Photo Gallery, Τοπικά

Αυθαίρετες κατασκευές στην παραλία

Καταγράφηκαν από την Πολεοδομία κατά τη διάρκεια αυτοψίας σε καταστήματα

 

Κλοπή καλωδίων δημοτικού φωτισμού αξίας 3.000 Ε στο Βόλο

 

Πραγματοποιήθηκε χθες από υπαλλήλους του τμήματος Αυθαιρέτων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας αυτοψία σε δέκα καταστήματα της κεντρικής παραλίας Βόλου, στα οποία εντοπίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές όπως μεταλλικά στέγαστρα και νάυλον, πόρτες σε κοινόχρηστους χώρους κατά παράβαση, εκτός των άλλων, και της ισχύουσας κανονιστικής απόφασης του Δήμου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Ν. Μόσχο, οι κατασκευές αυτές καταγράφηκαν ως αυθαίρετες και θα επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι αυτοψίες και στα υπόλοιπα καταστήματα της παραλίας. Αμέσως μετά το Πάσχα, δε, θα τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο της νέας κανονιστικής απόφασης που θα ρυθμίζει τα θέματα κοινοχρήστων χώρων για το σύνολο του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Στο μεταξύ, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης «Γνωμοδότηση επί της εγκατάστασης «Ηλεκτροπαραγωγής ΑΠΕ από χρήση Βιομάζας, στη Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου από την εταιρεία «EΝ.GA.L. Α.Ε.» συνεδριάζει την Τρίτη 3 Μαΐου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η οποία σύμφωνα με το αρ. 73 του Ν.3852/2010 εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τη λήψη αποφάσεων για θέματα προστασίας περιβάλλοντος.

Όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση της συνεδρίασης που υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ν. Μόσχος, «η εγκατάσταση της ανωτέρω μονάδας επηρεάζει άμεσα θέματα προστασίας περιβάλλοντος του Δήμου Βόλου, ενώ έχει προκαλέσει σοβαρότατες αντιδράσεις». Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των μελών της Επιτροπής και προκειμένου να εκδοθεί στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη απόφαση, αποστέλλεται συνημμένα cd με τη νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατατέθηκε στο ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να εκδοθεί η απαιτούμενη Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων, καθώς και η άδεια από τη P.A.Ε. Στην ίδια συνεδρίαση έχει κληθεί επίσης ειδικός επιστήμονας προκειμένου να διευκρινιστούν ερωτήσεις και απορίες.

 

 

Κλοπή καλωδίων

 

Αυξάνονται τα κρούσματα κλοπών από Βούλγαρους και αθίγγανους και χθες η αστυνομία απέτρεψε την αφαίρεση σιδερένιας πόρτας σε δημοτικό οικόπεδο δίπλα από το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, χωρίς ωστόσο να συλλάβει τους δράστες.

Στο μεταξύ, καλώδια δημοτικού φωτισμού από τις οδούς Ζάχου, Αλαμάνας και Χατζηπέτρου, έκλεψαν άγνωστοι δράστες κατά τις νυχτερινές ώρες της Μ. Δευτέρας και της Μ. Τρίτης, προξενώντας σοβαρές φθορές, οι οποίες απαιτούν κόστος και χρόνο για να αποκατασταθούν.

Όπως διαπίστωσε συνεργείο της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου που κατέγραψε τις ζημιές, τα καλώδια που αφαιρέθηκαν ξεπερνούν τα 500 μέτρα και κόπηκαν με μεγάλους κόφτες μέσα στα φρεάτια ηλεκτροφωτισμού. Η δαπάνη για την αγορά νέων καλωδίων εκτιμάται περίπου στα 3.000 ευρώ, ωστόσο για να αντικατασταθούν απαιτούνται σύνθετες εργασίες που ανεβάζουν σημαντικά το κόστος και το χρόνο αποκατάστασης. Οι εργασίες αυτές θα ξεκινήσουν σήμερα και θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό. Όσο διαρκέσουν, πάντως, θα παραμείνουν χωρίς δημοτικό φωτισμό οι οδοί Ζάχου και Αλαμάνας, από Μητροπολίτου Γρηγορίου έως Λαρίσης, καθώς και η οδός Χατζηπέτρου (παρόχθιος Ξηριάς) στην περιοχή του Πεδίου Άρεως.

