Πολιτισμός

Αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι

 

Από το φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου νέοι Βολιώτες μουσικοί και σπουδαστές της Μουσικής θα μας ταξιδέψουν σε έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών
Από το φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου νέοι Βολιώτες μουσικοί και σπουδαστές της Μουσικής θα μας ταξιδέψουν σε έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών

Σήμερα Τετάρτη στο φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στις 20:30, νέοι Βολιώτες μουσικοί και σπουδαστές της Μουσικής θα μας ταξιδέψουν σε έργα των: Λ. Μαχαιρίτσα, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Πλέσσα, Γ. Ζαμπέτα κ.ά. Η συγκεκριμένη εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Δημοτικό Ωδείο, αποτελεί ένα επιτυχημένο θεσμό, αλλά και ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για τους σπουδαστές που θέλουν να προσεγγίσουν το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Αγαπημένα και κλασικά πια στο είδος τους τραγούδια όπως τα: «Ζωγραφισμένα στο χαρτί», «Δεν μετανιώνω», «Ο μαθητής», «Θεσσαλονίκη», και πολλά άλλα ανανεώνονται και ξαναζούν χάρη στις φρέσκες φωνές και τις παρουσίες των σπουδαστών.

Οι νέοι μουσικοί και οι μαθητές που αποτελούν την ορχήστρα είναι οι παρακάτω:

Αρμόνιο: Βουσβούνη Ευστρατία, Καραγκούνη Ματίνα, Κουτρουλιά Εβελίνα, Μαγγανή Καρολίνα Μαγγανή Σύλβια και Τσιροπούλου Σοφία.

Ακορντεόν: Χατζηγεωργίου Χρυσόστομος.

Κιθάρα – φωνή: Κάκκος Στέφανος

Μπουζούκι: Δαλαγέργος Βαλάντης

Τραγούδι: Κάκκος Στέφανος, Λιαναρίδου Τόνια και Σαχάς Παναγιώτης.

Η χορωδία αποτελείται από τους εξής: Αλεξίου Βασιλική, Ανδριώτης Άγγελος, Ανδριώτη Τατιάνα, Βασιλάκου Βασιλική, Βουσβούνη Ευστρατία, Δερελής Δημοσθένης, Δραπανάσκος Σωτήρης, Ευσταθίου Μαρία, Ζαρμπούνης Κων/νος, Μπιντιβίνος Νίκος, Νταλούκα Φιλιώ, Σταμνά Εύα και Χρόνη Ευαγγελία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την καθηγήτρια αρμονίου και ακορντεόν του Δημοτικού Ωδείο Βόλου κ. Λυδία Βαρσαμίδου που έχει επίσης τη μουσική επιμέλεια και μουσική διδασκαλία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το