Τοπικά

Αυξητική τάση αρσενικού στο δίκτυο ύδρευσης Αγριάς

00nero_202

Από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ, στο πλαίσιο της συστηματικής και υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού για την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στο δίκτυο ύδρευσης, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

«Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, από τις τακτικές δειγματοληψίες που διενεργεί η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση χλωριώντων στο δίκτυο της Αγριάς.

Η ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η αυξημένη συγκέντρωση χλωριώντων έχει επιπτώσεις και σε άλλες ελεγχόμενες παραμέτρους, προχώρησε σε συστηματική δειγματοληψία.

Από τις μετρήσεις διαπιστώθηκε αυξητική τάση σε αρσενικό στο δίκτυο, μέσα όμως στα επιτρεπόμενα όρια. Η αυξητική τάση οφείλεται κυρίως στη μεγάλη γεώτρηση στο «Τρύπιο Λιθάρι».

Οι τιμές για την παραπάνω παράμετρο στο παρεχόμενο νερό στο οικιακό δίκτυο είναι από 6.97 μg/l ως 8,53 μg/l, με ανώτατο όριο τα 10 μg/l.

Η ΔΕΥΑΜΒ, ευαισθητοποιημένη σε θέματα διασφάλισης δημόσιας υγείας, προτρέπει τους καταναλωτές σε περιορισμένη χρήση νερού, έτσι ώστε, εκτός του θέματος υγειονομικής ασφάλειας, να περιοριστεί και η άντληση από τη συγκεκριμένη γεώτρηση.

Παράλληλα, παρακολουθείται διαρκώς το δίκτυο με συνεχείς δειγματοληψίες και παίρνονται μέτρα ώστε να μειωθεί η συμμετοχή της συγκεκριμένης γεώτρησης στο μείγμα του παρεχόμενου στο οικιακό δίκτυο νερού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το προγραμματισμένο έργο της ενοποίησης των δεξαμενών και με τη νέα γεώτρηση σε θέση Βροχιά Λεχωνίων, το πρόβλημα θα λυθεί τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το