Σημειώνεται ότι τα σημεία όπου κόπηκαν τα καλώδια έμειναν «γυμνά» μετά την αφαίρεση και έως ότου διαπιστωθεί η δολιοφθορά. Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε, πάντως, τεχνικοί της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου έσπευσαν να διακόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος για τους περιοίκους. Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην Ασφάλεια Βόλου, η οποία ερευνά παρόμοιες υποθέσεις και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Παραβατική και Καταχρηστική η 9η Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση της ΕΠΖ 3/5/2011 στο Δημαρχείο Βόλου
    Προς: Περιφέρεια Θεσσαλίας Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο
    Κοιν.: ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ Γραφείο Υφυπουργού Γ. Ντόλιου
    Θέμα : Παραβατική και Καταχρηστική η 9η Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση της ΕΠΖ 3/5/2011 στο Δημαρχείο Βόλου

    Αξιότιμε Κύριε ,
    Λαμβάνοντας υπ όψιν την ακόλουθη ανακοίνωση η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου ,

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
    ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

    Βόλος, 20/4/2011
    Αρ. Πρωτ. 33632/Γ.Π 9524

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 9η Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση της ΕΠΖ την Τρίτη 3 Μαΐου 2011 και ώρα 12:00 στο Δημαρχείο Βόλου με το εξής θέμα ημερήσιας διάταξης.

    1. Γνωμοδότηση επί της εγκατάστασης “Ηλεκτροπαραγωγής ΑΠΕ από χρήση Βιομάζας, στην Β΄ΒΙΠΕ Βόλου από την εταιρεία “EΝ.GA.L.. Α.Ε.”

    Η Ε.Π.Ζ. σύμφωνα με το αρ. 73 του Ν.3852/2010 εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τη λήψη αποφάσεων για θέματα προστασίας περιβάλλοντος.

    Η εγκατάσταση της ανωτέρω μονάδας επηρεάζει άμεσα θέματα προστασίας περιβάλλοντος του Δήμου Βόλου, ενώ έχει προκαλέσει σοβαρότατες αντιδράσεις.

    Στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης και προκειμένου να εκδοθεί στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη απόφαση, σας αποστέλλω συνημμένα cd με την νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατατέθηκε στο ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να εκδοθεί η απαιτούμενη Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων καθώς και η άδεια από την P.A.Ε.

    Στην ίδια συνεδρίαση θα κληθεί επίσης ειδικός επιστήμονας προκειμένου να διευκρινιστούν ερωτήσεις και απορίες.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής
    Ποιότητας Ζωής
    ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΣΧΟΣ

    Σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :

    Θεωρούμε την ανωτέρω πρόσκληση Παραβατική και Καταχρηστική.

    1. Παραβατική διότι κατά παράβαση του ν.3852/2010 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με το αρ. 73 του Ν.3852/2010 θα Γνωμοδοτήσει επί της εγκατάστασης “Ηλεκτροπαραγωγής ΑΠΕ από χρήση Βιομάζας στην Β΄ΒΙΠΕ Βόλου από την εταιρεία “EΝ.GA.L.. Α.Ε.” η οποία ανήκει διοικητικά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου .

    Ως εκ τούτου, κατά τα αλλά χρήσιμη Επιτροπή, δεν Νομιμοποιείται να εδραιώσει το δικαίωμα της Γνωμοδότησης για Αρμοδιότητες και Θέματα που είναι Εκτός Ορίων της Δημοτικής Κοινότητας της ν.3852/2010.

    2. Καταχρηστική διότι σε μια τόσο σοβαρή Επένδυση για την Περιοχή και την Περιφέρεια ο Δήμαρχος Προκλητικά στερεί το δικαίωμα στο επιστημονικό προσωπικό της ENGAL A.E. να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί επί της Επένδυσης κάτι το οποίο ζητήσαμε και προκλητικά αρνήθηκε! κάτι τέτοιο σε κανένα Δήμο της Ελλάδας η της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει συμβεί .

    3. Από την στιγμή που δηλώθηκε ότι υπάρχει στην κατοχή τους cd με την Περιβαλλοντική Μελέτη, θα πρέπει ο κατά τα άλλα αξιότιμος ειδικός επιστήμονας που κάλεσαν να εξηγήσει μεταξύ άλλων τι είναι Μονάδα IPPC Ποιες είναι οι εκπομπές Ρύπων της Μονάδας σύγκριση αυτών με τα Όρια Ρύπων τέλος ποια ακριβώς είναι η σύνθεση της πρώτης Ύλης και από πότε το Χαρτί το Ύφασμα και το Ξύλο τα βαφτίζουμε Σκουπίδια !

    4. Για κάθε σκόπιμη παρερμηνεία της Περιβαλλοντικής Μελέτης τον λόγο πλέον θα τον έχει ο κ. Εισαγγελέας της Περιοχής

    Με εκτίμηση
    President and CEO
    ΝΙΡΒΑΝΑ ΑΛΕΞΑΚΗ

    http://www.periodiko.net/2011/04/9-352011.html

Μοιραστείτε το