Αθλητισμός

Αφιέρωμα στον Πύρασο

 

Η ομάδα του Πυράσου

 

Να μείνει άνετα στη Δ’ Εθνική θέλει ο Πύρασος

Την ερχόμενη Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής με τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου να είναι έτοιμος να εκπροσωπήσει επάξια το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας, όπως έκανε και τα τρία προηγούμενα χρόνια. Οι «κυανόλευκοι», που στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Αμπελωνιακό, έχουν καταστεί στη συνείδηση των φιλάθλων ως υπολογίσιμη δύναμη για τα δεδομένα της κατηγορίας. Με «όπλα» την εμπειρία που έχουν αποκτήσει από τις προηγούμενες συμμετοχές τους, καθώς και το άριστο κλίμα που υπάρχει στον σύλλογο, θα επιδιώξουν να κάνουν μία καλή πορεία, εξασφαλίζοντας με άνεση τη σωτηρία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Μετά από δύο χρόνια παραμονής με σχετική άνεση στη Δ’ Εθνική, πέρυσι ο Πύρασος καταξιώθηκε στην κατηγορία με την εντυπωσιακή του παρουσία στον β’ γύρο. Το ξεκίνημά του δεν ήταν καλό, αλλά όταν η ομάδα πήρε …φόρα δεν σταματούσε πουθενά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της διατηρώντας το αήττητο σε 16 παιχνίδια, ενώ η τελευταία ήττα σε αγώνα πρωταθλήματος καταγράφηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2010, όταν οι «κυανόλευκοι» έχασαν εντός έδρας από τον μετέπειτα πρωταθλητή Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν ο Πύρασος θα προσπαθήσει να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του, έστω και αν η τύχή του γύρισε την πλάτη κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Τέσσερα βασικά του στελέχη, οι Στέλιος Αρσένος, Αλέκος Γεωργιάδης, Μιχάλης Αποστολίδης και Δημήτρης Στεφανής τραυματίστηκαν σοβαρά και μάλλον χάνουν όλη τη χρονιά.

Επίσης, οι «κυανόλευκοι» θα έχουν να αντιμετωπίσουν μία ακόμη δυσκολία φέτος, αφού θα στερηθούν τη φυσική τους έδρα τουλάχιστον για τρία παιχνίδια λόγω ανακατασκευής του χλοοτάπητα. Έτσι οι αγώνες με Μουζάκι (3η αγωνιστική), Γ.Σ. Αλμυρού (5η) και Αναγέννηση Καρδίτσας (7η) θα δοθούν στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς», ενώ στην ομάδα ελπίζουν να επιστρέψουν στη Νέα Αγχίαλο στο ματς της 8ης ημέρας με τον Πυργετό στις 8 Ιανουαρίου.

Από κει και πέρα η διοίκηση του κ. Θόδωρου Στάμου και των συνεργατών του φρόντισε από νωρίς να κλείσει διάφορα θέματα, όπως του προπονητή, αφού η συνεργασία με τον Λευτέρη Καλογήρου ανανεώθηκε προτού καν τελειώσει το περσινό πρωτάθλημα. Εγκαίρως έγιναν και οι συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές που απάρτιζαν τον βασικό κορμό, ενώ έγιναν και συνολικά 11 προσθήκες εμπείρων, αλλά και νεαρών ταλαντούχων παικτών. Τα νέα πρόσωπα στην ομάδα είναι οι τερματοφύλακες Κουτσιρίμπας και Γκιούρκης, οι αμυντικοί Βητόπουλος, Κυριάκος και Ακριβούσης, οι μέσοι Σ. Γκάγκας, Τσάγγαρης, Ασλάνογλου, Μπαλαμούτης, Ράπτης και ο επιθετικός Σατελιάν.  

