Αθλητισμός

Αυλαία στον πρώτο γύρο

Νίκη-Αριστοτέλης Επ. και Πανεδεσσαϊκός-Μεταμόρφωση αγωνίζονται σήμερα

Σήμερα Κυριακή πέφτει η αυλαία του πρώτου γύρου στη Γ’ Εθνική μπάσκετ των ανδρών. Η Νίκη υποδέχεται τον Αριστοτέλη Επανομής στο κλειστό της Ν. Ιωνίας και η Μεταμόρφωση αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Πανεδεσσαϊκό. Και οι δύο συναντήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Βορρά και θα αρχίσουν στις 18.00.

Νίκη-Αριστοτέλης

Να κλείσει επιτυχημένα τον πρώτο γύρο επιδιώκει η Νίκη, η οποία σήμερα στις 6 το απόγευμα υποδέχεται τον Αριστοτέλη στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας. Την περασμένη Κυριακή η βολιώτικη ομάδα έδωσε ένα πολύ …παράδοξο παιχνίδι. Αντιμετώπισε τον ουραγό Αλέξανδρο στην Αξιούπολη, ο οποίος ακόμη δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης.

Κι όμως οι «κυανόλευκοι» στο πρώτο ημίχρονο …κατάφεραν να χάνουν με 41-38. Και λέμε «κατάφεραν» επειδή η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι τεράστια. Αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Νίκη έκανε ένα ανεπανάληπτο επιμέρους σκορ. Πράγματι το 57-7 της επανάληψης (95-49 τελικό σκορ) μάλλον θα πρέπει να αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία, τη στιγμή μάλιστα που η νικήτρια ομάδα βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο.

Σίγουρα αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση δεν άρεσαν στον Γιώργο Ζαφειρούδη και στον συνεργάτη του Απόστολο Καραμανώλη. Η κακή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή στους καλαθοσφαιριστές για να μην υποτιμούν κανένα αντίπαλο. Αυτό πρέπει να πράξουν και σήμερα. Αναμφίβολα οι «κυανόλευκοι» είναι το φαβορί απέναντι στον Αριστοτέλη, αλλά αυτό έχουν υποχρέωση να το αποδείξουν πάνω στο παρκέ, προκειμένου να διατηρηθούν στη δεύτερη θέση, καθώς ο πρωτοπόρος Αμπελώνας δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στον Αλέξανδρο Αξιούπολης.

Ο Γιώργος Ζαφειρούδης θα βασιστεί στην εξής σύνθεση: Γρηγόρης Μυστιλιάδης, Μανώλης Αναγνωστόπουλος, Μιχάλης Μαυρογιάννης, Σάββας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Καρπέτης, Κωνσταντίνος Γκίγκας, Θανάσης Κουτίνας, Μανώλης Καραμανώλης, Δημήτρης Ρηγάκης, Γιώργος Τσιαγκλάγκανος, Ναούμ Θυμιός, Αντώνης Χριστομάνος, Στράτος Αναγνωστόπουλος, Χρήστος Ζαρογιάννης, Χρήστος Αναγνωστόπουλος, Λευτέρης Στάμος και ίσως ο Παναγιώτης Τσώλης.

* Οι υπεύθυνοι του τμήματος μπάσκετ της Νίκης καλούν τους γονείς για εγγραφές των παιδιών τους από 8 έως 14 ετών για τα τμήματα μπάσκετ αγοριών και κοριτσιών. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Νίκη χρησιμοποιεί για τις υποδομές της πέντε κλειστά γυμναστήρια που συνεπάγεται τεράστια ευελιξία στα ωράρια και επίσης ανελλιπώς τα παιδικά και εφηβικά συμμετέχουν σε τελικούς πανελληνίων πρωταθλημάτων με αντίπαλους τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Προπονητές των τμημάτων υποδομής  μπάσκετ είναι οι Φώνης Μαυρομιχάλης (τηλέφωνο 6972877291), Χρήστος Αθανασιάδης (693043556) και Απόστολος Καραμανώλης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους δύο πρώτους για περισσότερες λεπτομέρειες.


Πανεδεσσαϊκός-Μεταμόρφωση

Αν υπήρχε τίτλος για την πιο φορμαρισμένη ομάδα του 1ου ομίλου του Βορρά στη Γ’ Εθνική μπάσκετ σίγουρα αυτός θα ανήκε στη Μεταμόρφωση. Το συγκρότημα του Αντώνη Μυριτζή αποδίδει εξαιρετικό μπάσκετ το τελευταίο διάστημα, ενώ δεν φάνηκε να το επηρεάζει ούτε η διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι «κιτρινόμαυροι» στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές μετρούν επτά νίκες και μόλις μία ήττα στη δυνατή έδρα του Άργους Ορεστικού. Μάλιστα την προηγούμενη Κυριακή δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν του ουραγού Πρωτέα Γρεβενών με 75-54. Το εντυπωσιακό αυτό σερί τους έχει φέρει στην τρίτη θέση και έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται ακόμη πιο καλή πορεία στον δεύτερο γύρο.

Ο Πανεδεσσαϊκός μόνο φόβητρο δεν μπορεί να αποτελέσει. Βρίσκεται στη 12η θέση με μόλις τέσσερις νίκες στο ενεργητικό του, σε αντίθεση με τη Μεταμόρφωση που …ορέγεται τις δύο πρώτες θέσεις. Επομένως οι παίκτες του Αντώνη Μυριτζή, εφόσον παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, αναμένεται να φτάσουν σε μια ακόμη επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα.

Στη διάθεση του Βολιώτη τεχνικού βρίσκονται οι Γιάννης Καραγιώργος, Θωμάς Νίκος Τοπούζης, Βασίλης Ντίκας, Ζαφείρης Υφαντόπουλος, Θανάσης Τσαπραΐλης, Ανδρέας Στενός, Γιώργος Διανέλλος, Χρήστος Καλογερόπουλος, Μιχάλης Φρουσκλιάς, Αντώνης Καραρήγας, Νίκος Κοσμάς, Δημήτρης Καταράκης, Παναγιώτης Κατσούλας, Θωμάς Καραγεώργος και Δημήτρης Μπόγδανος.

* Ήδη έχουν αρχίσει οι εγγραφές στα τμήματα υποδομής της Μεταμόρφωσης. Όσα παιδιά επιθυμούν να μάθουν τα μυστικά του μπάσκετ και να εγγραφούν χωρίς συνδρομή μπορούν να επικοινωνούν με τους κ.κ. Αντώνη Μυριτζή (τηλ. 6972032720), Κώστα Κυλεριώτη (τηλ. 6944589779), Θεόδωρο Τούσια (τηλ. 6936485585) και Απόστολο Κρεμαστά (τηλ. 6973031032).

Το πρόγραμμα

Μ. Αλέξανδρος Κρ.Βρ.-Αιγινιακός

Μακαμπή-Φοίνικας

Πρωτέας Γρ.-Άργος Ορ.

Πανεδεσσαϊκός-Μεταμόρφωση

Νίκη-Αριστοτέλης Επ.

Αμπελώνας-Αλέξανδρος Αξ.

Ηρακλής Κοζ.-Αετός Κιλκίς

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το