώνης από τα δεξιά έφυγε στην επίθεση, έβγαλε τη μπαλιά για τον Γκούρμα, με τον έμπειρο επιθετικό να μη μπορεί να πλασάρει σωστά, μόνος αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε στο 68′. Ο Κατσιαρός πίεσε τον Γαλανόπουλο, του έκλεψε τη μπάλα, πάσαρε στον Γκούρμα, αυτός ξεπέρασε την αντίσταση του Νατσούρα, πλάσαρε τον Φερναντέζ, ο οποίος με τα πόδια αποσόβησε το γκολ.

Στη συνέχεια η Γλυφάδα ισορρόπησε το παιχνίδι για δέκα λεπτά (70′-80′), χωρίς όμως να απειλήσει το τέρμα του Γκίτκου.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασαν και πάλι ρυθμούς, βρήκαν κενούς χώρους και πέτυχαν άλλα δύο τέρματα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Στο 81′ ο Μπρέσκα σέντραρε από τα δεξιά, ο Γαλανόπουλος προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Κατσίκη, ο οποίος ψύχραιμα με δυνατό και εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα έγραψε το 3-1 για τον Ολυμπιακό.

Στο 88′ ο Γιανίκ Γενγκά έγραψε με πολύ ωραίο πλασέ το 4-1 για τον Ολυμπιακό, μετά από πάσα του Γκούρμα.

Στο επόμενο λεπτό η Γλυφάδα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Σερζ Τζιεουά, ο οποίος πριν από ένα λεπτό είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Ο επιθετικός από τη Ακτή Ελεφαντοστού χτύπησε με αγκωνιά τον Θανάση Πινδώνη εκτός φάσης, μπροστά στα μάτια του διαιτητή Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η τελευταία φάση του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 92’. Ο Γκούρμα έχασε μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, καθώς το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν μαζί με τους φιλάθλους τους την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου να «σβήνει» την κακή εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο πρώτο μέρος.

 

Ολυμπιακός Β.-Γλυφάδα 4-1

 

1. Γκίτκος

15. Γιαλούσης

14. Κατσιαρός

5. Αρβανίτης

4. Μελίσσης

21. Ρόκας

32. Ολίσε

(8. Πινδώνης 57’)

10. Μπρέσκα

17. Ακόστα

(77. Γενγκά 69’)

7. Κατσίκης

(19. Δεινόπαπας 87’)

13. Γκούρμα

 

25. Φερνάντες

99. Ντε Σόουζα

6. Δημακάκος

(2. Γαλανόπουλος 54’)

15. Νατσούρας

4. Πίκοου

(27. Τζιεουέ 82’)

89. Καμινιώτης

22. Γκέζος

10. Πορτίγια

17. Ευσταθίου

7. Σονγκό

8. Σμυρλής

(33. Μουτσάκης 69’)

 

Σκόρερ: 30′ πεν. Ολίσε, 50′ Μπρέσκα, 81′ Κατσίκης, 88′ Γενγκά – 19′ Σμυρλής

Κόκκινη: 83’ Τζιεουά

Κίτρινες: Κατσιαρός, Αρβανίτης, Κατσίκης, Γιαλούσης, Πινδώνης – Δημακάκος, Ντε Σόουζα, Πίκοου, Σονγκό

Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)

Βοηθοί: Χουλιάρας, Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

 

«Δεν ανησυχώ για την εικόνα το πρώτου μέρους»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Βαζάκας, παραδέχθηκε πως η ομάδα του δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, η εμφάνιση του β’ μέρους τον άφησε ικανοποιημένο. Υποστήριξε δε, πως δεν ανησυχεί για την εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, λέγοντας πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί καλύτερος στη συνέχεια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Επισήμανα όλες αυτές τις μέρες στους παίκτες μου, πως παίζουμε με μια ομάδα που έχει κάνει μικρή προετοιμασία. Μια ομάδα που θα παρουσιαζόταν πιο ξεκούραστη, απ’ ό,τι εμείς.

