Τοπικά

Αυτοψίες στην παραλία για νάιλον κατασκευές σε κοινόχρηστους χώρους

paralia - volos

Εκτεταμένους ελέγχους στην παραλιακή οδό Βόλου και στους κάθετους σ’ αυτήν δρόμους, για την διαπίστωση αυθαίρετων κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους, πραγματοποίησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες στελέχη της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου. Οι έλεγχοι διενεργούνται σε συνέχεια της περσινής εκτεταμένης και συντονισμένης επιχείρησης, που είχε ως αποτέλεσμα να εξωραϊστεί η παραλία και το κέντρο της πόλης, με την απομάκρυνση όλων των νάιλον κατασκευών και παραπετασμάτων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συμμόρφωση και με την με αρ. 827/2011 κανονιστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μόσχο, παρά την συνεννόηση που υπήρξε την περασμένη χρονιά και την δέσμευση που ανέλαβαν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες, να μην επανατοποθετήσουν νάιλον κατασκευές και να συμμορφωθούν πλήρως με την κανονιστική απόφαση του Δήμου Βόλου, φέτος, από τις πρώτες κιόλας μέρες του χειμώνα, ορισμένοι καταστηματάρχες προχώρησαν και πάλι στην τοποθέτηση παραπετασμάτων, δημιουργώντας κλειστά μαγαζιά σε κοινόχρηστο χώρο. «Οι ενέργειες αυτές μεμονωμένων καταστηματαρχών ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες πολλών συναδέλφων τους, οι οποίοι εύλογα υπέβαλαν τα παράπονα τους στην Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης, κάνοντας λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μόσχος.

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης κατέγραψαν τις αυθαίρετες κατασκευές που διαπιστώθηκαν και προχώρησαν σε φωτογράφηση όλων των καταστημάτων. Στους παραβάτες χορηγήθηκε αποκλειστική προθεσμία 24 ωρών να απομακρύνουν τις κατασκευές. Εάν έως αύριο το μεσημέρι δεν έχουν απομακρυνθεί οι κατασκευές, θα ξεκινήσει η νόμιμη διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών, που αφορούν ακόμη και απώλεια της άδειας λειτουργίας.

«Η διαφύλαξη των κοινοχρήστων χώρων και η αισθητική της πόλης είναι υπόθεση όλων μας», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. «Την περασμένη χρονιά», πρόσθεσε ο κ.Μόσχος, «έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς των νάιλον κατασκευών στην παραλία και στην πόλη ολόκληρη, που επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν θα διστάσουμε τις επόμενες ημέρες να κάνουμε και βραδινούς ελέγχους, όπως κάναμε άλλωστε και πέρυσι».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το