Photo Gallery, Τοπικά

Αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το Δ. Αλεξόπουλο

Υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κ. Αγοραστός μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες

Ο κ. Αγοραστός λίγο αργότερα μέσα στο γραφείο του κ. Αλεξόπουλου ανακοίνωσε τις αρμοδιότητες τις οποίες αφαιρεί από τον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, χωρίς ο τελευταίος να είναι «παρών»


 

 

 

 

Στην αποψίλωση του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δημήτρη Αλεξόπουλου, από όσες αρμοδιότητες του είχαν παραχωρηθεί από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο, προχώρησε με απόφασή του χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός που ήρθε στο Βόλο για να επιληφθεί της κρίσης που ταλανίζει εδώ και πέντε ημέρες την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δ. Αλεξόπουλος δεν δείχνει ενοχλημένος, θεωρώντας ότι οι αρμοδιότητες που του δίνει ο νόμος είναι αρκετές για να μπορέσει να παράξει έργο.

 

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

 

 

Μια κρίση που ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση της αγωγής που είχε καταθέσει ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κατά του δήμου Βόλου ζητώντας 450.000 ευρώ για το νερό γεώτρησης που βρισκόταν σε κτήμα του στα Κάτω Λεχώνια και με το οποίο υδροδοτείται η περιοχή, ώστε να πιέσει για να «απελευθερωθεί από τη δουλεία το ακίνητό του για να μπορέσει να το ενοικιάσει» όπως λέει ο ίδιος. Όμως αυτό προκάλεσε την αντίδραση του περιφερειάρχη που ζήτησε την παραίτηση του κ. Αλεξόπουλου κάτι που ο τελευταίος δεν δέχεται και έτσι δεν παραιτείται.

Ο κ. Αγοραστός έφθασε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ύστερα από τη σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και όπου δεν είχε κληθεί ο κ. Αλεξόπουλος. Φθάνοντας στην Π.Ε. Μαγνησίας ο κ. Αγοραστός πληροφορήθηκε από τους συνεργάτες του κ. Αλεξόπουλου ότι ο αντιπεριφερειάρχης είχε φύγει από τις 12.15 περίπου το μεσημέρι εκτάκτως «μετά την ειδοποίηση που είχε ότι ο ανιψιός του τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα».

Αυτό δεν πτόησε τον κ. Αγοραστό, ο οποίος λίγο αργότερα μέσα στο γραφείο του κ. Αλεξόπουλου ανακοίνωσε τις αρμοδιότητες τις οποίες αφαιρεί από τον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, απόφαση που όπως είπε θα υπέγραφε χθες.

Πιο συγκεκριμένα από τον κ. Αλεξόπουλο αφαιρούνται με απόφαση οι αρμοδιότητες: Του αγροτικού τομέα (δίνονται στον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Αργ. Κοπάνα), της Διεύθυνσης Οικονομικού – Διοικητικού, καθώς και της υπογραφής διαφόρων αποφάσεων.

Στον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας παραμένουν οι αρμοδιότητες της εκτέλεσης των αποφάσεων του περιφερειάρχη και του περιφερειακού συμβουλίου και της Πολιτικής Προστασίας. Όμως θα πρέπει να αναφερθεί ότι ήδη υπάρχει εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος ο κ. Λεων. Ρίνης που είναι επιφορτισμένος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κάτι που σημαίνει ότι και αυτή η αρμοδιότητα που παραμένει στον κ. Αλεξόπουλο, μάλλον τυπικό χαρακτήρα έχει.

Αναφερόμενος ο περιφερειάρχης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Μαγνησία με την απαίτησή του να παραιτηθεί ο κ. Αλεξόπουλος και την άρνηση του αντιπεριφερειάρχη, τόνισε ότι «δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στη διοίκηση, διότι οι αρμοδιότητες μεταξύ περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη είναι καθορισμένες βάσει του πλαισίου του Καλλικράτη και πρόσθεσε ότι «δεν ξεπερνά το ζήτημα, δεν το ξεχνά και η αντίδρασή μου συνεχίζει, είναι ξεκάθαρη και διατηρείται. Δεν υπάρχει καμία διοικητική – οργανωτική στρέβλωση».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Εμείς συνεργαζόμαστε με όλους που θέλουν το καλό της περιφέρειας και ο καθένας κρίνεται. Όσοι προσπαθούν να κάνουν σενάρια αποσταθεροποίησης και επιστημονικής φαντασίας θα τους προσπεράσει η ίδια η κοινωνία».

Παράλληλα σημείωσε ότι «γι’ αυτόν υπάρχει και ηθικό θέμα και το οποίο ξεκινά από την 92/94 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αρτέμιδας, ενώ μου έκανε άσχημη εντύπωση, ότι ενώ βρισκόμουν στο Βόλο την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, ο κ. Αλεξόπουλος δεν ενημέρωσε για το θέμα που ήδη βρισκόταν στην επικαιρότητα».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι «ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχουν αρκετές αρμοδιότητες και πεδίον δόξης λαμπρόν ώστε ασκώντας τις αρμοδιότητες που έχω βάσει του νόμου, να μπορέσω να εξυπηρετήσω τους πολίτες της Μαγνησίας» και πρόσθεσε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις αποφάσεις του περιφερειάρχη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία πραγματικότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με τη μείωση του προσωπικού και τις ανάγκες του κόσμου. Εμένα στόχος μου είναι να δουλέψει το σύστημα και να εξυπηρετηθεί ο πολίτης».

 

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με βασικά θέματα το παρεμπόριο και τα προβλήματα που προκαλούνται από τη μόλυνση του Πηνειού ποταμού συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο αύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων στη Λάρισα. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση υπάρχει θέμα για την έγκριση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση των έργων: Δημιουργία περιφερειακού ιατρείου στη Σούρπη και περιφερειακού ιατρείου στα Κανάλια. Το περιφερειακό ιατρείο στη Σούρπη είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και το περιφερειακό ιατρείο στα Κανάλια είναι προϋπολογισμού 365.000 ευρώ.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το