Photo Gallery, Αθλητισμός

Αφήνει πίσω την ισοπαλία στην Πάτρα

Σ24 Φ1 ΤΡΙΣΤ

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε τη νίκη στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής για να κάνει ένα ακόμη σταθερό βήμα για την άνοδο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς στο 86’ δέχθηκαν την ισοφάριση από τους Αχαιούς, τη στιγμή που αγωνίζονταν με εννέα παίκτες. Η διαιτησία έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, με τις δύο κόκκινες κάρτες που έδειξε ο διαιτητής Κουτσιαύτης τους Πεκτάκη και Καπετάνο, σπρώχνοντας την Παναχαϊκή στο να φτάσει στο γκολ.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο Αρτινός ρέφερι, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν άριστος, στην επανάληψη παρουσιάστηκε τελείως διαφορετικός και με τα σφυρίγματα και τις αποφάσεις του φαινόταν πως δεν ήθελε να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Και επειδή ακόμη και με δέκα παίκτες οι «ερυθρόλευκοι» δεν επρόκειτο να δεχθούν γκολ, στο τελευταίο δεκάλεπτο άφησε με εννέα παίκτες τους φιλοξενούμενους, δίνοντας έξτρα αριθμητικό πλεονέκτημα στην Παναχαϊκή. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 86’ με το γκολ να αμφισβητείται από τους «ερυθρόλευκους», θεωρώντας ότι ο σκόρερ Περέιρα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο εκτός από το γκολ που σημείωσε, είχε δοκάρι και δυο-τρεις ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες . Απέτυχε να «κλειδώσει» τη νίκη στο πρώτο 45λεπτο και το πλήρωσε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ανέλαβε δράση ο διαιτητής Κουτσιαύτης. Ο εν λόγω ρέφερι, ο οποίος μάλιστα προορίζεται να τοποθετηθεί στους πίνακες της Σούπερ Λιγκ, ήταν στο… ψυγείο εδώ και επτά αγωνιστικές, μετά το παιχνίδι της Λάρισας με τον Παναιτωλικό. Ήταν ο ίδιος διαιτητής που είχε αποβάλει αναίτια με δεύτερη κίτρινή κάρτα τον Βαγγέλη Γκότοβο στο ματς της πρεμιέρας με την Καβάλα.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου διαμαρτυρήθηκε έντονα για την διαιτησία του κ. Κουτσιαύτη, εξέδωσε ανακοίνωση, ενώ ζητεί αξιολογημένους διαιτητές Super League στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, όπου θα κριθεί η άνοδος.

Θα πρέπει, ωστόσο, να τονίσουμε πως στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο επιθετικά, με στόχο να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσει την υπόθεση νίκη. Παραχώρησε γήπεδο στον αντίπαλο, πρόσεχε κυρίως να μην επιτρέπει στην Παναχαϊκή να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση, παρά να κυνηγήσει κάποιο γκολ. Υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα, δεν έκανε καμία ευκαιρία η ομάδα στο β’ μέρος, τουλάχιστον μέχρι το 67’ όπου ήρθε η πρώτη αποβολή, αυτή του Πετκάκη. Πάντως, και η Παναχαϊκή από την πλευρά της ήταν ακίνδυνη.

Προσωπικά εκτιμούμε ότι αμέσως μετά την αποβολή του δεξιού οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού, δεν θα έπρεπε να φύγει από το παιχνίδι ο Μάριο Μπρέσκα, ο οποίος είναι ο πιο ταχύς παίκτης της ομάδας και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί κάποια κόντρα επίθεση και να πετύχει ο Ολυμπιακός και δεύτερο γκολ. Ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε να αποσύρει από το παιχνίδι τον Σλοβάκο επιθετικό, αντί του Καπετάνου, ο οποίος είχε μέτρια παρουσία και επιπλέον είχε και μία κίτρινη κάρτα.

Κατά τα άλλα, ήταν απόλυτα σωστή η τοποθέτηση του Γόγολου στο κέντρο της άμυνας, αμέσως μετά την αποβολή του Πεκτάκη και η μετακίνηση του Παλαιολόγου στη δεξιά πλευρά.

Η ομάδα, πάντως, με την ολοκλήρωση της 33ης αγωνιστικής παρέμεινε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα αυξάνοντας στους δύο τους βαθμούς της διαφοράς από τις ομάδες που ακολουθούν στην 3η θέση (Νίκη, Εργοτέλης).

Μπροστά υπάρχει το παιχνίδι της Κυριακής με τον Θρασύβουλο. Πρέπει η ομάδα να ηρεμήσει, να πάρει τους τρεις βαθμούς και να κοιτάξει στη συνέχεια το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, ενώ μετά το ματς με τη Νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν το ρεπό τους.

Η διοίκηση από την πλευρά της οφείλει να προστατέψει την ομάδα σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, για να μην επαναληφθούν φαινόμενα διαιτησίας σαν κι αυτά που είδαμε στην Πάτρα στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή.

Με απουσίες στο ματς

με Θρασύβουλο

Το παιχνίδι με την Παναχαϊκή ανήκει στο παρελθόν και όλοι στον Ολυμπιακό βλέπουν μπροστά τους το παιχνίδι με τον Θρασύβουλο, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 16.00 στο Πανθεσσαλικό. Το ματς χρειάζεται προσοχή, καθώς ο Θρασύβουλος προέρχεται από δύο νικηφόρα αποτελέσματα, σημειώνοντας μάλιστα εννέα γκολ σε Επανομή και Γιαννιτσά.

Ο Σάββας Παντελίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Πετκάκη και Καπετάνου, οι οποίοι αποβλήθηκαν στο ματς με την Παναχαϊκή, αλλά και στον επίσης τιμωρημένο Κατσιαρό (εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του). Το ευχάριστο είναι πως επιστρέφει ο Αντόνιο Ανιέτε, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Επίσης, τέσσερις κίτρινες συμπλήρωσαν οι Θοδωρής Γκίτκος και Ματίας Μπολάτι, με την τεχνική ηγεσία να αποφασίσει σήμερα σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή παιχνίδια θα απουσιάσουν.

Ο Καραλιόλιος

«σφυρίζει»

τον Ολυμπιακό

Ορίστηκαν χθες οι διαιτητές των αγώνων της 34ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Θρασύβουλο την προσεχή Κυριακή στις 16.00 θα διευθύνει ο κ. Καραλιόλιος από την ΕΠΣ Γρεβενών, με βοηθούς τους κ.κ. Δουδούμη (Φθιώτιδας) και Κουρεντά (ΕΠΣ Τρικάλων). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Μπλούνας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το