Αθλητισμός

Αφιέρωμα στον Γ.Σ. Αλμυρού

 

Η ομάδα του ΓΣΑ

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού έχει ως στόχο να διατηρηθεί στη Δ’ Εθνική

Επέστρεψε για να μείνει

Ο ιστορικός Γυμναστικός Σύλλογος Αλμυρού επέστρεψε στη Δ’ Εθνική, η οποία ξεκινά την Κυριακή και βασική του επιδίωξη είναι η εξασφάλιση της παραμονής. Οι «κυανόλευκοι», που στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου θα υποδεχθούν τον Α.Ο. Καρδίτσας, διαθέτουν ένα νέο σύνολο, αφού το καλοκαίρι έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους. Με «όπλο» τον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου θα προσπαθήσουν από την αρχή να δείξουν ότι αξίζουν να παίζουν στην κατηγορία. 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο Γ.Σ. Αλμυρού έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο της Μαγνησίας. Στο παρελθόν βγήκαν από τα «σπλάχνα» του σπουδαίοι παίκτες, ενώ ο σύλλογος κατέγραψε στο ενεργητικό του σημαντικές επιτυχίες. Όμως τα τελευταία χρόνια η ποδοσφαιρική ομάδα παρουσίασε κάμψη. Το 2006 υποβιβάστηκε από τη Δ’ Εθνική και μέχρι πέρυσι κινούταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.

Όμως πέρυσι τα πράγματα άλλαξαν. Υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Σταμουλάκη ο Γυμναστικός παρέδωσε μαθήματα σύγχρονου και επιθετικού ποδοσφαίρου και κατέκτησε δίκαια τον τίτλο της Α’ ΕΠΣΘ συγκεντρώνοντας 90 βαθμούς και πετυχαίνοντας 125 γκολ σε 34 παιχνίδια.

Βέβαια η Δ’ Εθνική με το τοπικό πρωτάθλημα διαφέρουν πολύ και γι’ αυτό το καλοκαίρι η ομάδα άλλαξε προφίλ. Κατ’ αρχάς έχασε σημαντικούς παίκτες, όπως τους Αλβανούς Αιμιλιάνο Μπιρτσάι και Λόρι Κέρι διότι στη Δ’ Εθνική απαγορεύονται οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές. Επίσης τους Αποστόλη Πλασταρά και Αλέκο Αραπίτσα που πήγαν σε Πρωτεσίλαο/Αχιλλέα και Δήμητρα Ευξεινούπολης αντίστοιχα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τρεις τελευταίοι σημείωσαν συνολικά 82 τέρματα την περσινή σεζόν γίνεται κατανοητό ότι ο προβληματισμός ήταν έντονος στις τάξεις των φίλων του συλλόγου εν όψει της φετινής σεζόν που θα είναι σαφώς πιο δύσκολη. Βέβαια και η διοίκηση του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών του δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Κατ’ αρχάς ανανέωσε τη συνεργασία με τον κ. Σταμουλάκη, αφού άπαντες στον Αλμυρό είναι ευχαριστημένοι από τη δουλειά του, ενώ στην ομάδα ήρθαν αρκετοί παίκτες (κυρίως από την ευρύτερη περιοχή ή που έχουν ξαναπαίξει στην ομάδα), που μαζί με εκείνους που έμειναν θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να παλέψει για την παραμονή.

Οι ποδοσφαιριστές που μεταγράφηκαν φέτος στον Γυμναστικό είναι 17 στον αριθμό και συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Χαλάτση, Βούλγαρη, Αλ. Παναγιώτου, Ι. Παναγιώτου, Κρανά, Βαγγελάκο, Γιαννόπουλο, Δημητριάδη, Κακλιά, Καράτζαλο, Κατσιώτη, Κρεβατά, Μίλτο, Νικογιάννη, Τσάτσο, Τσίπι και Φαράντο. Από το περσινό ρόστερ έμειναν έξι ποδοσφαιριστές που είναι οι: Θεοδωρίδης, Ελευθερίου, Κοντοβάς, Πλαβός, Τσόγκας και Χάνος.