Η δική μας ομάδα έχει ένα στόχο να βγει πρωταθλήτρια. Κι αυτό θα το πετύχει. Όμως θα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται σωστά τα παιχνίδια. Να μη παρασύρεται από τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει το αποτέλεσμα, εμείς τη διαχείριση του ματς. Στο α’ μέρος από τη στιγμή που ξέραμε πως θα εμφανιστεί η Γλυφάδα έπρεπε να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και καθαρό μυαλό, που ωστόσο δεν είχαμε.

Είχαμε άσχημα μαρκαρίσματα, κακή παρουσία, οι γραμμές μας ήταν μακριά η μία από την άλλη. Ωστόσο, ακόμη και μ’ αυτή την κακή απόδοση θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός πως η Γλυφάδα έπαιζε ψηλά και να καθαρίσουμε το ματς, εκμεταλλευόμενοι τους κενούς χώρους.

Θα συμφωνήσω πως η Γλυφάδα είχε την υπεροχή και περισσότερες φάσεις στο α’ μέρος. Ήξερα όμως, πως από ένα σημείο και μετά δεν θα μπορούσε ν’ αντέξει την πίεση του Ολυμπιακού. Αυτό είπα και στους παίκτες μου στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει αστρονομικές διαστάσεις. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, πετύχαμε τρία γκολ, τη στιγμή που ο αντίπαλος ήταν ακίνδυνος επιθετικά. Είχαμε επιθετικές επιλογές, πρεσάραμε. Ήταν ένας μονόλογος του Ολυμπιακού το β’ μέρος.

Θα πω για μια ακόμη φορά πως ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο.Θα πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς. Αυτό θα γίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν ανησυχώ για το πρώτο ημίχρονο, γιατί το δεύτερο τα κάλυψε όλα.

Συγχαρητήρια στη Γλυφάδα για την παρουσία και την εμφάνισή της. Ο Ολυμπιακός κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, γιατί όλοι θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί και να έχουμε τη στόφα του πρωταθλητή».

 

Γκώνιας: Μου άρεσε

η εικόνα της Γλυφάδας

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Γλυφάδας, Τάκης Γκώνιας, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, ωστόσο, δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, τονίζοντας πως η Γλυφάδα θα αποτελέσει την ομάδα-έκπληξη του πρωταθλήματος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Γκώνια:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για τη νίκη που πέτυχε. Κατ’ αρχήν εμείς είμαστε μια νέα ομάδα που δουλεύουμε μόλις τριάντα μέρες. Είναι μόλις το τρίτο παιχνίδι που παίζουμε. Η εικόνα που δείξαμε μου άρεσε πάρα πολύ. Το ποδόσφαιρο που θα παίξει η Γλυφάδα, έχω την αίσθηση, πως θ’ αρέσει στον κόσμο.

Η ομάδα μου ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και πως θα το κατακτήσει. Τώρα σιγά-σιγά αρχίζουμε να διαβάζουμε τα σινιάλα. Ακόμη δεν τα έχουμε κατανοήσει. Θέλουμε χρόνο. Η προσπάθεια των παικτών ήταν συγκλονιστική. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 10 τελικές προσπάθειες έναντι τεσσάρων του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνετε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για μια ομάδα με 29 νέους ποδοσφαιριστές.

Πραγματικά νιώθω υπερήφανος που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχουμε καταφέρει τόσα πολλά. Έχουμε μπροστά μας άλλα 39 ματς. Απλά χάσαμε το πρώτο παιχνίδι. Θα δείτε αυτή την ομάδα μετά από 3-4 αγωνιστικές. Πραγματικά θα προκαλέσει αίσθηση».

Σε ερώτηση που οφείλεται το γεγονός ότι η Γλυφάδα στο β’ μέρος δεν είχε την ίδια καλή παρουσία, απάντησε: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει εξαιρετικούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Μπρέσκα που έκανε τη διαφορά και παίζει ένα συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου. Εμείς δεν μπορέσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό δείχνει και την απειρία μας. Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι.

Εγώ προσωπικά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το είδα ως ένα πάρα πολύ δυνατό τεστ και ήθελα να μετρήσω τις δυνάμεις των παικτών μου και να δω κάποια πράγματα από αυτά που δουλεύουμε τον τελευταίο μήνα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το