Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Ασφαλτοστρώνονται επικίνδυνα σημεία

 

Εργολαβία της Π.Ε. Μαγνησίας στο οδικό δίκτυο Πηλίου
Εργολαβία της Π.Ε. Μαγνησίας στο οδικό δίκτυο Πηλίου

Με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται η εργολαβία ασφαλτικών της Π.Ε. Μαγνησίας σε επικίνδυνα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου Πηλίου. Η ασφαλτόστρωση, σε σημεία που είχαν υποστεί καθίζηση ή υπήρχαν πολλές λακκούβες, ξεκίνησε από την Πορταριά και ήδη τα συνεργεία του μειοδότη εργολάβου πέρασαν το Καράβωμα και προχωρούν προς τη Ζαγορά.

Το ίδιο κομμάτι Καράβωμα – Ζαγορά επιλέχθηκε και για την έναρξη της εργολαβίας των τεχνικών έργων συγκράτησης των πρανών και αντιστήριξης του δρόμου. Ως γνωστό το συγκεκριμένο τμήμα παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα λόγω των καιρικών φαινομένων των τελευταίων ετών και της διέλευσης βαρέων οχημάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης που επισκέφθηκε την περιοχή εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο και την ποιότητα των εργασιών και δήλωσε: «Με τις συγκεκριμένες εργολαβίες δώσαμε προτεραιότητα στη βελτίωση της προσβασιμότητας προς τη Ζαγορά, δεδομένου ότι ο δρόμος αυτός αποτελεί το μοναδικό οδικό άξονα πρόσβασης, ιδίως για βαρύτερα οχήματα, προς το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου. Με αυτές τις παρεμβάσεις και την κατασκευή της γέφυρας στο 41ο χιλιόμετρο, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν σύντομα, θα αυξηθεί η οδική ασφάλεια της περιοχής ενόψει μάλιστα της θερινής περιόδου».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλτσογιάννης έδωσε εντολή να γίνουν παρεμβάσεις, στο τριτεύον εθνικό δίκτυο και στα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου Ζαγορά – Χορευτό, Μακρυρράχη – Χορευτό, Μούρεσι – Νταμούχαρη και Άη Γιάννη, που έχουν αυξημένη κίνηση το καλοκαίρι από ντόπιους κατοίκους, αλλά και ξένους επισκέπτες.

Στη συνέχεια με δημοπρασίες της Περιφερειακής Ενότητας, που έχουν ήδη δρομολογηθεί, θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού εργασίες ασφαλτόστρωσης, τεχνικών έργων και στηθαίων ασφαλείας, σε σημεία που χρήζουν άμεση παρέμβαση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το