Καλογήρου: Ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα

Φυσικά ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τον φετινό Πύρασο δεν είναι άλλος από τον προπονητή του Λευτέρη Καλογήρου, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο βασικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή, έστω και αν υπήρχαν πιο φιλόδοξες βλέψεις όταν ξεκινούσε η προετοιμασία. Επίσης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που το πρωτάθλημα αρχίζει μετά τις συνεχείς αναβολές που έδινε η ΕΠΟ:

«Ξεκινήσαμε προετοιμασία στις 25 Ιουλίου και ουσιαστικά την ολοκληρώσαμε στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Έκτοτε προπονούμασταν σε ρυθμούς κανονικής αγωνιστικής περιόδου, χωρίς όμως να μπορούμε να δώσουμε επίσημα ματς, παρά μόνο φιλικά. Αυτό είχε καταντήσει κουραστικό και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που μας προέκυψαν μας είχε ρίξει ψυχολογικά.

Όμως επιτέλους την Κυριακή ξεκινάμε και ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε και το αήττητο σερί από πέρυσι. Από κει και πέρα οι στόχοι μας έχουν αλλάξει. Αρχικά θεωρούσαμε ότι μπορούσαμε να «χτυπήσουμε» ακόμη και την άνοδο, αλλά οι σοβαροί τραυματισμοί παικτών «κλειδιά» μας έχουν κάνει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας.

Με δεδομένο ότι από τις 12 ομάδες πέφτουν οι έξι θα κοιτάξουμε πρώτα να σώσουμε την κατηγορία. Εξάλλου, φέτος για να σωθεί μία ομάδα θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό, διότι δεν βλέπω να υπάρχουν «αδύναμοι κρίκοι» όπως σε προηγούμενες περιόδους. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι άκρως ανταγωνιστικό. Πάντως, η ομάδα μου έχει τις δυνατότητες να έχει σταθερή πορεία και να καταφέρει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις διασφαλίζοντας την παραμονή».

Κλείνοντας, ο τεχνικός του Πυράσου αναφέρθηκε και στις άλλες ομάδες του 4ου ομίλου που θεωρεί ότι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα: «Περιμένω πάρα πολύ δυνατή την ομάδα της Ελασσόνας. Έχει μεγάλο προϋπολογισμό για τα δεδομένα της κατηγορίας και έκανε πολλές μεταγραφές. Επίσης, άνοδο θα διεκδικήσει και ο Πυργετός, που την κυνηγά εδώ και μία τριετία και την χάνει στις λεπτομέρειες. Από κει και πέρα ως όνομα ξεχωρίζει η Αναγέννηση Καρδίτσας, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι σε θέση να παλέψει για τον τίτλο. Πάντως, σίγουρα έχει την πιο βαριά φανέλα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτό πολλές φορές μετρά».

 Το ρόστερ των “κυανολεύκων”

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝ. ΘΕΣΗ

Γιώργος Γκιούρκης 1993 Τερματοφύλακας

Αργύρης Κουτσιρίμπας 1985 Τερματοφύλακας

Βασίλης Κιλμπασάνης 1996 Τερματοφύλακας

Σπύρος Αναστασίου 1994 Αμυντικός

Μιχάλης Αποστολίδης 1985 Αμυντικός

Θανάσης Βητόπουλος 1993 Αμυντικός

Λεωνίδας Γκάγκας 1979 Αμυντικός

Βαλάντης Κόκκας 1992 Αμυντικός

Γιάννης Κοντοβάς 1981 Αμυντικός

Αργύρης Κυριάκος 1980 Αμυντικός

Θανάσης Σπύρου 1992 Αμυντικός

Δημήτρης Στεφανής 1985 Αμυντικός

Αποστόλης Τανάγιας 1989 Αμυντικός
Γιάννης Ακριβούσης 1991 Αμυντικός

Στέλιος Αρσένος 1979 Μέσος

Χαράλαμπος Ασλάνογλου 1995 Μέσος

Αλέξανδρος Γεωργιάδης 1984 Μέσος

Σπύρος Γκάγκας 1978 Μέσος

Κώστας Κίτσος 1978 Μέσος

Παναγιώτης Μπαλαμούτης 1988 Μέσος

Νίκος Μπασδάνης 1981 Μέσος

Χαράλαμπος Μπούτλας 1993 Μέσος

Αντώνης Ράπτης 1994 Μέσος

Γιάννης Τσάγγαρης 1982 Μέσος

Βαγγέλης Διαμάντης 1985 Επιθετικός

Μάκης Πετρίδης 1977 Επιθετικός

Δημήτρης Σατελιάν 1986 Επιθετικός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το