Σταμουλάκης:

Βελτιωνόμαστε συνεχώς

Ο τεχνικός του ΓΣΑ Βαγγέλης Σταμουλάκης μίλησε στη «Θ» για την προσπάθεια που θα κάνει φέτος η ομάδα για την οποία πιστεύει ότι μπορεί να υλοποιήσει το στόχο της παραμονής: «Ολοκληρώσαμε μία προετοιμασία μακράς διάρκειας στις άριστες γηπεδικές εγκαταστάσεις του Αλμυρού και ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Ήταν κουραστικό το να περιμένουμε τόσο καιρό να αρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά από μία άποψη μας βοήθησε κιόλας διότι φέτος έχουμε πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα και ήταν λογικό στην αρχή να μην γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Με πολλή δουλειά και κάποια φιλικά παιχνίδια που δώσαμε καταφέραμε να αποκτήσουμε σχετική ομοιογένεια και αν για διαφόρους λόγους δεν είχαν αναβληθεί δύο-τρία ματς προετοιμασίας θα ήμασταν σε ακόμη καλύτερη κατάσταση. Όμως έστω και έτσι θεωρώ πως θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της πρεμιέρας, κάνοντας το πρώτο βήμα για την παραμονή μας στην κατηγορία. Αυτός εξάλλου είναι και ο βασικός μας στόχος. Είμαστε νεοφώτιστοι και από τις 12 ομάδες πέφτουν οι μισές. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να έχουμε διαφορετικές βλέψεις».

Ο Γυμναστικός θα ξεκινήσει τις φετινές του υποχρεώσεις με δύο συνεχόμενα παιχνίδια έδρας κόντρα σε Α.Ο. Καρδίτσας και Πυργετό Λάρισας: «Η σειρά των αγώνων είναι δίκωπο μαχαίρι για μας. Από τη μία είναι καλό το ότι ξεκινάμε ως γηπεδούχοι την φετινή μας προσπάθεια, καθώς θα έχουμε και τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας, αλλά από την άλλη θα είναι και αγχωτικό για μας. Ελπίζω ότι θα αποβάλουμε την πίεση και θα παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας» σχολίασε ο κ. Σταμουλάκης, που ολοκλήρωσε με τα προγνωστικά του για τον τίτλο στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής: «Νομίζω πως για τον τίτλο θα παλέψουν η Αναγέννηση Καρδίτσας και η Ελασσόνα. Η Αναγέννηση κράτησε κάποιους παίκτες από πέρυσι και «κουβαλά» μεγαλύτερη ιστορία ως ομάδα, ενώ η Ελασσόνα έχει κάνει πολλές μεταγραφές και θεωρητικά είναι το πρώτο φαβορί. Περιμένω αρκετά καλό και τον Πυργετό, που ίσως μπει σφήνα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Το έμψυχο δυναμικό

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΤΟΣ ΓΕΝ. ΘΕΣΗ

Ηλίας Θεοδωρίδης 1993 Τερματοφύλακας

Σπύρος Χαλάτσης 1987 Τερματοφύλακας

Άγγελος Γιαννόπουλος 1991 Αμυντικός

Διονύσης Δημητριάδης 1991 Αμυντικός

Βαγγέλης Ελευθερίου 1982 Αμυντικός

Χρήστος Καράτζαλος 1991 Αμυντικός

Κώστας Κατσιώτης 1992 Αμυντικός

Βαγγέλης Νικογιάννης 1994 Αμυντικός

Αλέκος Παναγιώτου 1978 Αμυντικός

Φώτης Πλαβός 1987 Αμυντικός

Βασίλης Τσάτσος 1987 Αμυντικός

Σάββας Φαράντος 1995 Αμυντικός

Κώστας Βαγγελάκος 1992 Μέσος

Αυγουστίνος Κακλιάς 1993 Μέσος

Κώστας Κρεβατάς 1991 Μέσος

Γιάννης Παναγιώτου 1979 Μέσος

Δήμος Τσόγκας 1994 Μέσος

Άκης Χάνος 1979 Μέσος

Παναγιώτης Βούλγαρης 1986 Επιθετικός

Παναγιώτης Κοντοβάς 1984 Επιθετικός

Κώστας Κρανάς 1990 Επιθετικός

Γιάννης Μίλτος 1986 Επιθετικός

Γιώργος Τσίπι 1991 Επιθετικός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το